Skocz do zawartości

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów 'uruchamiania' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • Społeczność android.com.pl
    • Regulaminy Forum
    • Przywitaj się!
    • Android.com.pl
    • Konkursy
    • OFF-Topic
  • Android
    • Nowości i plotki
    • FAQ Android
    • Android 9.0 Pie
    • Android 8.0 Oreo
    • Android 7.0 Nougat
    • Android 6.0 Marshmallow
    • Android 5.0 Lollipop
    • Android 4.4 KitKat
    • Archiwum Android
    • Software PC
  • Gry i Aplikacje
    • Aplikacje Android
    • Gry Android
    • Poszukiwania gier i aplikacji
    • Porównania gier i aplikacji
    • Android Wear - Smartwatch
    • Modyfikacje Wizualne
    • Download
    • Multimedia
  • Co i gdzie kupić?
  • Programowanie
  • Modyfikacje Android OS
  • Elektronika
  • Honor
  • Google
  • HTC
  • LG
  • Samsung
  • Sony
  • Motorola
  • Huawei
  • Xiaomi / MIUI
  • OnePlus
  • Lenovo
  • Asus
  • myPhone
  • Pozostałe marki

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Znaleziono 8 wyników

  1. Cześć wszystkim Monstera posiadam już od dawna, miałem też jego starszego brata, bez dopisku Pro (ale go feralnie utopiłem), a ostatnio mam z nim poważny problem. Zaczęło się od tego, że jeden ze styków baterii się trochę odgiął, przez co smartfonowi zdarzało się resetować samemu z siebie. Po paru dniach owy styk całkiem się odłamał, a telefon odmówił dalszej współpracy. Znajomy przelutował mi płytkę ze stykami (jest identyczna) ze starego X5 (którego trzymam właśnie na części) do nowego X5 Pro. Przebiegło to pomyślnie i po podłączeniu baterii i ładowarki, telefon zaczyna się ładować. Ale. Kiedy spróbujemy go włączyć procedura uruchamiania zatrzymuje się na Momencie wyświetlania białego logo Pentagrama i nic dalej się nie dzieje (logo dalej się wyświetla). Odpaliłem Recovery i to na szczęście działa, mam wyświetlane na niebiesko opcje: reboot system now apply update from external storage apply update from internal storage apply update from ADB wipe data/factory reset wipe cache partiton Ponadto poniżej okna wyboru wyświetlają się na żółto: E:failed to mount /cache (Invalid argument) E:Can't mount /cache/recovery/log E:Can't open /cache/recovery/log E:failed to mount /cache (Invalid argument) E:Can't mount /cache/recovery/last_log E:Can't open /cache/recovery/last_log E:faild to mount /cache (Invalid argument) E:Can't mount /cache/recovery/last_install E:Failed closing /dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/misc (I/0 error) E:failed to mount /cache (Invalid argument) Ma ktoś pomysł co tu właściwie się wydarzyło, a najlepiej, jak to naprawić? Myślałem nad próbą zainstalowania aktualizacji do v05, lecz najpierw, o ile to możliwe chciałbym przegrać pamięć telefonu na komputer. P.S. W ADB widoczny jest z dopiskiem sideload.
  2. W linuksie żeby mieć tryb tekstowy zamiast usplasha wystarczy wyedytować gruba. Czy w Androidzie jest taka możliwość?
  3. Mojemu Swiftowi troszeczkę się umarło i nie włącza się. Staje na animacji "Android" i tak do końca świata. Wiem czemu tak jest, źle wy edytowałem jeden plik Chciałbym teraz dostać się do telefonu, tzn z systemu plików w jakikolwiek sposób. Istnieje jakiś program umożliwiający to?
  4. Jak juz w innym wątku pisałem zrobiłem roota i usunołem niepotrzebne aplikacje, ale chyba coś za dużo usunołem bo teraz przy rozruchu pokazuje mi sie taki komunikat zrobiłem przywrucenie do ustawień fabrycznych ale nie pomogło. Wiecie moze co sie stało i jak temu zaradzić ? Telefon w ERA wersja I5800XXJG3 Nie wiem dlaczego nie widać obrazka wklejam link: WRZUTA - Screenshot
