Skocz do zawartości

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS

Witamy na nowym Forum Android.com.pl!

Dowiedz się co się zmieniło / zgłoś błędy

Nie możesz się zalogować? Napisz: pomoc.acp@gmail.com


Zgarnij Samsunga Galaxy S6 Edge!

Konkurs Opera & Android.com.pl


Zdjęcie
- - - - -

ACE - brak zasiegu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   LeCezar

  • 25 postów
  • Telefon:Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy S2

  • Firmware:XXMS1

Napisano 12.08.2012 - 17:03

Witam,

Moim problemem jest sytuacja w której owy telefon całkowicie "zgubił" sieć. Otóż będąc na imprezie telefon rozładował mi się, gdy wczoraj wróciłem do domu podładowałem go, włączyłem i wszystko było cacy. Jednak, po paru minutach telefon zgubił zasięg. Pomyślałem że wina leży po stronie karty sim, ale ta działa poprawnie w innym telefonie. Również sam telefon (ACE) czyta kartę sim, ale po prostu przez cały czas ma "brak usługi".
Wchodziłem w:
1. Komunikacja
2. Ustawienia sieci telefonii komórkowej
3. Operatorzy sieci
Wyszukiwałem ręcznie dostępnych operatorów i żaden mi się nie pojawił, a po naduszeniu na "automatycznie" wyskakuje napis "sieć zapisana", jednak to i tak nie pomaga.
Nie wiem co dalej zrobić, a telefon muszę mieć do jutra sprawny :/ Przeczytałem gdzieś, że całkowite przeinstalowanie ROM'u pomaga..
Pomóżcie proszę


Zaloguj / zarejestruj się aby wyłączyć tę reklamę

#2 OFFLINE   Face

  • 1504 postów
  • Telefon:HTC One S Gray S4

  • Tablet:GoClever TAB A73

  • Skąd:Bydgoszcz

  • Firmware:2.3.6/2.3.6/2.3.3

Napisano 12.08.2012 - 17:08

spróbuj zaznaczyć tylko tryb 2G i wyłącz tryb danych pakietowych jeśli masz włączony i potem znów spróbuj automatycznie wybrać operatora.
Możesz też się spróbować dowiedzieć u operatora czy nie mają jakichś problemów, bo czasami i tak się zdarza.

Nie jestem już moderatorem. Proszę do mnie nie pisać w sprawach dotyczących moderacji! Wszystkie wiadomości poruszające tą kwestię będą ignorowane i usuwane bez czytania.
Od tego macie teraz nową ekipę


#3 OFFLINE   LeCezar

    Autor tematu
  • 25 postów
  • Telefon:Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy S2

  • Firmware:XXMS1

Napisano 12.08.2012 - 17:14

spróbuj zaznaczyć tylko tryb 2G i wyłącz tryb danych pakietowych jeśli masz włączony i potem znów spróbuj automatycznie wybrać operatora.
Możesz też się spróbować dowiedzieć u operatora czy nie mają jakichś problemów, bo czasami i tak się zdarza.


Robilem tak jak napisales, efekt ten sam. Plus nie ma obecnie problemow w mojej miejscowosci.

@Edit - probuje wgrac nowy rom i ciagle odin staje mi na punkcie: <1> odin mode.. check plcatform verification.
Rady ?

Użytkownik LeCezar edytował ten post 12.08.2012 - 17:37


#4 OFFLINE   shakur91

  • 51 postów
  • Telefon:Galaxy Ace

  • Skąd:Dominowo

Napisano 12.08.2012 - 21:30

Spróbuj go wgrać przez cwm

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2

#5 OFFLINE   Dragon16

  • 1070 postów
  • Telefon:Samsung Galaxy Ace

  • Skąd:Tarczyn, Poland

  • Firmware:CyanogenMod 7.2

Napisano 12.08.2012 - 22:09

Spróbuj go wgrać przez cwm

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2


stocka przez CWM? a wszedłeś w download mod?

#6 ONLINE   cvxcvx

  • 345 postów
  • Telefon:I9100 &amp; I5700

  • Skąd:Krasnystaw

Napisano 13.08.2012 - 00:40

LeCezar

Sprawdź imei czy jest prawidłowy.
Simlock kodem, zdalnie, naprawa imei / EFS , naprawa bootloadera http://forum.android...680/#post911425
GG 9832515

#7 OFFLINE   LeCezar

    Autor tematu
  • 25 postów
  • Telefon:Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy S2

  • Firmware:XXMS1

Napisano 13.08.2012 - 08:24

1. Przez CWM nie wgram nowego ROM'a :)
2. Tryb download był/jest cały czas włączony.
3. Nie bardzo wiem w jaki sposób mam sprawdzić imei skoro obecnie telefon się nie włącza co napisałem wyżej.

Kręci mi się w kółko od napisu startowego plus do samsung. Czyli wg mnie trzeba wgrać nowy ROM i byłoby dobrze, ale przez odina nie chce iść.
Pozostaje kies ?

#8 OFFLINE   mora17a2

  • 2188 postów
  • Telefon:Galaxy SIII

  • Tablet:Acer Iconia A500

  • Firmware:4.3

Napisano 13.08.2012 - 10:41

Ściągnij od nowa odina i soft. odinstaluj sterowniki usb i zainstaluj ponownie i próbuj na różnych portach usb. Kies chyba tu nie pomoże.

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2

#9 OFFLINE   LeCezar

    Autor tematu
  • 25 postów
  • Telefon:Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy S2

  • Firmware:XXMS1

Napisano 13.08.2012 - 14:36

Ściągnij od nowa odina i soft. odinstaluj sterowniki usb i zainstaluj ponownie i próbuj na różnych portach usb. Kies chyba tu nie pomoże.

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2


Poszło jakimś cudem na innym kompie :) obecny problem to taki sam jak na początku, czyli "brak usługi" aka zasięgu sieci plus. Pomysły jak to rozwiązać ?

Wgrałem wersję: S5830XWKTM_S5830OXXKT3_S5830XWKT7_HOME. Zastanawiam się czy nie wgrać wieloplikowca, ale wątpię, że rozwiąże to mój problem z siecią. Pomóżcie, bo czekam na ważny telefon w sprawie pracy, a ACE nie chce mi pomóc ;)

#10 OFFLINE   playboy

  • 1447 postów
  • Telefon:iPhone 5, Sony Xperia Z2

  • Tablet:niepotrzebny mi

  • Skąd:Lublin

Napisano 13.08.2012 - 15:24

Wgranie wieloplikowca kpo napewno nie zaszkodzi asowi.

Ps.
Powodzenia w sprawie pracy ;)
pawelsierzega72 ---> zielony chłopak lami w wota ;)
snapchat ---> paweleczek
ig ---> paweleczek333