Skocz do zawartości

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS

Witamy na nowym Forum Android.com.pl!

Dowiedz się co się zmieniło / zgłoś błędy

Nie możesz się zalogować? Napisz: pomoc.acp@gmail.com


Głosownie w konkursie na Użytkownika Miesiąca


Zdjęcie
- - - - -

WiFi - Problem z połączeniem i pozyskiwaniem adresu IP

adresu connectify lg gt540 pozyskiwaniem problem wifi

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   android73

  • 38 postów
  • Telefon:HTC m7

  • Tablet:Nexus 7 2012 3g 32GB

Napisano 04 wrzesień 2010 - 10:25

Witam

ja rowniez mam problem.
Posiadam internet neostrade i router. Telefon bez problemu go znajduje, sila sygnalu rowniez doskonala. Internet mam zabezpieczony haslem, ale na pewno wpisuje prawidlowe haslo. Wybieram moja siec, klikam polacz, wyswietla sie napis laczenie i po jakims czasie znika, jednak internet nie jest polaczony.




Moze masz wlaczona filtracje MAC... W takim razie wylacz na route`rze.


Zaloguj / zarejestruj się aby wyłączyć tę reklamę

#22 OFFLINE   Arsenic

  • 2 postów
  • Telefon:Lg Swift

Napisano 17 wrzesień 2010 - 00:01

Witam ponownie ;] moze tym razem ktos mi odpowie ;]
W kazdym razie teraz problem mam taki telefon laczy sie z wifi po przez conectify me pobieranie adresu wszystko spoko no niby cacus glancus jestem polaczony, ale net nie chodzi. Przebywam na studiach i neta mam akadamickiego czy moze to byc tym spowodowane?

#23 OFFLINE   haeste

  • 1 postów
  • Telefon:LG GT-540

Napisano 01 październik 2010 - 19:15

mam problem - mam internet wifi z vectry. wszystko na kompie działa oki, niestety na telefonie nie. Wykrywa siec i jak sie probuje połączyc to ciągle pisze "pobieranie adresu ip" i zaraz potem niepowodzenie. Gdy wyłacze wszystki odbioniki wifi to telefon podłacza sie do sieci (wykrywa połaczenie ze jest aktywne) ale nie moge nigdzie sie podłaczyc. Miał ktos taki problem ??

#24 OFFLINE   matiz55

  • 1 postów
  • Telefon:Lg 540 swift

Napisano 15 listopad 2010 - 18:41

Mam podobny problem jak osoby powyżej. Moja sieć miała wpa 2-personal i filtrowanie mac adresów, wtedy nie mogłem połączyć się z siecią ponieważ po wyświetleniu komunikatu "łączenie" nie dzieje się nic. Wyłączyłem oba zabezpieczenia i tym razem kończy się na "pozyskiwanie adresu ip".

P.S Nie mogłem dodać do Mac adresów mojego telefonu, ponieważ było napisane, że "adres Mac nie może być adresem multicast".

Prosiłbym o pomoc, bo mam swifta od wczoraj, a bez internetu nie można poznać wszystkich jego funkcji.

Ok, poradzilem sobie i pisze z mojego swifta

Użytkownik matiz55 edytował ten post 16 listopad 2010 - 19:58


#25 OFFLINE   barkos96

  • 1 postów
  • Telefon:GT540 Swift

Napisano 17 listopad 2010 - 18:41

Mam taki problem ma internet z tp z routerem i telefon lg gt540 swift i nie moge sie podłaczyć z internetem wi fi
tzn
wchodzę w opcie telefonu właczam ustawienia wi fi
właczam wi fi i wyskakuje mi sieć w mojm przypadku home łacze się z nią i jest pozyskiwanie adresu i
potem wyskakuje niepowodzenie i nie moge sie połaczyć

bardzo prosił bym o pomoc a zapomniałem dodać że mam laptopa z wi fi i tam wszystko działa

prosił bym o szybką reakcje
ps mój brat ma iphona i wi fi w nim działa

Użytkownik barkos96 edytował ten post 17 listopad 2010 - 18:43
bo tak


#26 OFFLINE   kichepl01

  • 119 postów
  • Telefon:LG L9

  • Skąd:Sandomierz

  • Firmware:V20i

  • Kernel:3.0.31

Napisano 18 listopad 2010 - 17:14

Witam mam problem jak w temacie mam telefon od kilku dni i chce połączyć go z internetem... nie ma żadnych dodatkowych aplikacji do neta... chce go skonfigurować z ruterem TP-Link TD-W8901G. Telefon wykrywa połączenie naciskam na nazwę mojego rutera na dole pisze "Zapamiętane, Sieć otwarta". Byłbym wdzięczny za opisanie tego wszystkiego krok po kroku

#27 OFFLINE   ardianz

  • 2 postów
  • Telefon:K750i

Napisano 25 listopad 2010 - 18:13

mam linksys wrv 200, filtrowanie mac wyłączone i z wep telefon z routerem się nie łączy, jak jest sieć otwarta wszystko ok (hasło na bnk dobrze wpisane) o co kaman ?

#28 OFFLINE   compas1010

  • 1 postów

Napisano 10 grudzień 2011 - 13:55

Witam wszystkich.
Mam bardzo podobny problem co opisane w tym temacie, tylko że przez długi czas wszytko łączyło się dobrze, a od niedawna telefon nie umie pozyskać adresu IP. Czy ktoś wie czemu tak się może dziać? Czy mogło się coś zmienić w ustawieniach telefonu?
Telefon: LG Swift GT540
Router: D-Link DIR-635
Nie chciałem zakładać nowego tematu, tylko skorzystałem z istniejącego.
Z góry dzięki za odpowiedź.

#29 OFFLINE   adrian1488

  • 74 postów
  • Telefon:HTC Evo 3D

Napisano 30 maj 2012 - 21:08

witam,

Chcialbym odkopac stary temat gdyz nie znalazlem zadnego rozwiazania. telefon to oczywiscie 540-stka. Telefon mial sprawne wi-fi ale dlugo lezal w szafie nieczynny. odpalilem go pare dni temu (orginalny soft) i nie dzialo wi-fi. Objawy jak w postach powyzej. pozyskiwanie adresu ip, rozloczono itd. siec widzi, zasieg doskonaly ale jak tylko sie probuje polaczyc to ikonka poziomi zasiegu spada jakby do zera i pisze to co pisalem powyzej. wgrywalem rozne romy. andka 2.3 nawet 4.0 i problem caly czas taki sam. nadmienie ze mam tel htc evo 3d, ktory bez problemu nawiazuje polaczenie z moim routerem. prosze o pomoc!

---------- Post dołączono o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

nikt nic nie wie????

#30 OFFLINE   Eddy.END

  • 256 postów
  • Telefon:Samsung GT-I9100

  • Firmware:Root Box JB v3.9.1

  • Kernel:3.0.31-Siyah-s2-v5.0i

Napisano 01 czerwiec 2012 - 18:10

może w sieci jest filtrowanie adresów mac i trzeba dodać mac telefonu





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: adresu, connectify, lg gt540, pozyskiwaniem, problem, wifi