Skocz do zawartości

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS

Witamy na nowym Forum Android.com.pl!

Dowiedz się co się zmieniło / zgłoś błędy

Nie możesz się zalogować? Napisz: pomoc.acp@gmail.com


A czy Ty już zagłosowałeś?


Zdjęcie
- - - - -

Aero 2 na SGS mi nie dziala.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   szczepan997

  • 85 postów
  • Telefon:Samsung galaxy s

  • Firmware:Feel the Power of Touch Wizzard! End of

  • Kernel:Semaphore 2.5.0

Napisano 21.07.2012 - 11:11

mam karte aero2 i chcialbym miec ten internet w telefonie wlozylem karte do SGSa normalnie system sie wlaczyl dodalem APN darmowy ale nadal nie dziala w poradniku pisalo ze trzeba wlaczyc siec ale ja jak nacisne power nie mam czegos takiego, mam ROM RemICS v1.2, probowalem sciagac jakies aplikacje ktore by wlaczyly siec komorkowa ale niektore nie sa kompatybilne z moim telefonem i inne wlaczaja tylko pakiet danych ktrory i tak mam caly czas wlaczony. Czy jest jakas mzliwosc to uruchomic? a i niewiem czy tak powinno byc ale mam simlocka a on nic nie pisze ze nie moge tej karty uruchomic i nie prosi o PIN.


Zaloguj / zarejestruj się aby wyłączyć tę reklamę

#2 OFFLINE   ScandaL

  • 215 postów
  • Telefon:Huawei P7-L00

  • Skąd:Warszawa

Napisano 22.07.2012 - 12:32

sprawdz po prostu czy działa Ci internet :)

Ja przechodzilem przez to tak samo. Wsadzam karte - nie prosi o pin (a powinno) i 0 kresek zasiegu. Przez kilka dni myślałem że mam nieaktywną ciale karte az w końcu dodałem apn'a.

Fenomen jest taki że nie ma kresek zasiegu a internet działa :) i udostepniac też można.
Sprawdz tylko czy w info o telefonie wykrywa stan sieci że działa i czy poprawnie wykryl sieć Areo2
-- HTC G1 - 09.2009 -- Motorola Milestone - 05.2010 -- Samsung Galaxy S - 02.2011 -- LG L9 - 02.2013 -- Huawei P7 - 10.2014 --

[SIGPIC][/SIGPIC]

#3 OFFLINE   szczepan997

    Autor tematu
  • 85 postów
  • Telefon:Samsung galaxy s

  • Firmware:Feel the Power of Touch Wizzard! End of

  • Kernel:Semaphore 2.5.0

Napisano 22.07.2012 - 19:53

dziwne bo mam w info o telefonie siec: aero2 sygnal: HSPA pakiet danych mam wlaczony APN dodany i wlaczony kresek nie ma ale jak wejde w internet to nie ma internetu karte mam aktywna napewni bo korzystam z niej na modemie.

#4 OFFLINE   yasu

  • 152 postów
  • Telefon:Galaxy S 3

Napisano 22.07.2012 - 23:43

pewnie przez tego simlocka , poszukaj czegos do zdejmowania i sprobuj jeszcze raz odpalic ta karte
[SIGPIC][/SIGPIC]

#5 OFFLINE   szuriguri

  • 313 postów
  • Telefon:ZTE V970, Galaxy S III LTE i inne w chałupie ;)

  • Firmware:Lewa OS by szuriguri

Napisano 26.07.2012 - 18:53

W ustawieniach sieci komórkowej:
1. Włącz przesył danych - TAK
2. Ustawienia sieci GMS/UMTS - automatyczne
3. Wyszukiwanie sieci automatyczne.

Po tym restart telefonu i ma działać.

#6 OFFLINE   szczepan997

    Autor tematu
  • 85 postów
  • Telefon:Samsung galaxy s

  • Firmware:Feel the Power of Touch Wizzard! End of

  • Kernel:Semaphore 2.5.0

Napisano 27.07.2012 - 09:09

Tylko ze ja mam androida 4.0.4 i tam sa troche inne ustawienia , moge wlaczyc pakiet danych ale nie moge ustawic ze automatycznie gms/umts i tej automatycznej sieci tez nie moge wlaczyc.

Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk

#7 OFFLINE   ScandaL

  • 215 postów
  • Telefon:Huawei P7-L00

  • Skąd:Warszawa

Napisano 28.07.2012 - 12:08

nie ma przeciwwskazań, mi na 4.0.4 śmigało tak jak wyżej psiałem :)
-- HTC G1 - 09.2009 -- Motorola Milestone - 05.2010 -- Samsung Galaxy S - 02.2011 -- LG L9 - 02.2013 -- Huawei P7 - 10.2014 --

[SIGPIC][/SIGPIC]

#8 OFFLINE   makmk

  • 15 postów
  • Telefon:I5700

Napisano 01.08.2012 - 11:36

A mi nie działa, APN ustawiony, automatyczny wybór sieci włączony - na romach ICS i JB nie działa. Na GB i niżej chodziło. Może ktoś komu na ICS działa napisać dokładnie co należy ustawić aby działało ?

#9 OFFLINE   Quodzik

  • 4 postów
  • Telefon:I9000

Napisano 09.08.2012 - 11:18

a testował ktoś Aero2 na CM9? bo zastanawiałem się nad przejściem, ale jeżeli nie działa to chyba zostanę przy tym co mam teraz...

#10 OFFLINE   damn

  • 61 postów
  • Telefon:Galaxy Alpha G850F

  • Tablet:GoClever Aries70

  • Skąd:wwa

  • Firmware:4.4.4

  • Kernel:stock

Napisano 16.08.2012 - 11:41

na CM9 działa.. podobnie jak działał na GB. Ustawiałem tylko nazwę APN na 'darmowy' i tyle. Nie pokazuje tylko przesyłu danych na ikonach na belce, ale internet jest. Jedyny problem jaki mialem to udostępnianie po WiFi i opera wywalała błąd cze nie ma połączenia ale strony wczytywała.