Skocz do zawartości

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • YouTube

Witamy na nowym Forum Android.com.pl!

Dowiedz się co się zmieniło / zgłoś błędy

Nie możesz się zalogować? Napisz: pomoc.acp@gmail.com


Oddałeś już swój głos? [konkurs]


Zdjęcie
- - - - -

Pomimo całonocnego ładowania baterii, tablet się nie naładował


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   nieubezpieczony

  • 12 postów
  • Telefon:HTC Wildfire

  • Tablet:Nexus 7

  • Skąd:Basildon

Napisano 19 luty 2013 - 08:41

Witam.
Nexus zakupiony w styczniu. Od tygodnia mam problem z naładowaniem baterii. Początkowo myślałem, że winą są programy działające w tle, ale po wyłączeniu wszystkiego + wyczyszczenie wszystkich zadań potrafił przez noc naładować się do 40-50%. W tej chwili po całej nocy ładowania jest całkiem padnięty.
Generalnie od początku był pewien problem. Podpięty do ładowania pobierał energię z baterii, a nie z gniazdka, myślę że wiecie o czym mowa.

Czy ktoś się spotkał z czymś takim?

Podejrzewam, że to nie wina ładowarki, gdyż podpięty do komputera zachowywał się identycznie.

Jeszcze na koniec pytanie. W tej chwili nie mogę go już uruchomić, a są na nim zapisane dane mojej karty kredytowej w Google Play. Jak do tego podejść, gdyż prawdopodobnie zostanie wymieniony na nowy?

Użytkownik Dragonfail edytował ten post 01 grudzień 2014 - 16:53
Korekta tutułu.



Zaloguj / zarejestruj się aby wyłączyć tę reklamę

#2 OFFLINE   DonPorazzo

  • 597 postów
  • Telefon:OnePlus One

  • Tablet:nVidia Shield Tablet

  • Skąd:opole

  • Firmware:raczej stock

  • Kernel:co rusz inny

Napisano 19 luty 2013 - 09:49

Czy próbowałeś ładować wyłączony tablet? Czy używasz oryginalnego kabla i ładowarki?

Jeszcze na koniec pytanie. W tej chwili nie mogę go już uruchomić, a są na nim zapisane dane mojej karty kredytowej w Google Play. Jak do tego podejść, gdyż prawdopodobnie zostanie wymieniony na nowy?


W takim wypadku proponuję zmienić hasło do konta google (lub wprowadzić uwierzytelnianie dwuetapowe).


Dołączona grafika
Oneplus One & nVidia Shield Tablet


#3 OFFLINE   rzabcio

  • 930 postów
  • Telefon:Nexus 4 (stock) / HTC Desire S (CM10.1)

  • Tablet:Nexus 7 (stock)

  • Skąd:Poznań

Napisano 19 luty 2013 - 11:42

W nowym Google Play trzeba podać hasło przy KAŻDYM zakupie, więc nie musisz się przejmować. A danych karty wyciągnąć się nie da. Wystarczy zrobić próbę i zalogować się na A smart, virtual wallet for in-store and online shopping – Google Wallet - kartę można usunąć, dodać, ale nie można wyciągnąć jej numeru, czy CVC. Także nie masz się czym przejmować. :)

Poza tym - przecież będziesz miał papier, że telefon tego, a tego dnia został oddany do serwisu. Serwisant nie jest debilem i o tym wie - nie będzie więc robił żadnych jaj.
<sygnatura nieczynna> (po raz kolejny usunięta przez kolejnego moderatora, którzy zmieniają się tu jak w kalejdoskopie)

#4 OFFLINE   nieubezpieczony

    Autor tematu
  • 12 postów
  • Telefon:HTC Wildfire

  • Tablet:Nexus 7

  • Skąd:Basildon

Napisano 19 luty 2013 - 23:27

Używam oryginalnego kabla i ładowarki, ale kabel jest, hmm delikatnie mówiąc miernej jakości. Żona podłączyła kablem od mojego HTC i ładuje się w miarę. Wolno, ale ładuje.
Tylko co teraz? Mogą mi wymienić na nowy model. Czy warto dla samego kabla? Problem też, czy takie pół-ładowanie do tej pory nie uszkodziło baterii.

