Skocz do zawartości

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów 'Wi-fi' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • Społeczność android.com.pl
    • Regulaminy Forum
    • Przywitaj się!
    • Android.com.pl
    • Konkursy
    • OFF-Topic
  • Android
    • Nowości i plotki
    • FAQ Android
    • Android 9.0 Pie
    • Android 8.0 Oreo
    • Android 7.0 Nougat
    • Android 6.0 Marshmallow
    • Android 5.0 Lollipop
    • Android 4.4 KitKat
    • Archiwum Android
    • Software PC
  • Gry i Aplikacje
    • Aplikacje Android
    • Gry Android
    • Poszukiwania gier i aplikacji
    • Porównania gier i aplikacji
    • Android Wear - Smartwatch
    • Modyfikacje Wizualne
    • Download
    • Multimedia
  • Co i gdzie kupić?
  • Programowanie
  • Modyfikacje Android OS
  • Elektronika
  • Honor
  • Google
  • HTC
  • LG
  • Samsung
  • Sony
  • Motorola
  • Huawei
  • Xiaomi / MIUI
  • OnePlus
  • Lenovo
  • Asus
  • myPhone
  • Pozostałe marki

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Znaleziono 106 wyników

  1. Marcin Gmurek

    Problem z łącznością w aplikacjach

    Cześć! Potrzebuję pomocy Szczerze powiem łapy mi już opadły. Mam Samsunga Galaxy S6 i problem z dwoma ważnymi dla mnie aplikacjami dedykowanymi które obsługują moje urządzenia. W obu przypadkach tylko na moim telefonie jest problem z komunikacją, na pozostałych telefonach w moim domu nie ma najmniejszego kłopotu. Aplikacja Theta S do obsługi aparatu 360st. Telefon w tej aplikacji łączy się po wi-fi z aparatem. Aplikacja Mi Drone do obsługi drona Xiaomi. Tu telefon łączy się po kablu USB z kontrolerem drona, a aplikacja wymusza włączenie routera usb. Co ciekawe obie aplikacje zaczynają działać po przywróceniu telefonu do ustawień fabrycznych i w którymś momencie przy przywracaniu telefonu... aplikacje znów unieruchamia. Czy to kwestia jakiejś innej aplikacji która bruździ? Jakiegoś ustawienia?
  2. Witam, Mam taki problem. Mam dekoder/modem Horizon UPC. Transmituje on sieci Wi-Fi na częstotliwości 2.4 i 5 GHz. Mi Box widzi obie sieci. Przy próbie połączenia z siecią 5 GHz i po podaniu hasła wyskakuje komunikat : "Hasło do sieci Wi-Fi jest nieprawidłowe". Na pewno podaje właściwe hasło - np. na telefonie sieć 5GHz działa bez problemu. Powiem szczerze, że nie mam pojęcia o co chodzi. Sieć 2.4 GHz (z tym samym hasłem) działa bez problemu. Co więcej, mam też boxa M8S+ i tam dzieje się dokładnie to samo - po podaniu hasła do sieci 5 GHz wyskakuje komunikat o błędzie hasła...Gdy usuwam hasło i pozostawiam sieć bez zabezpieczeń, Mi Box łączy się bez problemów... Będę wdzięczny za pomoc.
  3. Siema, mam problem z internetem/telefonem. O co chodzi kiedy podłączam telefon (motorola moto g3) do sieci, przez Wi-Fi, generuje on ogromne opóźnienia, inaczej mówiąc ping skacze do wartości około 1500ms. Gdy telefon odłączy się już od Wi-Fi wszystko wraca do normy. Z innych informacji: kiedy jakiekolwiek inne urządzenie podłącze do Wi-Fi wszystko jest w normie. Próbowałem też włączyć router na innym telefonie i zobaczyć jak będzie to wyglądać na internecie radiowym i sytuacja taka sama. Wszystko w normie dopóki nie podłączy się ta Motorola. Na telefonie nie działają żadne aplikacje w tle, ani nic się nie ściąga. Skanowałem Avastem wersją mobilną, również nic nie wykazał.
  4. Łukasz Feliciak

