Skocz do zawartości

Robimy fajne filmy o Androidzie na YouTube! Daj nam suba!

Lawstorant

Android 8.0 wylądował na serwerach Google

Polecane posty

damian10140   
Otrzymana reputacja: 3
damian10140

Polecam Lawnchair. Bogatszy pixel launcher https://lawnchair.deletescape.ch/ 

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
gente   
Otrzymana reputacja: 14
gente
Napisano (edytowane)

Odnośnie OTA, przy odblokowanymi bootloaderze i TWRP bez roota, wyświetliło mi aktualizacje i mogę bez problemu ja wgrać czy może być jakiś problem?

Edytowane przez gente

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
KunDun   
Otrzymana reputacja: 81
KunDun

@up

Nie przejdzie. 

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
gente   
Otrzymana reputacja: 14
gente

Z przypadku nacisnąłem i poszło bez problemu ;o

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
KunDun   
Otrzymana reputacja: 81
KunDun

@up

Jesteś pewny, że faktycznie zaktualizowało? Bez fabrycznego recovery zwykła OTA powinna wywalić z błędem po wejściu w recovery. 

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
dominix17   
Otrzymana reputacja: 9
dominix17

telefon do kompa mam podlaczony kabelkiem dodawanym do telefonu 2x usb-c i wyglada na to ze po tej "wczorajszej" aktualizacji, jak podpinam telefon to mi system (win10) wykrywa jako nieznane urządzenie, a wczesniej wszystko działało i teraz nie mogę przesyłać plików, w telefonie nie mam tego menu do wybrania ładowania czy właśnie wysyłania plików.

Spotkał się ktoś z czymś takim?

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
gabriel   
Otrzymana reputacja: 0
gabriel

@dominix17 też tak miałem, al na becie 8.0. Miałem nadzieję, że to poprawią w wersji "stabilnej" :)

Dlatego wróciłem do 7.1.2 i wszystko działa jak powinno.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Positive   
Otrzymana reputacja: 3534
Positive
18 godzin temu, gente napisał:

Z przypadku nacisnąłem i poszło bez problemu ;o

Raczej po resecie weszło do twrp i ręcznie musiałeś zrobić restart. Nic się w systemie nie zmieniło. Co gorsza w kółko będziesz miał info o aktualizacji, a i tak nic z tego.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
dominix17   
Otrzymana reputacja: 9
dominix17
1 godzinę temu, gabriel napisał:

@dominix17 też tak miałem, al na becie 8.0. Miałem nadzieję, że to poprawią w wersji "stabilnej" :)

Dlatego wróciłem do 7.1.2 i wszystko działa jak powinno.

Bardzo dziwne. Na 7.1.2 było ok, kiedy wyszedł 8.0 zapisałem sie do bety, pobralo mi aktualizacje i wszystko było dobrze na 8.0

Teraz po tej "drugiej" aktualizacji nie wykrywa mi telefonu na kompie.

To tak jakbym teraz dostał wersję "beta" a wcześniej miałem już "stabilna"

Coś chyba google namieszało.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
gabriel   
Otrzymana reputacja: 0
gabriel

Zastanawiam się czy aktualizować czy jeszcze trochę poczekać. Bo coś mieszają z tą 8 :D

 

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×