Skocz do zawartości

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • YouTube

Witamy na nowym Forum Android.com.pl!

Dowiedz się co się zmieniło / zgłoś błędy

Nie możesz się zalogować? Napisz: pomoc.acp@gmail.com


Oddałeś już swój głos? [konkurs]

Wielka abolicja Android.com.pl! Kasujemy ostrzeżenia :)


Zdjęcie
- - - - -

[i9100][4.1.2] Resurrection Remix RR Jelly Bean V3.X AOKP


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
760 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   Eddy.END

  • 256 postów
  • Telefon:Samsung GT-I9100

  • Firmware:Root Box JB v3.9.1

  • Kernel:3.0.31-Siyah-s2-v5.0i

Napisano 30 lipiec 2012 - 21:06

strasznie zmalała ilość ustawień w ROM Kontrolerze w wersji 3.0 więc wróciłem na 2.6.1


Zaloguj / zarejestruj się aby wyłączyć tę reklamę

#2 OFFLINE   bartshack

  • 15 postów
  • Telefon:Samsung Galaxy S5

  • Firmware:Stock 4.4.2

Napisano 30 lipiec 2012 - 21:07

Na najnowszym romie RR nie działa automatyczna jasność.

PS: Ma ktoś obeznanie kiedy będzie jakiś fix na HWComposer ?

Użytkownik Ernest05 edytował ten post 01 sierpień 2012 - 13:12


#3 OFFLINE   totor

  • 77 postów
  • Telefon:galaxy i5700 ; ACE ; SGS2

  • Firmware:2.2 ; 2.3.6 ; 4.1.2

Napisano 30 lipiec 2012 - 21:12

a ja mam pytanie z innej beczki, czy jak przejdę na 3.0 z 2.5 to czy będę miał jakieś problemy z grami, programami tak jak to miało miejsce przesiadając się z androida 2.36 na ics że część nie była kompatybilna z nowym ics'em ?

ps. czy ktoś testował nawigację sygic na nowym romie rr3.0 pytam gdyż używam codziennie;)

Użytkownik totor edytował ten post 30 lipiec 2012 - 21:25


#4 OFFLINE   Arqs

  • 246 postów
  • Telefon:Samsung i9100

  • Tablet:UG802 + LCD Sony 40" :)

  • Skąd:Wrocław

Napisano 30 lipiec 2012 - 22:27

Miałem przez jedną dobę. Wracam do 2.6.1 i poczekam aż JB dopracują. Bateria znika zdecydowanie szybciej, brak pełnej autorotacji, dużo mniejsze możliwości personalizacji, trochę apek nie działa prawidłowo. Ale idzie w dobrym kierunku. Pomiędzy ICS 2.6.1 a JB 3.0 nie ma aż tak dużej różnicy w prędkości działania. No ale to tylko moje zdanie. Jeśli komuś działa stabilnie 2.6.1 to poczekałbym aż dopracują JB.
Pozdrawiam
Arqs
Jeśli w moim poście widzisz reklamę to wiedz, że ją potępiam i nie miałem wpływu na jej umieszczenie!

#5 OFFLINE   meliorus

  • 1528 postów
  • Telefon:SGS II, N3

  • Skąd:localhost

  • Kernel:Stock

Napisano 31 lipiec 2012 - 02:15

Miałem przez jedną dobę. Wracam do 2.6.1 i poczekam aż JB dopracują. Bateria znika zdecydowanie szybciej, brak pełnej autorotacji, dużo mniejsze możliwości personalizacji, trochę apek nie działa prawidłowo. Ale idzie w dobrym kierunku. Pomiędzy ICS 2.6.1 a JB 3.0 nie ma aż tak dużej różnicy w prędkości działania. No ale to tylko moje zdanie. Jeśli komuś działa stabilnie 2.6.1 to poczekałbym aż dopracują JB.


Jak robiłeś przejscie na poprzednią wersję robiłeś wipe itd? Czy po prostu zainstalowales na to?

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą telekinezy
- Nieregulaminowa sygnatura usunięta przez moderatora @kaszell

#6 OFFLINE   halun

    Autor tematu
  • 46 postów
  • Telefon:Sony Xperia S

  • Tablet:GoClever 7"

  • Skąd:Warszawa

Napisano 31 lipiec 2012 - 06:40

Testowałem na 3.0 navi Sygic. Działa ;)

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

#7 OFFLINE   chyrza

  • 211 postów
  • Telefon:LG

Napisano 31 lipiec 2012 - 06:43

Na najnowszym romie RR nie działa automatyczna jasność.


Działa bardzo sprawnie jeśli użyjemy aplikacji Lux Auto Brightness. Kernel DreamICS, a plik konfiguracyjny dla Lux-a gdzieś na forum




Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

#8 OFFLINE   totor

  • 77 postów
  • Telefon:galaxy i5700 ; ACE ; SGS2

  • Firmware:2.2 ; 2.3.6 ; 4.1.2

Napisano 31 lipiec 2012 - 08:31

pojawiła się już nowa wersja 3.0.1. ;) btw czy mógłby ktoś przetłumaczyć kroki instalacji? bo trochę sie zmieniło po 2.6 a nie wszyscy umieją po angielsku, albo zrobić update pierwszego postu ;)

#9 OFFLINE   bartshack

  • 15 postów
  • Telefon:Samsung Galaxy S5

  • Firmware:Stock 4.4.2

Napisano 31 lipiec 2012 - 09:20

na wersji 3.0.1 nie działa nagrywanie wideo.

#10 OFFLINE   Arqs

  • 246 postów
  • Telefon:Samsung i9100

  • Tablet:UG802 + LCD Sony 40" :)

  • Skąd:Wrocław

Napisano 31 lipiec 2012 - 09:38

Jak robiłeś przejscie na poprzednią wersję robiłeś wipe itd? Czy po prostu zainstalowales na to?


Niestety, trzeba zrobić wipe. Inaczej łapie bootloopa, próbowałem. Dobrze mieć wcześniej zrobioną kopię poprzedniego systemu. Ja nie miałem :/
Pozdrawiam
Arqs
Jeśli w moim poście widzisz reklamę to wiedz, że ją potępiam i nie miałem wpływu na jej umieszczenie!