    problem z hotspot wi-fi

    Witam. Mam następujący problem z hotspotem wi-fi w swoim telefonie. Według prędkościomierzy w telefonie download jest na poziomie 20+ Mbps. Gdy włączam hotspota i korzystam z niego na komputerze wszystko zdaje się działać OK, jednak pobieranie jakichkolwiek plików jest bardzo wolne - dużo wolniejsze niż to co pokazuje speedtest. Wszystkie strony otwierają się bardzo płynnie, youtube w jakości HD bez zastrzeżeń. Ta sama karta SIM w routerze mobilnym pozwala na osiągnięcie wyników w pobieraniu zgodnych z tym co pokazuje speedtest. Czy ktoś z was wie jaka może być tego przyczyna?
  5. dawidcwikla1

    Serwer AirPlay na Androidzie

    Witam!Poszukuję rozwiązania podobnego do TuneBlade na PC, tyle, że na Androida. Chcę przesyłać dźwięk z systemu do amplitunera Yamaha R-N402D. Znacie może jakieś ciekawe aplikacje do tego lub inne sposoby? Dodam, że nie mam Root’a na telefonie.
  6. mmoni

    Logowanie hotspot Intercity

    Mam problem z logowaniem się do Internetu w Intercity. Na nowym telefonie strona logowania ładuje się bez problemu, natomiast na dwóch starszych urządzeniach (Android 4.1.2 i 4.2.2) ładuje się tylko tło strony, a nie ładuje się ta reklama Netflixa, w którą trzeba kliknąć, aby się zalogować. Problem występuje zarówno w Chrome jak i w stockowej przeglądarce. Przepraszam, jeśli to złe podforum.
  7. kamil51120

    Nie można włączyć Wi-Fi

    Witam. Po wgraniu od nowa oprogramowania na TV BOX M12, nie mogę uruchomić Wi-Fi czy może ktoś wie w czym jest problem, robiłem również factory reset, ale nie pomogło.
  8. Witam. Mam problem z Bluetooth mianowicie zakupiłem smartwatch gear s3 po podłączeniu go smartphon ma problem z Wi-Fi mianowicie przerywa i mocno spada prędkość internetu po wyłączeniu Bluetooth problem przestaje być obecny i wszystko wraca do normy. Podłączyłem głośnik JBL Xtrime i problem się pojawia a na głośniku JBL GO tego problemu nie zaobserwowałem. Macie taki problem ze swoimi egzemplarzami? Co zrobić aby ten problem nie występował ?
  9. Witam. Mam problem z Bluetooth mianowicie zakupiłem smartwatch gear s3 po podłączeniu go smartphon ma problem z Wi-Fi mianowicie przerywa i mocno spada prędkość internetu po wyłączeniu Bluetooth problem przestaje być obecny i wszystko wraca do normy. Podłączyłem głośnik JBL Xtrime i problem się pojawia a na głośniku JBL GO tego problemu nie zaobserwowałem. Macie taki problem ze swoimi egzemplarzami? Co zrobić aby ten problem nie występował ?
  10. Witam. Mam problem z połączeniem wi-fi w moim telefonie (LG NEXUS 5X). Problemy zaczęły się od około 15 września czyli po aktualizacji do androida 8.0. Wyglądają następująco: Przez pierwsze 3 dni po aktualizacji nie mogłem się połączyć z moim wifi na dłużej niż kilka sekund po prostu mnie rozłączało. Zmuszony byłem do korzystania z pakietu danych. Przy każdej próba połączenia się do sieci wyglądała na udaną ale po kilku sekundach mnie rozłączało a na pasku powiadomień pojawiał się komunikat: brak połączenia. Nie to jest jednak moim największym zmartwieniem bo jak wspomniałem problem po 3 dniach sam się rozwiązał. Zostaje jeszcze jeden, który męczy mnie do dziś. Wygląda to w ten sposób, że kiedy zablokuje telefon to po około 25 minutach rozłącza się z wifi. I dopiero wtedy ponownie się połączy kiedy go odblokuje. Jest to bardzo uciążliwe. Wyobraźcie sobie sytuacje, że odkładacie telefon na stół o 17:00. A podnosicie go o 20:00. Dopiero o 20 dostaniecie powiadomienia z Youtube'a, Facebook'a i wszystkie maile podczas gdy one powinny dojść o 18:00. Ehh :/ w skrócie każde dłóższe zablokowanie telefonu skutkuje rozłączeniem wifi. Bardzo prosze o pomoc.
  11. Smolcio

