Skocz do zawartości

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów 'oryginalnym' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • Społeczność android.com.pl
    • Regulaminy Forum
    • Przywitaj się!
    • Android.com.pl
    • Konkursy
    • OFF-Topic
  • Android
    • Nowości i plotki
    • FAQ Android
    • Android 9.0 Pie
    • Android 8.0 Oreo
    • Android 7.0 Nougat
    • Android 6.0 Marshmallow
    • Android 5.0 Lollipop
    • Android 4.4 KitKat
    • Archiwum Android
    • Software PC
  • Gry i Aplikacje
    • Aplikacje Android
    • Gry Android
    • Poszukiwania gier i aplikacji
    • Porównania gier i aplikacji
    • Android Wear - Smartwatch
    • Modyfikacje Wizualne
    • Download
    • Multimedia
  • Co i gdzie kupić?
  • Programowanie
  • Modyfikacje Android OS
  • Elektronika
  • Honor
  • Google
  • HTC
  • LG
  • Samsung
  • Sony
  • Motorola
  • Huawei
  • Xiaomi / MIUI
  • OnePlus
  • Lenovo
  • Asus
  • myPhone
  • Pozostałe marki

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Znaleziono 8 wyników

  1. kavka88

    Noszenie Streaka w oryginalnym pokrowcu

    Witam . Mimo, że pokrowiec uważam za rzecz przeszkadzającą w użytkowaniu to jednak zawsze staram sie chować telefon do niego ze względu na to że zawsze to troche chroni go przed uszkodzeniami. No i mając Milestona przyzwyczaiłem się do tego więc Streaka też nosiłem w tym oryginalnym pokrowcu z mikrofibry, który jest mięciutki i delikatny. No ale jest pewne "ale". Mianowicie zauważyłem, że po całym dniu jak wyciągam go z pokrowca pojawiają się na "gorylimSzkle" rysy. Co prawda cały dzień chodzę więc telefon dość mocno pracuje w kieszeni ale nie wierze aby tak miękka mikrofibra powodowała rysy. Specjalnie wziąłem klucze i zacząłem jeździć po ekranie aby sprawdzić wytrzymałość i klucze nie zostawiły ani ryski. Sprawdzałem też wnętrze pokrowca czy nie ma piasku lub tym podobnego ale czysto. Jak jest u Was z wyświetlaczem?? Wszystko ok ?? Nosicie go w ori pokrowcu ?? Pozdrawiam
  2. A więc po kolei. Posiadam ZTE Blade Gen1 od Play'a oparty na Androidzie 2.1. Każda próba zmiany systemu do jakiegokolwiek innego kończy się brakiem reakcji wyświetlacza. Po przywróceniu oryginalnego systemu wszystko jest OK. Ostatnio próbowałem zmienić system według instrukcji podanej tutaj http://forum.android.com.pl/f277/alternatywna-metoda-przeja-cia-do-gen2-i-na-odwra-t-bezpieczna-szybka-i-prosta-67347/ korzystając z metody drugiej. Po restarcie system się odpalił ale wyświetlacz jak nie reagował tak nie reaguje. Dodatkowo, próbując wejść w tryb recovery nic się nie działo poza wyświetlaniem zielonego robocika... Dopiero ponowne wgranie clockworkmod w wersji 3.0.0.6 pomogło. Nowsze wersje nie działają. Wszystkie czynności robię cierpliwie krok po kroku. Ale trochę mnie to już męczy. Na forum modaco jest temat opisujący moją przypadłość: [maybe solved] Touchscreen does not react after flashing an new ROM - Android @ MoDaCo Niestety brak doświadczenia, wiedzy i odpowiedniej znajomości języka uniemożliwiają mi rozgryźć co jest nie tak z moim telefonem . Będę wdzięczny za okazaną pomoc. Tylko proszę mnie nie odsyłać do serwisu na wyminą wyświetlacza ponieważ to nie jego wina. Tyle akurat udało mi się zrozumieć. Poza tym z tego co się zorientowałem, czytając różne fora nie jestem odosobnionym przypadkiem.
  3. Witam, ponieważ mam tyle aplikacji ze nie można się już połapać co i jak chciałbym wrócic do oryginalnego układu ikon gdzie były strony i tam mogłem sobie poukładać ikony tak jak chciałem, w Froyo 1.0 mam wszystko na kupie tak jak w kazdym nieoryginalnym romie. W tym froyo mozna zmieniac themy ale nie ma oryginału. Jest na to sposób ?
  4. Witam Mam dwie Defy kupione w Era w tym samym czasie. Czarna i biała ale to chyba bez znaczenia . Obie bez rootów, modów i zmiany softu. Problem którego nie rozumiem dotyczy białej. Po zakończeniu połączenia pokazuje się ramka z czasem trwania zakończonego połączenia. W czarnej po 1-1,5 sek po zakończeniu w tle pod ramką pojawia się dialer i max po 5 sek. telefon gotowy jest do ponownego wybierania numeru. W białej natomiast ramka z czasem również się pojawia ale po ok 2 sek. dialer w tle znika, pojawia się czarne tło (ramka cały czas widoczna) i dopiero po ok 15-20 sek. wraca dialer i można ponownie zestawić nowe połączenie. Odinstalowałem z białej wszystkie aplikacje których nie było na czarnej (zostały tylko ptaszki ale nie sądzę żeby one ) zostawiając tylko te same co są na czarnej. Nie przyniosło to niestety żadnego rezultatu. Czy ma ktoś pomysł od czego zależna jest ta różnica w zwłoce dialerów ???? Może jest jakiś sposób na przyspieszenie powrotu dialera do gotowości zanim zrobię wipa ??
  5. Witam, Mam problem z oryginalnym odtwarzaczem muzyki. Otóż zamiast polskich znaków pojawiają się tzw. "krzaczki". Da się coś z tym zrobić bo jest to troszeczkę irytujące?
  6. Jak w temacie koledze się stało. Stwierdziłem, że może się uda wgrać inny rom, ale wszystkie metody wymagają aby zainstalować coś na telefonie. A ten włączyć sie nie chce. Dostęp do fastboot jest, ale nie mam pomysłu co dalej. Liczę na Was Telefon jest z oryginalnym softem Orange, nie ma roota ale za to ma perfect SPL
  7. Witam wszystkich posiadaczy telefony HTC Desire HD. Otóż zakupiłem ten telefon i byłem zaskoczony jego szybkością działania. Jednak po pewnym czasie zauważyłem, że telefon często zaczyna zamulać, jedyne rozwiązanie to uruchomienie ponowne telefonu, oczywiście to tylko chwilowe rozwiązanie problemu. Poczytałem trochę na forach zagranicznych i ludzie ogólnie narzekali na Androida 2.2, że przymula. Znalazłem program, który pokazuje wykorzystanie procesora przez konkretne procesy. Jego nazwa to OSMonitor. Ku mojemu zaskoczeniu procesor cały czas był wykorzystywany w 80%-100%. Ale to nic - chciałem sprawdzić jaki to proces wykorzystuje tak mocno ten procesor. OSMonitor pokazał, że proces o nazwie init gdzie pid=1. A więc to sam rdzeń systemu. Poczytałem jeszcze trochę i okazało się, że jak włączy się w ustawieniach Aplikacji a dokładniej w "Tworzeniu" (narzędziach dla programistów) tryb USB na debugowanie, to OSMonitor trochę inaczej zacznie działać. Włączyłem w ustawieniach ten tryb debugowania i okazało się patrząc w OSMonitorze, że to nie proces init zżera procesor, a proces Facebook HTC Sense. Wszedłem w ustawienia, a następnie synchronizację i usunąłem konto Facebook HTC Sense, pozostawiłem tylko normalne konto Facebook. (były tam po prostu dwie pozycje). Skutki były tego takie, że po restarcie telefon od razu zaczął pięknie działać. Nie zamula, przejścia są płynne, ale to nic!!! Zauważyłem, że telefon teraz jest po prostu zimny jak go podnoszę po przerwie w używaniu. Doszedłem do wniosku, że telefon wcześniej był cały czas ciepły - co było równoznaczne z bardzo szybkim pożeraniem baterii. Nie na darmo piszę taką długą wiadomość - mam nadzieję, że komuś ona pomoże. Pozdrawiam Radek ps. o dziwo nawet jak jestem wylogowany i wyłączę tryb debugowania to proces HTC Sense Facebook znowu zaczyna pożerać zasoby, po włączeniu trybu debugowania wszystko powraca do normy (o podłączanie do komputera przez usb nie ma z tym nic wspólnego) sprawdzie sami i dajcie znać komentarz dla używających task killerów Jak się okazało system zamula nie przez to, że ładuje sobie do pamięci cały czas wiele procesów i pozostaje mało pamięci ram, tylko z powodu dużego obciążenia procesora, jeśli procesor nie jest obciążony to wcale killera nie trzeba używać, a telefon działa szybko i płynnie
  8. Nekromancer

