Skocz do zawartości

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów 'rsd' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • Społeczność android.com.pl
    • Regulaminy Forum
    • Przywitaj się!
    • Android.com.pl
    • Konkursy
    • OFF-Topic
  • Android
    • Nowości i plotki
    • FAQ Android
    • Android 10
    • Android 9.0 Pie
    • Android 8.0 Oreo
    • Android 7.0 Nougat
    • Android 6.0 Marshmallow
    • Android 5.0 Lollipop
    • Android 4.4 KitKat
    • Archiwum Android
    • Software PC
  • Gry i Aplikacje
    • Aplikacje Android
    • Gry Android
    • Poszukiwania gier i aplikacji
    • Porównania gier i aplikacji
    • Android Wear - Smartwatch
    • Modyfikacje Wizualne
    • Download
    • Multimedia
  • Co i gdzie kupić?
  • Programowanie
  • Modyfikacje Android OS
  • Elektronika
  • Honor
  • Google
  • HTC
  • LG
  • Samsung
  • Sony
  • Motorola
  • Huawei
  • Xiaomi / MIUI
  • OnePlus
  • Lenovo
  • Asus
  • myPhone
  • Pozostałe marki

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Znaleziono 7 wyników

  1. Chciałem wgrać RR 5.7.4, jednak telefon złapał bootloop - a dokładnie to zwiechę po paru minutach na logo RR i reboot. Czytałem, że lepiej startować mając wgranego 4.1.2, no a ja mam 4.0.4. Chciałem wgrać RSD lite, bo aktualizacji nie widzi. I tu leży problem: sterowniki wgrane, bo fastboot urządzenie widzi, kabel nieoryginalny, bo takowego nie dostałem, ale testowałem na 8 różnych i na każdym wszystkie porty w RSD są puste. Myślałem, aby użyć fastboot, ale znalazłem tylko komendy dla części partycji dostępnych w paczce .zip ze stockiem: moto-fastboot flash webtop webtop_signed moto-fastboot flash cdt.bin cdt.bin_signed moto-fastboot flash logo.bin logo.bin moto-fastboot flash ebr ebr_signed moto-fastboot flash mbr mbr_signed moto-fastboot flash devtree devtree_signed moto-fastboot flash system system_signed moto-fastboot flash boot boot_signed moto-fastboot flash recovery recovery_signed moto-fastboot flash cdrom cdrom_signed moto-fastboot flash radio radio.img A oprócz tego mam jeszcze: allow-mbmloader-flashing-mbm.bin, emstorage.img, mbm.bin i mbmloader.bin. Ale nie wiem, gdzie je wrzucić, i czy muszę to w ogóle robić... Soft, który wgrywam to 9.8.2O-124_SPUEM-14_S7_USASPDRICS01RUKE1007.0R_USASPDRJBRTGB_P011_b 57374ab5a_p2b_S1FF_fb_CFC, a ten co mam oznaczony jest jako NonEFIGSRetail.en.EU. Wgranie GB na EU nie powinno sprawić problemu, co? Będę testować na innym kompie - może mój coś nie łapie, no ale fastboot jest OK, więc RSD też powinien widzieć (specjalnie wyłączałem wszelkie antywiry i zapory). Sam telefon jest OK. Root wgrany, Safestrap też (dzięki temu wyszedłem z bootloopa).
  2. maniochapl