    Wi-Fi calling nie działa

    Pobrałem na swojego S6 rom od Play, aby mieć wifi-calling. Wysłałem sms i działa na uczelni, u znajomych, gdy się podłączę pod wifi. Niestety nie działa na moim routerze. Czy ktoś miał tai problem? W ustawieniach routera nie mogę nic znaleźć. Router WR841N.
  12. Kupiłem używany telefon. Kiedy połączyłem się z siecią wifi pisało problemy z uwierzytelnianiem. Jest to wina telefonu ponieważ na innych ruterach także nie działało a na innych urządzeniach mam internet. Prosze o pomoc!!!
  13. Ostatnio używając netu w Warszawce, w knajpce telefon dziwnie się zachował wywalając mnie z internetu...okazuje się że wszędzie gdzie używam wi-fi wywala mnie z niego? Miałem podobną już sytuację też w knajpce , wtedy doszło kilka innych rzeczy i musiałem przywrócić ustawienia fabryczne. Mam małą sugestię że geneza takich zachowań jest wtedy kiedy mam włączony internet z abonamentu i wi-fi? Czy ma to jakiś związek i dlaczego?
  14. Hej, Mam problem z prędkością Wi-Fi przy włączonym bluetooth. Mam łącze 22 Mb/s i telefon spokojnie wyciąga pełną prędkość łącza. Po włączeniu bluetooth prędkość spada do 0.3 - 0.5 Mb/s. Jakieś pomysły na rozwiązanie problemu? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
  15. Witam miło wszystkich na forum. Zaczne od mojego problemu z ZTE Blade. Chodzi oto że nie moge włączyc opcji wifi i też Bluetooth oba te suwaki sa jakby właczone ale gdy wejde w więcej ustawień pokazuje wyłączone a gdy chce włączyć to wyłącza czyli gdy przesuwam wraca na to samo miejsce . Czy jesteście cos w tym temacie pomoż.
  16. Witam. Też tak macie? Jak dodać sieć do wyjątków jak na poniższym screenie?
  17. Witam, Mam problem z instalacją ROMu od Timur's Kernel. Tablet mam na stytemie 4.4.4. Używam TWRP oraz ROM instaler. Instalacja przebiega prawie bez problemu, ale niestety wyskakuje mi linijka o braku MD5. Mimo że brakuje MD5, to instalacja dochodzi do końca. Podczas uruchamiania wyskakuje animacja "USB ROM on cyanogenmod". Po uruchomieniu się systemu/ROMu nie mam sklepu Google, nie mogę się zalogować do google poprzez tablet. Instalacja sklepu google nic nie daje - nie uruchamia się nawet. Przeglądałem internety w poszukiwaniu rozwiązania tego problemu i nie znalazłem niczego na ten temat... Mam nadzieje że tutaj ktoś mi pomoże. Pozdrawiam. Czy żeby zainstalować Timur's Kernel., trzeba mieć cyanogenmod?
  18. Witam, chciałbym aby Samsung S8 służył jako Router Wi-Fi z częstotliwością 5 GHz, a nie jak domyślnie czyli 2,4 GHz. W opcjach konfiguracji funkcji Routera Wi-Fi, w zakładce "Pokaż opcje zaawansowane" widnieje tylko kanał 2,4 GHz oraz można ustawić ręcznie kanał "Auto lub od 1 do 11". Z tego co wyczytałem to powinna być do wyboru również opcja zmiany kanału transmisji " 2,4GHz lub 5GHz ". Czy ktoś mógłby mi pomóc?
  19. Telefon to HTC One M8 bez żadnych modyfikacji. Wszystko jak fabryka, system 6.0. Problem: Telefon łączy się z siecią, ale nie ładuje stron internetowych, nie działają aplikacje wymagające połączenia internetowego itp. Sprawdzane na kilku różnych sieciach Wi-FI. Po LTE działa bez problemu. Bluetooth działa elegancko. Po Wi-FI zdarza się, że załaduje kilka stron internetowych, ale rzadko. Udostępnianie internetu po hotspot - nie działa. Co zostało zrobione/sprawdzone: - Wyłączono firewall, filtrowanie MAC - brak efektów - Wyłączono hasło do sieci - bez efektów - Skonfigurowano router od zera - resest - nie pomogło - Wymieniono router na nowy (ale na innych sieciach też nie działa, więc efektów się nie spodziewałem) - również nic Upewniłem się, że problem leży po stronie telefonu, ponieważ inne urządzenia (w tym również telefony) działają w domu po wi-fi bez problemu Zatem coś w telefonie. Zrobiłem hard reset. Ucieszyłem się, bo pomogło, ale tylko na chwilę (a dobre chwile bez uzasadnienia się zdarzają temu modułowi cały czas) i problem powrócił. Nie przywracałem niczego z kopii zapasowej. Zatem czy może to być usterka sprzętowa? Skończyły mi się już pomysły co jeszcze mogę zrobić. czy to już czas na zmianę telefonu? Gwarancja skończyła się prawie rok temu. Z góry dzięki za odpowiedzi i wszelkie wskazówki, pozdrawiam.
  20. marcinex06

