brtekb Witam! Już jakiś czas temu zagubiłem gdzieś zaślepkę do gniazda w moim G1. Po prostu kiedyś się odczepiła i poleciała gdzieś w świat. Nie jest to wielka przeszkoda, jednak gniazdo się brudzi, nie chce aby w końcu okazało się, że nie działa. Widzicie jakiś sposób na uzyskanie takiej części? Pozdrawiam, brtekb.
cannu A ja sie zastanawiam jak to odczepic bo ciagle pod ladowarka albo pod kompem i juz mnie denerwuje 🙂
Gabrielx Może HTC sprzedaje zaślepki? a8) Napisz do nich. Jak dobrze pójdzie to będą chcieli od Ciebie za nią mniej niż 50 zł :rotfl:
mr_deimos Ja bym się na twoim miejscu brudzeniem gniazda nie przejmował - z 80% telefonów nie ma zaślepek i jakoś działają 😉 Poza tym złącze USB jest skonstruowane tak, że styki gniazda i wtyku stykają się dosyć dużą powierzchnią i są do siebie raczej mocno dociskane a więc przy podłączaniu o siebie szorują jednocześnie się przy tym czyszcząc. Żeby zapaskudzić gniazdo USB w takim stopniu żeby nawet po kilkukrotnym podłączeniu/odłączeniu nie działało trzeba naprawdę nieźle się postarać. @cannu - wystarczy nieco mocniej pociągnąć, na końcu jest tylko niewielkie zgrubienie które trzyma zaślepkę w obudowie - właśnie sprawdziłem 😛
brtekb Znam budowę gniazd i wiem, że to powinno trochę podziałać - mam też doświadczenie związane z gniazdami w telefonach i wiem - że lubią nie działać 😉 Przecie wystarczy dokładnie przemoknąć na dworze, albo wylać coś - zaślepka zawsze cośtam da 😉 HTC nie sprzedaje takich rzeczy, to pewne - trzeba szukać gdzie indziej.
Cacor wystarczy nieco mocniej pociągnąć, na końcu jest tylko niewielkie zgrubienie które trzyma zaślepkę w obudowie - właśnie sprawdziłem 😛 A po wyjęciu da się ją s powrotem włączyć by się jakoś w miarę trzymała ? Też mnie już denerwuje i chciałbym się jej pozbyć ale nie na zawsze XD
mr_deimos Tak, da się ją bez większego problemu wcisnąć na miejsce. Wystarczy wcisnąć zgrubienie na końcu mocowania z powrotem do otworu na przykład za pomocą śrubokrętu.
meliorus Ja bym się na twoim miejscu brudzeniem gniazda nie przejmował - z 80% telefonów nie ma zaślepek i jakoś działają 😉 Poza tym złącze USB jest skonstruowane tak, że styki gniazda i wtyku stykają się dosyć dużą powierzchnią i są do siebie raczej mocno dociskane a więc przy podłączaniu o siebie szorują jednocześnie się przy tym czyszcząc. Żeby zapaskudzić gniazdo USB w takim stopniu żeby nawet po kilkukrotnym podłączeniu/odłączeniu nie działało trzeba naprawdę nieźle się postarać. @cannu - wystarczy nieco mocniej pociągnąć, na końcu jest tylko niewielkie zgrubienie które trzyma zaślepkę w obudowie - właśnie sprawdziłem 😛 Jest to bardzo istotna cześć telefonu 🙂 Mój kolega wyprowadził się z Polski i mieszka teraz w UK i powiem ci tak, port miniUSB jest szybko wykonczyć wystarczy iść w UK nad morze i gwarantuje ci, że port miniUSB szybko ci zajdzie śniedzią 😃 A śniedź izoluje prad a jak izoluje prąd to także dane które chcemy przeslać xD tak więc ludziom którzy mieszkają nad morzem by się bardzo takie coś przydało ^^
muchabzz na 100 proc mozna to kupic bo widzialem to na ebay. 1 wpisz w google g1 parts i szukaj 2 na ebay czesto sprzedaja firmy, znajdz jakas bardziej zaawansowana czesc z g1 i idz za linkiem prowadzacym do tej firmy a potem przeszukaj katalogi ja tak robie i zawsze sie cos znajdize
brtekb Niestety, na ebayu nie znalazłem zaślepek. Zaawansowane części (a znalazłem tylko trackballa ;P) prowadzą donikąd.
[usunięty] Próbowałem już tak zrobić przysłali z adnotacją iż ta część nie podlega gwarancji ponieważ uszkodzenie spowodowane zostało przez użytkownika .