Todan Witam, niedługo ma wyjść aktualizacja oprogramowania do wersji 1.6 i mam w związku tym pytanie do Was. Czy owa aktualizacja usunie wszystkie dotychczasowe dane tj sms, kontakty, aplikacje etc. ? Czy może trzeba się wcześniej zaopatrzyć w kopię danych i aplikacji by móc ją potem wgrać na 1.6
traffic Usunie wszystko, tak samo jak wipe systemu, trzeba się wczesniej zaopatrzyć w kopie wszystkich danych, polecam My Backup Pro.
robbo2k Aktualizacja z tego co wiem NIE USUNIE NIC z telefonu. Dla posiadaczy Era G1 mam good news maksymalnie 7 dni i bedzie
seb235 Zanim sobie era go zrobi po swojemu itd ... , to pewnie potrwa znacznie dłużej swoją drogą nie mam zamiaru wracać na soft ery.
pneumok0k Witam. Przyłączam sie do ptania. Czy aktualizacja do 1.6 usunie wszystko z pamieci telefonu?? Niech sie wypowie ktos kto faktycznie jest tego pewien. A jesli usunie to jak sie robi kopie zapasowa danych? Bo w symbianie to sie podlancza pod pcsuite i sie klika w ikonke. A jak jest z androidem (G1)?
Tokamak Witam wszystkich! To było by trochę niedorzeczne gdyby aktualizacja oprogramowania usuwała dane. Np. czy service packi do Windows usuwają dane lub aplikacje? Oczywiście że nie. Tak samo z androidem! Co do wykonywania kopi danych to opisów jest od groma w internecie.
rammiro Przeżyłem już 3-4 oficjalne update'y od Ery i żaden nic nie usunął. robbo2k, pracujesz w erze/htc - to jakaś pewna informacja?
pneumok0k Dziekuje za odpowiedz 🙂 Bo ktoś tu wyżej pisał, ze usunie kontakty, smsy, aplikacje. Ale to faktycznie było by dziwne
karuzel Wydaje mi sie ze razem z aktualizacja zniknie mozliwosc rootowania telefonu przynajmniej na jakis czas.
Misiek_ud Wydaje mi sie ze razem z aktualizacja zniknie mozliwosc rootowania telefonu przynajmniej na jakis czas. Tylko Ci się wydaje. :muqq:
karuzel Wydaje mi sie ze razem z aktualizacja zniknie mozliwosc rootowania telefonu przynajmniej na jakis czas. Tylko Ci się wydaje. :muqq: zmieniaja chyba kernel na ktorym byl blad wiec tak moze mi sie wydawac
Rudniol Wiadomo kiedy wyjdzie aktualizacja 1.6 do telefonów ERY? i mam jeszcze pytanie, jeśli zrobiłem sobie rota tym programem instant Root to też dostane tą aktualizacje?
s3bo Wiadomo kiedy wyjdzie aktualizacja 1.6 do telefonów ERY? i mam jeszcze pytanie, jeśli zrobiłem sobie rota tym programem instant Root to też dostane tą aktualizacje? Niestety, InstantRoot nie działa, update ci się zainstaluje P.S rooting-in-1-click też nie działa wychodzi tylko FAILED
[usunięty] tłumacząc to co kolega wyżej napisał z polskiego na nasze: dostaniesz aktualizację, ale roota po niej mieć nie będziesz (metoda którą wcześniej wykonałeś nie działa, tak jak i one click)
Rudniol Zrozumiałem od razu, tłumaczenie nie było potrzebne ale dzięki za chęci:p to teraz zostało tylko czekać.
adiemus36 A możecie opowiedziec jak przebiega aktualizacja ? Co sie dzieje przedtem jakis komunikat? Najlepiej ci ktorzy mieli aktualizacje do Cupcake 🙂 Pozdrawiam
Misiek_ud Za oknem robi się ciemno, wali grad z piorunami. W telewizji pokazują Jaruzelskiego, ze wschodu nadciągają czołgi, a po przejściu tornada i fali tsunami na ekranie G1 pokazuje się informacji o aktualizacji z opcją teraz lub później. :cwaniak: //rammiro: :rotfl:
karuzel Czyli jednak jest tak jak pisalem? Nowy kernel = (tymczasowy) brak mozliwosci zdobycia roota ? trzeba czekac ,az ludzie ze sceny cos znajda...
Rudniol Ja nie mogę czekam i czekam na tą aktualizacje a tu ani widu anie słychu... czy ktoś wie kiedy era wypuści update do donuta ? wysłałem meila do Ery z pytaniem kiedy i mi odpisali w tępie prawie natychmiastowym Witam, Dziękuję za nadesłaną korespondencję. W nawiązaniu do Pana listu chciałbym poinformować, że aktualizacja oprogramowania telefonu Era G1 do wersji 1.6 nie została jeszcze oficjalnie udostępniona. W tej chwili jest dostępna tylko dla deweloperów systemu Android. Nie mamy również informacji, kiedy Google udostępni ją do publicznego użytku. Gdy tylko aktualizacja zostanie opublikowana otrzyma Pan powiadomienie na ekranie swojego telefonu o dostępnej nowej wersji systemu. Odbędzie się to w ten sam sposób, jaki miał miejsce przy poprzednich aktualizacjach. Mam nadzieję, że powyższe informacje okażą się wystarczające z pozdrowieniami Krzysztof Majchrzak Biuro Obsługi Abonenta sieci Era boa@era.pl http://www.era.pl Co wy na to?
adiemus36 Za oknem robi się ciemno, wali grad z piorunami. W telewizji pokazują Jaruzelskiego, ze wschodu nadciągają czołgi, a po przejściu tornada i fali tsunami na ekranie G1 pokazuje się informacji o aktualizacji z opcją teraz lub później. :cwaniak: Ale się uśmiałem 🙂 Serio 🙂 A tak serio czy nawet jesli mam karte w play to samo z siebie wyswietli mi sie powiadomienie o aktualizacji czy musze sie połączyc z WIFI lub 3G ?