    Zawieszone logo Bootloader

    Cześć. Po uruchomieniu brzytwy pojawia się logo jak poniżej, działa tylko fastboot oraz BP SBF Flash. Przy wyborze innych opcji pojawia się to zawieszone logo. Podpowiedzcie czy jedyna możliwość uratowania brzytwy to wgranie systemu przez kabel serwisowy czy są jeszcze jakieś inne opcje. (wolałbym się dowiedzieć przed lutowaniem kabla )
  3. OD piątku męczę się z Motorolą siostry miała problemy z oryginalnym softem. Namówiłem ją na Cyanogena niestety pojawiły się problemy z recovery. Przy próbie wrzucenia Froyo od producenta po instalacji przez RSD wisi na animacji. Sprawdzałem już trzy różne paczki ściąganie z różnych źródeł. Co może być przyczyną bootloopa?
  4. Witam wszystkich fachowców i proszę o pomoc - obawiam się że udało mi się uwalić defkę Po kolei: Nie mogłem wrzucić ROMu przez RSD. Program widzi telefon, ale przy naciśnięciu START pojawiało się w oknie statusu: "Failed flashing process. Unable to retrieve initialization values from INI file. (0x7029); phone connected." Ręce opadają. Zaczęło się od wgrania CM7-RC1 i wszystko było fajnie dopóki nie musiałem zrestartować fona. Po restarcie tylko czerwone logo się pojawiało i nic dalej. Próbowałem wszystkiego przez recovery i nic. Sterowniki w systemie też już różne były. AKTUALNIE: Ściągnąłem RSD 5.3.1 i fleszowanie się udało - doszło do 100%. Niestety telefon nie daje się włączyć - zero reakcji. Po podpięciu do kompa świeci się biała dioda i koniec na tym. Czy ktoś ma pomysł jak z tego wybrnąć ?? :facepalm1: PozdrawiAM
  5. Niektórzy zapewne borykają się z problemem przy flashowaniu (Flashing error) Znalazłem sposób, który przynajmniej u mnie działa. 1.Przejdź do miejsca instalacji RSD Lite, usuń wszystkie pliki tekstowe o nazwie FlashErrorLogxxxxx kliknij prawym przyciskiem na SDL.exe i uruchom jako administrator 2. Swój plik .sbf przenieś bezpośrednio na dysk C. Nadaj mu krótką nazwę np. r.sbf 3. Spróbuj wgrać oprogramowanie przez RSD Lite. 4. Za pierwszym razem może się nie udać ale nie martw się. 5. Wejdź do folderu instalacji RSD Lite i poszukaj pliku FlashErrorLogxxxxx 6. Znajdź w nim linijkę: 7. Liczymy ile dodatkowych znaków dodało się do nazwy naszego pliku (pogrubione, w tym przypadku 3) 8. Zmieniamy znów nazwę naszego .sbf z tym, że dodajemy tyle liter/cyfr ile było dodanych w logu. 9. Np. r123.sbf 10. Flashujemy znowu, powinno działać
  6. gagex123

    RSD lite nie widzi telefonu

    Witam. Mam od tygodnia Defy i dziś staram się od jakiegoś czasu zrobić upgrade do 2.2 bo wcześniej miałem spice z froyo i teraz irytuje mnie 2.1. Wszystko by było ok gdyby nie fakt że od 15 udało mi się raptem zainstalować recovery w celu wipe'a. Teraz nie mogę za nic w świecie wykryć motki w RSD lite w celu flasha. Podłączam fana i nic. wrzucałem stery, dokładniej z tego tematu [ROM] Defy-Mini beta EN - deodexed - JIT - Forum Android.com.pl , googlowałem jak mogłem i nic. Proszę o pomoc bo już nie mam siły:mur:. Spica była o wiele mniej oporna, a i poradniki jakby czytelniejsze... dodam że mam win 7 64bit i takie też stery
  7. coren

    RSD Lite vs Win7 64bit

    Witam mam taki problem, ze RSD Lite ze sterownikami 64bit na na Win7 64bit nie dziala. Poprzednim razem jak robilem update z 2.0 do 2.1 po prostu wykorzystalem stacjonarnego kompa z Win XP(bo na laptopie tez mi nie chcialo dzialac), a teraz neistety nie mam dostepu do innego kompa, da sie moze to wykonac jakims innym programem? A najlepiej z poziomu telefonu? Problem wyglada tak,z e wlaczam bootloadera na telefonie, podlaczam telefon, odpalam RSD, on wykrywa podlaczony telefon, wybieram soft, w tym wypadku 2.2 od GOT'a i to pole po prawe w programi, gdzie powiinny wyskoczyc chyba informacje o sofcie dalej jest puste, a przycisk start przygaszony-szary-nieaktywny. Ma ktos mzoe jakeis rozwiazanie?? Niestety to co w googlach znalazlem nie dziala-odpalenie poprzez cmd i wymsuzenie isntalacji, poniewaz wyskakuje informacja, ze Telefon podlaczony, ale mimo wszystko fail.
x