Skocz do zawartości

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów 'mmi' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • Społeczność android.com.pl
    • Regulaminy Forum
    • Przywitaj się!
    • Android.com.pl
    • Konkursy
    • OFF-Topic
  • Android
    • Nowości i plotki
    • FAQ Android
    • Android 10
    • Android 9.0 Pie
    • Android 8.0 Oreo
    • Android 7.0 Nougat
    • Android 6.0 Marshmallow
    • Android 5.0 Lollipop
    • Android 4.4 KitKat
    • Archiwum Android
    • Software PC
  • Gry i Aplikacje
    • Aplikacje Android
    • Gry Android
    • Poszukiwania gier i aplikacji
    • Porównania gier i aplikacji
    • Android Wear - Smartwatch
    • Modyfikacje Wizualne
    • Download
    • Multimedia
  • Co i gdzie kupić?
  • Programowanie
  • Modyfikacje Android OS
  • Elektronika
  • Honor
  • Google
  • HTC
  • LG
  • Samsung
  • Sony
  • Motorola
  • Huawei
  • Xiaomi / MIUI
  • OnePlus
  • Lenovo
  • Asus
  • myPhone
  • Pozostałe marki

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Znaleziono 1 wynik

  1. Witam. Po ponad roku bezproblemowego (nie licząc na początku kłopotu z kartami microSD class10, ale z tym się rozprawiłem) użytkowania aparatu, pojawiła się taka oto usterka - restartuje się w losowych odstępach czasu, czasami co 2-3 minuty, innym razem potrafi działać nawet kilka godzin. Objaw ma miejsce gdy jest założony SIM Heyah, na SIM'ach PLAY problem nie występuje - telefon działa poprawnie nawet tydzień (nie testowałem na kartach innych operatorów). Telefon to zwykła Defy MB525, na stockowym Froyo 2.2.2 (upgrade'owany z Eclair) - żadnych task managerów/killerów, nigdy nie był rootowany itd., nie brand'owany - wersja retail. WIPE nic nie pomaga. Tyle istotnych faktów w skrócie, dla osób chcących dokładniej poznać sprawę, poniżej zamieszczam szczegółowy opis problemu i moich spostrzeżeń. Kartę Heyah użytkowałem w Defy od samego początku, przez ponad rok i nie było żadnych problemów. Niestety któregoś dnia, uczestnicząc w pewnym spotkaniu, usłyszałem dźwięk powiadomienia. SMS pomyślałem, ale patrzę, a tu telefon się po prostu zrestartował. Zdziwiłem się, ale uznałem, że to poprostu przypadek i nie przejąłem się zbytnio. Jednak po około 5 minutach, znowu usłyszałem dźwięk powiadomienia i znowu okazało się, że to restart telefonu. Zjawisko się powtórzyło jeszcze cztery razy, po czym dla spokoju wyłączyłem telefon. Temat od razu skojarzyłem z tym, że trzy dni wcześniej wyciągałem SIM'a i wkładałem go do innego aparatu, pomyślałem sobie, że mogłem jakoś uszkodzić/nadwyrężyć kartę, bo sposób jej umieszczania/wyciągania w Defy jest dość brutalny. Po wyjściu ze spotkania włączyłem telefon i obserwowałem co się będzie działo. Minęło 15 minut, godzina, cztery godziny i wszystko OK, więc uznałem że to była jakaś anomalia, która po prostu ustąpiła. Niestety za chwilę usłyszałem złowrogi dźwięk powiadomienia - miałem nadzieję, że to będzie SMS, ale niestety był to restart. Aha, w czasie pomiędzy restartami, przy próbach zadzwonienia do kogoś, zwykle nie dawało się nawiązać połączenia, zamiast tego wyświetlał się komunikat "Problem z połączeniem lub błędny kod MMI" (patrz plik załącznika na końcu postu). Przeszedłem więc do diagnozy problemu. Wyciągnąłem SIM'a i włożyłem do antycznej Noki 3330, włączam ją a tu komunikat "Włóż kartę SIM". Wyciągnąłem i włożyłem ponownie SIM'a, ponownie włączam telefon, odpalił się, pojawiła się nazwa operatora, wskaźnik zasięgu itd., po czym aparat się wyłączył. No to mam winnego pomyślałem. Ale do trzech razy sztuka - przetarłem styki karty, włożyłem do 3330 i tym razem wszystko było OK. Dziwny temat, dlatego dla pewności postanowiłem sprawdzić SIM'a jeszcze w starej Noki 3270 (którą ciągle użytkowałem z kartą PLAY) - włożyłem do niej kartę Heyah, włączyłem telefon i... wszystko OK. Ale z ciekawości do Defy wrzuciłem SIM'a PLAY, włączyłem ją i wszystko było w porządku, no ale poczekamy - zobaczymy. Minęło kilka godzin i zero problemów, po kilku dniach też wszystko tak jak trzeba - zarówno Heyah w Noki, jak i Defy z Play działała bez zarzutu. Więc skoro wszystko działa, to odpuściłem na dłuższą chwilę temat. Ale obecnie, po miesiącu od momentu przekładki SIM'ów postanowiłem wrócić do sprawy. Mimo wszystko uznałem, że winny musi być SIM Heyah, a w Noki działa ze względu na równomiernie działającą siłę docisku. Dla potwierdzenia owej teorii, kupiłem nowy starter Heyah i wrzuciłem do Defy. No i niestety ku mojemu zdziwieniu znowu pojawiły się restarty. Ale uznałem, że jakimś cudem trafił mi się uszkodzony SIM. Kupiłem więc jeszcze jeden strater Heyah, w innym punkcie sprzedaży, założyłem do Defy i znowu to samo - restarty. Założyłem jej SIM'a Play i wszystko działa bez zarzutu. Sprawdziłem jeszcze na drugim SIM'ie PLAY - też wszystko w porządku. Dla wykluczenia problemu z jakimś oprogramowaniem zrobiłem WIPE, niestety nic się nie zmieniło. Defy nadal ma "uczulenie" na karty Heyah. Czy spotkał się ktoś oprócz mnie z takim osobliwym problemem? Ma ktoś jakiś pomysł co z tym fantem zrobić? Solucja typu "używaj telefonu z kartą PLAY", nie jest dla mnie rozwiązaniem tematu. Może telefon powinienem zareklamować (tylko dziwne, że z kartami PLAY działa bez zarzutu)? [ATTACH=CONFIG]21374[/ATTACH]
x