    Wi-Fi sharing jak w S7 ?

    Witam. Mam taką zagwostkę z udostępnianiem profilu wi-fi w Note 4. Obsługują to chyba tylko modele samsunga i udostepnienie do innego urządzenia jest niedostępne, a jak wiemy można router Wi-Fi działa tylko z danymi pakietowymi. W S7 widziałem, że samsung wprowadził tam Wi-Fi shareing i działa to jak Router w naszym note 4 ale z tym że przekazujemy wi-fi z którym jesteśmy połączeni do innych urządzeń. Czy macie informacje czy istnieje oprogramowanie takie żeby zrobić to też na Note ? Czy w jakimś Custom Romie taka opcja jest ? Oba telefony mają WiFi 802.11 a/b/g/n/ac dual band więc myślę że to tylko sprawa odpowiedniego oprogramowania. PS. Potrzebuję tego, bo mam Nokie, ale ma ona tylko standard wifi 802.11 b/n i często gubi zasięg a tak to by miała blisko. Planuję w przyszłości S7 kupić ale narazie muszę sobie poradzić z Note'm
  21. Witam! Mój avatar odzwierciedla poziom moich umiejętności więc proszę o wyrozumiałość. :-) Dostałem od wnuczka jakiś stary tablet GOCLEVER. Zacinał się i robi to nadal. Miał na nim różne gry. Usunąłem wszystko, co się dało. Ściągnąłem CCleaner i wyczyściłem śmieci a następnie kolejno przeskanowałem AVG i Malwarebytes. Niczego nie znalazły. Tablet nadal się zacina i pojawia się komunikat " Aplikacja >tutaj nazwa< nie odpowiada..." Mogę zamknąć "OK" albo czekać "Czekaj" - dalsza treść komunikatu. Komunikat pojawia się w różnych momentach: przed wejściem w aplikację lub w trakcie jej użytkowania. Wczoraj przywróciłem ustawienia fabryczne i straciłem wi-fi. Opcja się wyświetla, ale gdy kliknę "Włącz" - nie wyświetla sieci i samosię wyłącza wyświetlając komunikat "W celu odnalezienia/ wyszukania sieci włącz wi-fi". I tak w kółko. Co mam zrobić, żeby przywrócić wi-fi i żeby ten tablet jakoś chodził? Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki.
  22. Witam, W swoim S4 zauważyłem ostatnio pewien irytujący mnie problem. Mianowicie chodzi o łączność WI-Fi. Telefon ma czasami tak że nie chcę się połączyć z siecią poprzez Wi-Fi. Chodzi tu o różne sieci. Jeżeli chodzi o sieć domową, to gdy telefon nie chce się z nią połączyć próbuje wszelkich sposobów, uruchamiam ponownie telefon, restartuje swój router, wpisuje jeszcze raz hasło nic nie pomaga. Jak nie chce to nie. Przy próbie połączenie przez chwilę widać pod nazwą sieci, napis "łączenie.." bo czym napis znika i nic się nie dzieje. Dziwne jest to że problem za jakiś czas przechodzi i Wi-Fi działa normalnie. Denerwuje mnie to, bo czasem potrzebuję coś znaleźć w internecie lub coś wysłać a akurat wtedy nie mogę. Proszę o pomoc i z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.
