Skocz do zawartości

Robimy fajne filmy o Androidzie na YouTube! Daj nam suba!

baggus

Routery działające / niedziałające z Androidem

Polecane posty

baggus   
Otrzymana reputacja: 5
baggus

Według zaleceń ładnie posortowałem alfabetycznie według firm. Swoją drogą to sądząc po ilości postów w innych tematach o niedziałających routerach spodziewałem się, że będzie ich więcej niż 2(w tym jeden mój).

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
zezol   
Otrzymana reputacja: 3
zezol

Proponuję temat przykleić. Może w tym dziale jest zaledwie parę tematów, ale lepiej myśleć na przyszłość.

Ja bym podał, i to dużo - gdyby modele routerów były umieszczone w SSID :rotfl:

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
lool3k69   
Otrzymana reputacja: 0
lool3k69

U mnie lipa z routerem:

************************

Air Live WL-5460AP (chyba v2)

************************

Konfiguracją sieci zajął się dostawca radiówki. G1 strasznie topornie działa, trochę lepiej iPod Touch i PSP. Telefony na WM działają pewnie, szybko i stabilnie, podobnie jak PS3 i zwykłe PC/Laptopy itp.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
kiler129   
Otrzymana reputacja: 0
kiler129

WRT54G v3.1@Tomato - dzila az milo ;)

WRT54G v3.1@DD-Wrt - dziala ale jest stabbilniejszy od tomato (tomato czasmi zrywa bez przyczyny - to samo robi przy pctach ;))

WRT54G v3.1@Open-WRT - jw przy sterach stable (na experimental nie testowane)

WRT54G v3.1@Oryginalny Linksysa - dziala co 5 raz (ogolnie kiepski fw - na pctach max 15Mb/s)

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Misiek_ud   
Otrzymana reputacja: 2
Misiek_ud

LINKSYS WAG54GS v1.1 Amex-A też śmiga aż miło :muqq:

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
hyperlink   
Otrzymana reputacja: 0
hyperlink

Witam serdecznie,

D-Link DIR-300 - działa, ale dopiero po aktualizacji firmware do wersji 1.04 (firmware ze strony producenta do pobrania tutaj). W wersjach wcześniejszych G1 zrywał połączenie średnio co 3-10 min.

Pozdr.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
x1989   
Otrzymana reputacja: 0
x1989

tp-link WR543G dziala elegancko

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
kashue   
Otrzymana reputacja: 0
kashue

Nie wiem czy wypisywać bo w sumie to nie routery tylko zwykłe karty sieciowe...ale G1 działa w trybie ad-hoc

z Atheros AR5005G

Ralink 2700E

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
andowski   
Otrzymana reputacja: 0
andowski

Nie działa:

Asmax AR 704G

Połaczenie niby jest ale zanika ( po paru minutach) , kombinowałem z stałym ip, stałym dns , i nawet większą anteną - bez zmian.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
ph&hh   
Otrzymana reputacja: 0
ph&hh

Problem nie dotyczy tylko G1. Posiadan HTC Magic i mam ten sam objaw na routerze LINKSYS WRV200 (firmware ver. 1.0.39).

Objaw oczywiscie taki, ze pomimo aktywnej ikonki polaczenie jest martwe.

Udostępnij link do tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×