Skocz do zawartości

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów 'emulatorem' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • Społeczność android.com.pl
    • Regulaminy Forum
    • Przywitaj się!
    • Android.com.pl
    • Konkursy
    • OFF-Topic
  • Android
    • Nowości i plotki
    • FAQ Android
    • Android 10
    • Android 9.0 Pie
    • Android 8.0 Oreo
    • Android 7.0 Nougat
    • Android 6.0 Marshmallow
    • Android 5.0 Lollipop
    • Android 4.4 KitKat
    • Archiwum Android
    • Software PC
  • Gry i Aplikacje
    • Aplikacje Android
    • Gry Android
    • Poszukiwania gier i aplikacji
    • Porównania gier i aplikacji
    • Android Wear - Smartwatch
    • Modyfikacje Wizualne
    • Download
    • Multimedia
  • Co i gdzie kupić?
  • Programowanie
  • Modyfikacje Android OS
  • Elektronika
  • Honor
  • Google
  • HTC
  • LG
  • Samsung
  • Sony
  • Motorola
  • Huawei
  • Xiaomi / MIUI
  • OnePlus
  • Lenovo
  • Asus
  • myPhone
  • Pozostałe marki

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Znaleziono 6 wyników

  1. Witam, Od jakiegoś czasu bawię się w App Inventor, niestety nie mogę się połączyć z emulatorem i z telefonem (LG Gt540). Jak to rozwiązać? 1. Mam debugowanie włączone w telefonie (po podpięciu wyświetla się w powiadomieniach info o trybie debugowania) 2. W Edytorze bloków, wykrywa mój telefon jak i włączony emulator 3. Polecenie adb devices zwraca numer mojego telefonu (taki sam jak w App Invertor) Po wybraniu emulatora (emulator5554) lub telefonu, miga taka zółta ikonka obok i nic.... tak z 3 -4 minuty a na koniec wywala takie coś : Sprawdzałem ten plik, jest w wyżej wymienionym folderze. Czy ktoś może miał takie problemy z połączeniem? pomóżcie :facepalm1: PS. ADB działa bo już wgrywałem fastboota, KDZ i wszystko śmiga
  2. Dubler

    problem z emulatorem

    siema, postanowilem sobie walnąć emulator androida (a może nawet spróbować napisać kalkulator ;d), ale niestety kiedy w CMD wpisze android to wyskakuje takie coś: C:\SDK\tools>android [iNFO] Starting Android SDK and AVD Manager No command line parameters provided, launching UI. See 'android --help' for operations from the command line. java.lang.NullPointerException at com.android.sdklib.internal.avd.AvdManager.parseAvdInfo(AvdManager.ja va:1205) at com.android.sdklib.internal.avd.AvdManager.buildAvdList(AvdManager.ja va:1184) at com.android.sdklib.internal.avd.AvdManager.<init>(AvdManager.java:385 ) at com.android.sdkuilib.internal.repository.UpdaterData.initSdk(UpdaterD ata.java:238) at com.android.sdkuilib.internal.repository.UpdaterData.<init>(UpdaterDa ta.java:114) at com.android.sdkuilib.internal.repository.UpdaterWindowImpl.<init>(Upd aterWindowImpl.java:86) at com.android.sdkuilib.repository.UpdaterWindow.<init>(UpdaterWindow.ja va:42) at com.android.sdkmanager.Main.showMainWindow(Main.java:302) at com.android.sdkmanager.Main.doAction(Main.java:281) at com.android.sdkmanager.Main.run(Main.java:99) at com.android.sdkmanager.Main.main(Main.java:88) i dalej nic. czy ktoś wie jak to naprawić?:facepalm1:
  3. Witam wszystkich. Programuje już od kilku lat. Mam opanowany język Java na dość dobrym poziomie. Chciałem zacząć programować na platformę android. I tutaj mój problem. Zainstalowałem sdk (najnowsze) i plugin do netbeans.. Dodałem avd tym polecenie android create avd -n android -t 4 . Gdy otworze projekt i chce uruchomić emulator( bez znaczenia czy coś już napisałem czy jest goły projekt) to wykonuje się do tego momentu init: deps-jar: Compiling 1 source file to C:\Users\Paweł\Documents\NetBeansProjects\AndroidApplication2\build\classes compile: Updating zip: C:\Users\Paweł\Documents\NetBeansProjects\AndroidApplication2\dist\AndroidApplication2.apk_ THIS TOOL IS DEPRECATED. See --help for more information. Deleting: C:\Users\Paweł\Documents\NetBeansProjects\AndroidApplication2\dist\AndroidApplication2.apk_ jar: Result: -1 . Przez cały czaś na pasku obok jest informacja, że projekt się uruchamia. Możecie podać mi przyczynę takiego zachowania i sposób rozwiązania problemu? Z góry będzie wdzięczny
  4. Heja! Słuchajta, piszę aplikację która elementy typu spinner, tabhosty itd na telefonie ma defaultowo niebieskie, np headery dialog boxów, etc. Jak deployuye z kolei aplikację na emulator, to pokazane mam wszystko w odcieniach szarości. Z czego ten fakt wynika? Bo akurat chciałbym mieć takie odcienie jak na emulatorze, czy muszę globalnie style i themes robić? Czy to jest gdzieś zaszyte, predefiniowane i można użyć? Bo w sumie większość Androidowych aplikacji jest w takim ciemnym stylu, charakterze, więc może to kwestia jednego pstryczka a nie nadpisywania styli żeby wyglądało tak jak większość app androidowych. Tak widać na emulatorze: http://justanapplication.files.wordpress.com/2010/03/multiplelist.png A na telefonie mam nieaktywne taby niebieskie i reszta spinnerów i innych gadżetów. Też tak macie? Chciałbym uzyskać takie odcienie szarości, np: http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRNXOOiVzbCys5Fw2yWz-25ZI0CBq4yDSx3BZpNHTDYrd0lUnSW
  5. Witajcie userzy, jako iż uczylem się troche innych jezykow programowania (autoit,delphi,html,php,zaczatki css i c++) postanowilem sprobowac takze i andka, niestety mam problem z emulatorem, czy wie ktos jak go zrobic? wedlug instrukcji na helloandroid mi nie wychodzi
  6. Witam, mam mały problem: coś musiałem zawalić w instalacji emulatora Otóż gdy włączam mój programik w zakładce "console" pisze: Co może być nie tak? I jeszcze jedno. Robię moja gierkę w silniku rokon No i chciałbym wyświetlić na tym tekst... No tyle że KOMPLETNIE NIC się nie wyświetla gdy chcę użyć textSprite. Moglibyście podać jakiś fajny prosty i niezawodny sposób wyswietlania tekstu (w tym także wartości zmiennych). Proszę o pomoc :help::help::help:
x