Skocz do zawartości
tuzin1992

Andek sam przywraca aplikacje.

    Rekomendowane odpowiedzi

    Dawno dawno temu miałem wgranego CM 5 na swoje G1 i miałem tam sporo aplikacji. Zmieniłem na CM 6 i tak chodził ale co jakiś czas (codziennie) zmieniam soft żeby przetestować sobie ;p Dziś wgrałem właśnie ten CM5 i gdy synchronizowało mi kontakty i kalendarz to przywróciło mi te aplikacje które miałem nagrane w zamierzchłych czasach. Da radę je jakoś skasować żeby po następnym zalogowaniu do konta nie przywracało mi ich? Wgrałem dziś ponownie CM6 i też się przywróciły z poprzednich softów ;/

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Samo oprogramowanie, automatycznie i bez Twojej ingerencji przywróciło Ci je? Czy tylko pokazało na liście aplikacji a nie zainstalowało ponownie?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ustawienia -> Prywatność -> Autoprzywracanie ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Ustawienia -> Prywatność -> Autoprzywracanie ;)

    Wlasnie to mialem odznaczone ;/ i chce teraz to jakos skasowac zeby nastepnym razem mi sie same znow nie instalowaly.

    Nabazgrane z HTC Dream

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    karpiu
    Dawno dawno temu miałem wgranego CM 5 na swoje G1 i miałem tam sporo aplikacji. Zmieniłem na CM 6 i tak chodził ale co jakiś czas (codziennie) zmieniam soft żeby przetestować sobie ;p Dziś wgrałem właśnie ten CM5 i gdy synchronizowało mi kontakty i kalendarz to przywróciło mi te aplikacje które miałem nagrane w zamierzchłych czasach. Da radę je jakoś skasować żeby po następnym zalogowaniu do konta nie przywracało mi ich? Wgrałem dziś ponownie CM6 i też się przywróciły z poprzednich softów ;/

    Przy wrzucaniu nowego ROMu pomiń logowanie do konta Gmail przy konfiguracji wstępnej. Jak już system się uruchomi wejdź w ustawienia - prywatność - zaznacz "Utwórz kopię zapasową..." - odznacz "Autoprzywracanie" - następnie z powrotem odznacz "Utwórz kopię zapasową...".

    Teraz już się możesz zalogować do konta Gmail i bezpiecznie zsynchronizować bez obawy przed nachalnym przywracaniem aplikacji ; ).

    Jak już raz stworzyłeś kopię ustawień to chyba przy każdym nowo stawianym romie trzeba taką metodę stosować, nie mam pojęcia jak to usunąć z konta Googla...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x