  23. Cześć, mam problem, mianowicie problem z połączeniem z internetem w moim telefonie (Samsung Galaxy Grand Prime), od kilku dni w moim smartfonie nie ma internetu..Pokazuje że internet jest, ale jeśli wchodzę w jakąś stronę w internecie niestety się nie otwiera. Warto zaznaczyć że połączenie z routerem jest bo można wejść na strone routera. Proszę o pomoc
  24. Pprzy włączonym transferze danych, pomimo, że telefon jest połączony z wifi, miga ikonka H+/LTE, co powoduje przede wszystkim szybkie rozładowanie baterii (1% na 3 minuty). Telefon był już w serwisie, oczywiście nic nie stwierdzono. Żeby było ciekawiej, mam w domu jeszcze dwa takie telefony, tyle, że w innej sieci (2xViking, mój w Orange) i nic takiego nie występuje (oprogramowanie systemowe to samo). Ma ktoś jakiś pomysł? Zapomniałem dodać, że wifi+ jest wyłączone, Transmisja danych zawsze włączona - wyłączone, Zawsze wysyłaj i odbieraj MMS - wyłączone...
  25. Witam, od roku posiadam samochód z radiem na Androidzie 4.2. (podobne do tego https://www.youtube.com/watch?v=R7gWzXv4h1U ). Gdy miałem chiński telefon z androidem to po włączeniu routera radio każdym razem radio samo łączyło się z wi-fi. Niedawno kupiłem iphona i gdy w nim włączę hot spot to radio ma problemy żeby wyszukać ten punkt dostępowy, a żeby się połączyć z nim to jest już prawie w ogóle niemożliwe . Udało mi się chyba ze 2 razy połączyć ale to zajęło bardzo dużo czasu bo musiałem wykasować wszytkie zapamiętane punkty i kilka razy wyłączać i włączać wi-fi na obu urządzeniach. W iphonie na 100% wi-fi jest sprawne bo sprawdziłem że łączy się z laptopem i starym telefonem. Sprawdziłem również, że radio samochodowe łączy się z innym telefonem na androidzie. Z bluetoothem z tego iphona łączy się bez problemu, ale mi zależy głównie na internecie w radiu samochodowym ponieważ jest mi to potrzebne do nawigacji . Może wystarczy w tym radiu zainstalować jakąś aplikacje co ułatwi łączenie się z wi-fi? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc! pozdrawiam serdecznie
x