Skocz do zawartości

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS

Witamy na nowym Forum Android.com.pl!

Dowiedz się co się zmieniło / zgłoś błędy

Nie możesz się zalogować? Napisz: pomoc.acp@gmail.com


Zgarnij Samsunga Galaxy S6 Edge!

Konkurs Opera & Android.com.pl


Zdjęcie
- - - - -

Sony Xperia Sola - ładowanie baterii przez podłączenie do PC


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   Darkin

  • 7 postów
  • Telefon:Sony Xperia Sola

Napisano 30.09.2012 - 19:55

Witam!
Przy podłączeniu Sony Xperia Sola kablem USB do komputera na telefonie pojawia się ikonka ładowania baterii, jednak wcale się ona nie ładuje. Czym to może być spowodowane i czy w ogóle Sola ma opcje ładowania telefonu przez podłączenie do PC?

Użytkownik Darkin edytował ten post 01.10.2012 - 06:40



Zaloguj / zarejestruj się aby wyłączyć tę reklamę

#2 OFFLINE   TheEnter

  • 202 postów
  • Telefon:Samsung galaxy Note 2

  • Skąd:Wolsztyn

  • Sieć:Plus

  • Firmware:4.4.2

Napisano 30.09.2012 - 20:01

Milo nam powitac nowego uzytkownika :)

Tak, sola ma opcje ladowania przez komputer.
Kilka pytan:

Masz zainstalowany program Pc Companion oraz sterowniki?
pali sie dioda zielona/czerwona podczas podlaczenia?

prosze zauwazyc, iz ladowanie z komptera bedzie dluzsze, niz ladowanie z sieci.
Najprostszym sposobem sprawdzenia, czy telefon sie laduje bedzie wejscie w ustawienia-->inf. o telefonie
-->ponownie inf. o telefonie i stan baterii - czy jest ladowanie czy rozladowywanie .

Użytkownik TheEnter edytował ten post 30.09.2012 - 20:20


#3 OFFLINE   mariwydra

  • 1383 postów
  • Telefon:LG G2 / Samsung Galaxy S4

  • Firmware:4.4.x

Napisano 30.09.2012 - 20:11

"... ikonka ładowania baterii, jednak wcale się ona nie ładuje."

Po jakim odstępie czasowym sprawdzałeś ? Wiadomo że w minutę nic nie podbije,jak nic nie podbiło w kilkanaście minut to fakt. Przez usb zawsze wolniej ładuje.

Użytkownik mariwydra edytował ten post 30.09.2012 - 20:21

Dołączona grafika

#4 OFFLINE   Darkin

    Autor tematu
  • 7 postów
  • Telefon:Sony Xperia Sola

Napisano 01.10.2012 - 06:44

Program PC Companion jest jak najbardziej zainstalowany łącznie z wszystkimi sterownikami. Dioda podczas podłączenia do PC świeci się na czerwono. Zdaje sobie sprawę, że takie ładowanie jest mniej efektywne od standardowego poprzez gniazdko, jednak nie sądziłem, że aż tak. Wczoraj przy podłączeniu pod PC i odpaleniu na telefonie Google Play przez 10 minut stan baterii zmalał nawet o jeden procent. W poprzednich moich telefonach nie spotkałem się z czymś takim :P

Edit. Kompletnie nie wiem co się dzieje. Po podłączeniu do PC raz ładuje, raz nie, mimo że ikonka za każdym razem pokazuje, że bateria jest ładowana. Niestety to samo dzieje się gdy chce telefon naładować standardowo przez wtyczkę do kontaktu...Powoli zaczyna mnie to irytować bo od rana nie mogę naładować telefonu. Ktoś ma jakieś propozycję?

Użytkownik Darkin edytował ten post 03.10.2012 - 14:24


#5 OFFLINE   SCEPTYK1

  • 1 postów
  • Telefon:sony xperia sola

  • Tablet:modecom freetab 9701 hd

Napisano 08.02.2013 - 21:52

Miałem podobny problem. Przez 5 godzin telefon podłączony do kompa i ciągłe info o naładowaniu baterii 12%. Łączyłem z innym kompem i to samo. W info o tel. pisze, że ładuje. W końcu wyłączyłem i właczyłem tel. i pokazało stan naładowania 100%. Nie mam pojecia

#6 OFFLINE   Hjuston

  • 1 postów

Napisano 07.02.2014 - 18:02

Witam!
Mam problem z SX Sola. Podłączam ją do ładowarki i się nie ładuje[wcześniej się ładowała normalnie], jak ją podłączam do komputera to się ładuje.
Wypróbowałam inny telefon na tej samej ładowarce i działa normalnie. Ktoś ma jakieś pomysły?

Pozdrawiam

#7 OFFLINE   TheEnter

  • 202 postów
  • Telefon:Samsung galaxy Note 2

  • Skąd:Wolsztyn

  • Sieć:Plus

  • Firmware:4.4.2

Napisano 07.02.2014 - 21:14

Spróbuj delikatnie przeczyscic złącze, następnie podłącz lądowarkę i jeżeli nadal nie będzie ładowała to poruszaj końcówka.

Proponuje również wyłączyć i włączyć telefon

Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk

Użytkownik TheEnter edytował ten post 07.02.2014 - 21:21

[sygnatura nieregulaminowej wielkości usunięta przez administratora]

#8 OFFLINE   Mardrom

  • 66 postów
  • Telefon:Apple iPhone 4 16GB

Napisano 08.04.2014 - 21:01

Miałem podobny problem. Przez 5 godzin telefon podłączony do kompa i ciągłe info o naładowaniu baterii 12%. Łączyłem z innym kompem i to samo. W info o tel. pisze, że ładuje. W końcu wyłączyłem i właczyłem tel. i pokazało stan naładowania 100%. Nie mam pojecia

U mnie tak samo się niekiedy dzieje. Wstaje rano, odpinam telefon od kompa a tu informacja o słabej baterii. Pełen nadziei restartuje telefon i... już mogę się cieszyć w pełni naładowaną baterią wystarczającą na tyle, na ile powinna. Dziwne