Skocz do zawartości
golem14

Nowa Opera i tryb off-road na LWW

    Rekomendowane odpowiedzi

    Pojawiła się dziś nowa Opera oparta o silnik Web-Kit z trybem oszczędzania łącza zwanym off-road. Niestety u mnie tryb ten nie umożliwia korzystania z sieci.

    Przy wyłączonym trybie Opera "hula aż miło", po przełączeniu pojawia się komunikat:

    Połączenie nie powiodło się

    Nie można nawiązać połączenia.

    Sprawdź ustawienia sieci.

    Ten sam błąd występował w wersji Beta aplikacji co zgłosiłem do jej twórców,ale jak widać nadal jest.

    Czy ktoś z Was ma ten problem ewentualnie jak go zozwiążać?

    Mój system:

    Andek: 4.0.4 od Sony

    Kernel: MESA-HYBRID v4.3

    Operator: Heyah

    BArdzo prosze o pomoc

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    Postanowiłem sprawdzić czy działa ten tryb "off-road"

    Mam na pokładzie:

    • CM 10 Android 4.2.1
    • Kernel: 3.4.45 nAa 03+
    • Sieć: Play

    Zrzuty ekranowe:

    post-26276-14255724442995_thumb.png

    Jak widać tryb "off-road" działa :D

    post-26276-14255724441866_thumb.png

    Edytowane przez piotrlis98
    spoiler

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    Bardzo możliwe. Ostatnio zauważam, że Stock rom od sony na kernelu mesa mi wariuje. Musiałem wrócić do v 3.9, żeby móc korzystać z telefonu. Ponadto od wersji autor jajka porzucił wsparcie dla Stock romów. Szykuje się do zmiany Romu na inny (może CM), i oczywiści jajka. Spróbuje wgrać tego nAa.

    -EDIT-

    Niestety po wgraniu 2.6.32.60-nAa-01_WT19.img problem nie zniknął, ponadto telefon zaczął mi wariować (ghosty po zamkniętych aplikacjach, potworne lagi itp.), więc wracam na Mese.

    Edytowane przez golem14

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ja mam również ten sam problem. Zarówno na galaxy note 10.1 jak i na galaxy ace 2 na Internecie mobilnym tryb off - road nie działa. Co ciekawe gdy się przełączę na wifi to nagle tryb off - road zaczyna działać. Tylko na wifi oczywiście jest to bezużyteczne...

    Dziwne bo w Internecie nie można znaleźć podobnych przypadków a pzynajmniej nie aktualnie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Może to t-mobile blokuje jakieś proxy?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x