  5. W telefonie: SamdroidMOD 1.3.1 deodexed, LK 2.10, Apps2SD (tylko aplikacje, dalvik-cache nie przeniesione), sterownik dotyku domyślny Single touch Karta SD 8GB, 2 partycje: FAT32 oraz ext4 (512MB) Systemy plików przekonwertowane: system ext2, data ext4, cache ext2 Telefon zawiesza się w trakcie bootowania przy logo Samdroid (w trakcie ładowania paska, pasek dochodzi PRAWIE do końca i następuje zatrzymanie). Po wyjęciu i włożeniu baterii uruchamia się i działa poprawnie, aż do kolejnego wyłączenia. Recovery zawsze uruchamia się poprawnie. Telefon jest świeżo po tych zabiegach: - factory reset/dalvik-cache wipe poprzedniego systemu, formacie karty - wgraniu I570EXXJH6 (Odin) - zrootowaniu LK 2.08 (Odin) - factory reset/dalvik-cache wipe - z poziomu ADB: usunięcie starej partycji ext, utworzenie nowej ext2, konwersja ->ext3->ext4 - factory reset/dalvik-cache wipe - wgranie SamdroidMOD 1.3.1 deodexed, Apps2SD (z Samdroid Tools) i reboot - wgranie aplikacji i poustawianie ich pod siebie - parę rebootów w między czasie - TAR backup - zmiana systemu plików system ext2, data ext4, cache ext2 Wszystko było robione wczoraj w nocy, rebooty były poprawne, dzisiaj pojawił się ten problem, który występował też przed ponownym flashowaniem, robiłem to po to, by go wyeliminować, niby wszystko w kolejności i ok, ale się nie udało. Czy jest też jakiś sposób na połączenie przez ADB i sprawdzenie w czasie bootowania w którym momencie telefon się wykłada? Samo Dalvik-cache wipe nie pomaga. (w kolejności po zwieszeniu: bateria, reboot -> recovery, wipe, reboot, reboot (zwiecha)) Samo cache wipe nie pomaga. (kolejność jak wyżej) Cache wipe + dalvik-cache wipe + batt. stats wipe nie pomaga. (kolejność jak wyżej) Factory reset + powyższe - wstaje normalnie, po uruchomieniu Apps2SD (nie formatowałem karty, więc po reboocie ładuje stare aplikacje, oczywiście bez ich ustawień) wciąż ok. (kolejność jak wyżej). Przy powrocie do wersji z backupa - problem się ponawia, więc może któraś z aplikacji jest za to odpowiedzialna?
  6. Jwt. Czy isnieje jakaś? Zależy mi na tym, by sms backup and restore startowało po włączeniu telefonu.
  7. Witam. Od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem telefonu LG GT540 Swift. Ogarnąłem szybko instrukcje i menu w telefonie i zabrałem się do połączenia telefonu, a konkretnie karty SD do komputera w celu po prostu wgrania sobie na swój tel trochę muzyki i zdjęć. Jak się dowiedziałem gdzieś tutaj na forum, trzeba ściągnąć właśnie program LG PC Suite. Udało mi się go dostać w najnowszej wersji, ściągnąłem zainstalowałem, ale kiedy włączam dostaje komunikat "Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja jest niewłaściwa. Problem ten może rozwiązać ponowne zainstalowanie aplikacji.". Przeinstalowywałem na inna i tą samą ścieżkę dostępu i zawsze dostaje ten błąd przez co nie mogę się dostać do karty . Dokładniej w tej chwili mam błąd z aplikacją 'D:\Programy\LG PC Suite IV\LGUX.exe". Jeśli ktoś mi podpowie co mam zrobić, aby to obejść, albo jaki błąd mogłem zrobić, co jeszcze sprawdzić itp będę bardzo wdzięczny. Czekam na podpowiedzi.
  8. Witam , dostaję następujący wyjątek podczas uruchamiania nowej aktywności, o co może chodzić? Kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać... Thread [<3> main] (Suspended (exception NullPointerException)) WindowManagerImpl.removeView(View) line: 244 Window$LocalWindowManager.removeView(View) line: 432 ProgressDialog(Dialog).dismissDialog() line: 280 Dialog.access$000(Dialog) line: 73 Dialog$1.run() line: 109 Handler.handleCallback(Message) line: 587 Handler.dispatchMessage(Message) line: 92 Looper.loop() line: 123 ActivityThread.main(String[]) line: 4595 Method.invokeNative(Object, Object[], Class, Class[], Class, int, boolean) line: not available [native method] Method.invoke(Object, Object...) line: 521 ZygoteInit$MethodAndArgsCaller.run() line: 860 ZygoteInit.main(String[]) line: 618 NativeStart.main(String[]) line: not available [native method]
x