#5 OFFLINE   borowik_szatan

  • 5 postów
  • Telefon:LG 4X

  • Skąd:Tarnow

  • Firmware:stock

Napisano 03 marzec 2013 - 18:42

Podepne sie tutaj zeby nie zakladac nowego watka.
Mam problem z bateria - dziala niby tak jak dawniej, czas pracy bez zmian ale... poziom naladowania jest caly czas 0% nawet po naladowaniu
Mial ktos z was cos podobnego? Czy to jest problem z bateria czy raczej soft?

#6 OFFLINE   zbidyl

  • 1 postów
  • Telefon:Nokia

  • Tablet:Nexus7

Napisano 25 marzec 2013 - 09:22

Na oryginalnym kablu słabe ładowanie. Zastąpienie kabelkiem od telefonu Nokia ( krótki: 20 cm ) sprawę rozwiązuje. Ładuje na 3G i jasnym ekranie.

#7 OFFLINE   PsiaNeerka

  • 91 postów
  • Telefon:HTC Wildfire

  • Tablet:ASUS Nexus 7, ASUS Transformer TF300

  • Skąd:Bytom

  • Firmware:CyanogenMod

Napisano 25 marzec 2013 - 12:16

Jeśli ktoś ma problem z ladowaniem niech spróbuje zmienić ładowarkę i kabel, w wielu przypadkach pomaga.

Co do kolegi z poziomem baterii na 0%, zostaw tablet do ładowania przez noc, jeśli dalej będzie 0%, zrób powrót do ustawień fabrycznych, jak dalej nic to możesz wysłać na gwarancję, ale ja bym spróbował jeszcze raz ja nowo wgrać system. Będziesz musiał odblokować bootloader( w temacie jak zrobić root), a potem zainstalować na nowo system i zablokować bootloader (w temacie powrót do stocka).

Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2

#8 OFFLINE   Kejpi

  • 175 postów
  • Telefon:Nokia 6020

  • Tablet:Nexus7 16GB

  • Skąd:Stalowa Wola

Napisano 25 marzec 2013 - 12:17

sprawdź jaki opór/rezystancje ma kabel. Niekiedy można trafić na słaby np. uszkodzone żyły przez co opór się zwiększy

Tutaj masz artykuł co robi kabel przy ładowaniu:
Nie każdy kabel micro USB naładuje smartfona :: Blog PCLab.pl

#9 OFFLINE   dunker

  • 358 postów
  • Telefon:OnePlusOne

  • Firmware:CM12

Napisano 08 kwiecień 2013 - 07:45

mam podobny problem ,n7 zakupiony w uk i problem przy z ladowaniem na gniezdzie europejskim.Raz laduje a na drugi dzien nie ,na kompie jest ladowanie

#10 OFFLINE   Arecki23

  • 109 postów
  • Telefon:Samsung Galaxy S, SE Xperia Neo V

  • Tablet:ASUS Google Nexus 7

  • Skąd:Polkowice

  • Firmware:CyanAOSP 4.3

  • Kernel:Semaphore JB 3.1

Napisano 17 listopad 2014 - 10:10

Odkopię temat. Problem z ładowaniem baterii. Otóż zaczęło się od wgrania systemu Lollpop 5.0. Wcześniej wszystko gites. Teraz potrafi od 10% do 100% ładować tableta w 7 h !!!! Mało tego, po powrocie na Kitkata dalej to samo. Zaznaczam, że przed wgraniem andka 5.0 wszystko było ok. Szukałem na goglach pomocy i widzę, że nie jestem osamotniony, różne urządzenia, system Lollipop i ten sam problem. Dziwi mnie jednak to, że po powrocie na 4.4.4 problem pozostał. Czy Lollipop dokonał jakieś ingerencji gdzieś głębiej w urządzeniu?