Skocz do zawartości

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS

Witamy na nowym Forum Android.com.pl!

Dowiedz się co się zmieniło / zgłoś błędy

Nie możesz się zalogować? Napisz: pomoc.acp@gmail.com


A Ty oddałeś już swój głos?


Zdjęcie
- - - - -

Niedziałający internet w Orange oraz problem z połączeniem z routerami


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   Shreder67

  • 5 postów
  • Telefon:I5700

Napisano 19.07.2012 - 14:59

Witam
Mam Neo V z orange ze stockowym androidem 4.0.4 i problem w tym, że pomimo włączonej transmisji danych i poprawnie skonfigurowanym apnie(konfiguracja wzięta ze strony orange) od dwóch dni nie mogę połączyć się z internetem. Mam wykupiony pakiet i korzystałem z niego raz by przetestować czy dziala. Telefon ma też problem z łączeniem sie z sieciami wifi. Podczas łączenia mam na zmiane trwa uwierzytelnianie i zapisana, zabezpieczona... Testowałem telefon na 15 sieciach i tylko z 4 się połączył. Robiłem factory reset ale i po nim nic się nie zmieniło.


Zaloguj / zarejestruj się aby wyłączyć tę reklamę

#2 OFFLINE   azazel85

  • 930 postów
  • Telefon:Neo V

  • Firmware:co chwila inny

  • Kernel:Któryś NightElf'a

Napisano 19.07.2012 - 15:32

A na tych 11 sieciach nie było czasem filtrowania po MAC? Jeśli było włączone i Twój telefon nie został dodany do listy to się nie połączysz.

#3 OFFLINE   Shreder67

    Autor tematu
  • 5 postów
  • Telefon:I5700

Napisano 19.07.2012 - 16:25

Galaxy mini i Asus TF101 łączyły się normalnie, więc nie jest to chyba problem z filtracja mac

#4 OFFLINE   s3bo

  • 331 postów
  • Telefon:Xperia SP

  • Tablet:KIANO YOUNG IIs

  • Skąd:Zawiercie

  • Firmware:JB

  • Kernel:stock

Napisano 19.07.2012 - 22:03

Ics nie lubi wpa2 a prawie wszedzie jest stosowany ten sposob szyfrowania nie lubi tez starych routerow nie lubi kanalow pow. 10 a co do konfiguracji pobieraj przez tel ustawienia i bedzie na pewno dzialac

Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk

#5 OFFLINE   zuczek16

  • 98 postów
  • Telefon:Sony Xperia Z3

  • Sieć:Play

  • Firmware:Lollipop

  • Kernel:oryginalny

Napisano 19.07.2012 - 22:13

Akurat z kolegą wyżej się nie zgodzę mam 2 routery w domu + 1 u sąsiada i nie mogłem się z żadnym łączyć dopiero jak przestawiłem zabezpieczenia na wpa2 plus jakieś tam AES jeśli jet taka opcja w routerze to dopiero wtedy zaczęło się mi łączyć z netem a jak było wpa to łączyło z siecią i zaraz z niej wywalało

#6 OFFLINE   Shreder67

    Autor tematu
  • 5 postów
  • Telefon:I5700

Napisano 20.07.2012 - 08:59

Wiem już że źródłem problemu nie jest telefon, a karta sim. Internet na mojej karcie nie działa również w Galaxy mini pomimo tego, że na innym numerze wszystko działa. Pójdę z tym do Orange. Jeszcze mam takie pytanie. Kiedyś wgrałem niebrandowanego icsa bo nie chciało mi się czekać na update od orange. Czy jak zaniose telefon razem z kartą to przyczepią się do niebrandowanego softu?

#7 OFFLINE   azazel85

  • 930 postów
  • Telefon:Neo V

  • Firmware:co chwila inny

  • Kernel:Któryś NightElf'a

Napisano 20.07.2012 - 11:30

W punkcie nie powinni, nie mają przecież informacji czy to jest dokładnie ten sam telefon co przy podpisaniu umowy. Jakbyś zanosił do serwisu to mogą się przyczepić, chociaż jeśli ten soft był oryginalny od SE to też nie będzie problemu.