Skocz do zawartości

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • YouTube

Witamy na nowym Forum Android.com.pl!

Dowiedz się co się zmieniło / zgłoś błędy

Nie możesz się zalogować? Napisz: pomoc.acp@gmail.com


Oddałeś już swój głos? [konkurs]


Zdjęcie
- - - - -

CyanogenMod 10 - android 4.1


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
74 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   zdrad

  • 47 postów
  • Telefon:Samsung Galaxy Tab GT-P1000

Napisano 20 lipiec 2012 - 21:40

Ktoś już wypróbował???
[ROM][4.1.1] CyanogenMod 10 Preview [Build 2 up] - xda-developers

[MODNOTE=Torres9] Nigdy nie zakładamy tematów z pytaniami w dziale ROMy & Modyfikacje! Należy przeczytać regulamin forum, jak i tego działu. Następnym razem coś takiego będzie niezwłocznie wynagrodzone punktami karnymi! [/MODNOTE]

Użytkownik TheSpecial1 edytował ten post 09 kwiecień 2013 - 12:51



Zaloguj / zarejestruj się aby wyłączyć tę reklamę

#2 ONLINE   Jakub0

  • 780 postów
  • Telefon:HTC One

  • Tablet:ATP tf300tg

  • Skąd:Kalisz

  • Firmware:Oficjalny 4.4.2 | Oficjalny 4.2.1

Napisano 21 lipiec 2012 - 10:39

Działa:
Wifi
Bluetooth - niepotwierdzone
Telefon, 3G. wiadomości
Frontowa kamera
Audio

Znane problemy
Upiorna animacja auto-rotacji =|
Raczej niezbyt płynny
Zewnętrzna sd nie jest montowana

Nie sprawdzałem ale fajnie, że się coś dzieje. Poczekam na jeszcze parę upgrade`ów i zobaczymy.
Android 4.1 Jelly Bean CyanogenMod 10 on GT-P1000 - YouTube
Jelly Bean on Samsung Galaxy Tab P1000 - YouTube

#3 OFFLINE   redik

  • 78 postów

Napisano 22 lipiec 2012 - 22:05

Ja mam zainstalowany build 2 z dzisiaj. Wersja alfa więc nie oczekiwałem niczego oprócz tego ze jakoś się uruchomi. A tu na upartego jak korzysta się tylko z paru prostych aplikacji to da się żyć, zostawiam go na razie celem testowania nowych buildow.
W istocie nie działa montowanie zewnętrznej karty pamięci
Fotki można cykac ale angel, wbudowany aparat nie działa
Bateria na razie chyba gorzej niż w ics.
Zdaje się ze problemy z flashem, youtube nie bangla

Użytkownik redik edytował ten post 22 lipiec 2012 - 22:18


#4 OFFLINE   Rafal_0

  • 183 postów
  • Telefon:Galaxy Note II

  • Tablet:Galaxy Tab P1000

  • Skąd:Bydgoszcz

  • Firmware:Galaxy Tab - CM10.1 Galaxy Note II Stock

  • Kernel:Galaxy Tab 2.6.35.13-g8d814c4

Napisano 23 lipiec 2012 - 09:36

Fajnie że będzie CM10 dla Galaxy Taba.
Czy ktoś z forum instalował CM9 na Galaxy Tabie, jeśli tak to prosił bym o pomoc w instalacji.
link do info o CM10 z XDA Unofficial CM10 for the Kindle Fire and Original Galaxy Tab – xda-developers

#5 OFFLINE   vanderort

  • 108 postów
  • Telefon:SG- I8160 (Ace2) + GT-S7275R (Ace3)

  • Tablet:SGT P1000

  • Skąd:Polska Centralna

  • Firmware:CM

Napisano 06 wrzesień 2012 - 14:49

No i mamy pierwsze wydanie CM10 nightly dla P1000:

http://get.cm/get/je...-NIGHTLY-p1.zip

#6 OFFLINE   stolipl

  • 389 postów
  • Telefon:Meizu MX4

  • Tablet:Samsung Galaxy Tab GT-P1000

  • Skąd:Namysłów

  • Firmware:FlyMe OS 4.1.7I

Napisano 06 wrzesień 2012 - 17:46

Można skądś wziąć GAPPSY czy jak ? Bo znaleźć nigdzie nie mogę.

---------- Post dołączono o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Znalazłem, ale po zainstalowaniu nie działa aparat, tzn włączy się lecz gdy zrobie zdjęcie wywala błąd galerii. No i nie mam zasięgu :)

#7 OFFLINE   oilkm

  • 19 postów
  • Telefon:NOKIA C3-00

  • Tablet:SGT P-1000

  • Firmware:P1000BOJP1

  • Kernel:2.6.35.7 RP_v.2.0.0 #57

Napisano 06 wrzesień 2012 - 18:28

Aparat faktycznie nie działa jak trzeba. Można sobie poradzić robiąc panoramę bez panoramy.

A z innej beczki od pewnego czasu mam problem z połączeniem się tabem (na 9 i 10) z wifi zabezpieczonym. Bez zabezpieczen jest OK.

Ktoś coś wie ?

#8 OFFLINE   vanderort

  • 108 postów
  • Telefon:SG- I8160 (Ace2) + GT-S7275R (Ace3)

  • Tablet:SGT P1000

  • Skąd:Polska Centralna

  • Firmware:CM

Napisano 07 wrzesień 2012 - 07:03

Też wczoraj testowałem, ale póki co wróciłem do cm 9.1 stable, za bardzo ten cm 10 jest jeszcze preview, internet nie działa zarówno w 3G jak i po wi-fi, nie można dodać nowego apn bo po prostu nie można go zapisać w pamięci ustawień. nic pozostaje czekać na kolejne buildy, duży plus za ogólną szybkość działania i zmienione boot animations, gaaps niby są jakieś na stronie cyanogena w wikipedii ale nie sprawdzałem , może te od cm 9.1 będą działać ?

---------- Post dołączono o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Aparat faktycznie nie działa jak trzeba. Można sobie poradzić robiąc panoramę bez panoramy.

A z innej beczki od pewnego czasu mam problem z połączeniem się tabem (na 9 i 10) z wifi zabezpieczonym. Bez zabezpieczen jest OK.

Ktoś coś wie ?


Ja na cm9.1 nie mam żadnych problemów ani z internetem w 3G Aero2 ani z siecią zabezpieczona Wi-FI, działa tu wszystko tak jak powinno, dziwne że u Ciebie jest z tym problem.

#9 OFFLINE   halun

  • 46 postów
  • Telefon:Sony Xperia S

  • Tablet:GoClever 7"

  • Skąd:Warszawa

Napisano 12 wrzesień 2012 - 13:57

witam,
czy ktoś ma stację cm10 na p100 i może potwierdzić, że działa HDMI-out poprzez oryginalną stację dokującą ?
Tab mi służy jako media-player i nie chciałbym, aby dzieciaczki nie mogły oglądać swoich bajek na TV :)

#10 OFFLINE   koniumarcin91

  • 23 postów
  • Tablet:Samsung Galaxy Tab

Napisano 27 wrzesień 2012 - 13:15

czy koś robił update?? bo ja jak próbuje do najnowszego z 26.09 to mam error. z 24.09 to samo. wiecie co może być nie tak??