    Apps2sd na oryginalnym firmwarze

    Witam Mam G1 z oryginalnym donutem (ani razu nie robiłem wipe i nie bawiłem się w żadne alternatywne firmware'y). Dzisiaj za pomocą aplikacji Universal Android root 1.6.2 beta5 uzyskałem dostęp do roota i w związku z tym chciałem się zapytać czy jest szansa aby zrobić apps2sd na tym firmwarze, bez zmieniania niczego innego. Dodam tylko że BusyBox już zainstalowałem, a na karcie sd mam już w partycje podstawowe (z czego jedna ext2 na aplikacje). Próbowałem za pomocą podobnej metody z tego forum: http://forum.android.com.pl/f200/apps2sd-czyli-instalowanie-aplikacji-na-karcie-pamiae-ci-23191/ (tej przedstawionej w drugim poście przez egreg) ale niestety napotykam barierę podczas wykonywania skryptu a2sd.sh. Wywala mi błąd iż podana ścieżka dla mount nie istnieje. Nie jestem linuxowcem, ale wydedukowałem iż chodzi o linię: mount -t ext2 /dev/block//vold/179:2 /system/sdcard a konkretnie o ścieżkę: /dev/block//vold/179:2 I teraz pytanie, czy w G1 ta ścieżka jest inna, lub metoda podana przez egreg'a zwyczajnie na G1 nie zadziała?