Mam telefon od tygodnia i jestem bardzo zadowolony 🙂 Na początku przed przedłużaniem umowy bardzo napaliłem sie na Hero, ale po podwyżkach cen w Play zdecydowałem się kupić tel. z androidem na Allegro. Miała być G1, ale udało mi się znaleźć Galaxy w korzystnej cenie i nie żałuję 🙂
Po pierwsze mini jack, jak zobaczyłem na allegro ceglaste przejściówki do G1 czy Magica to się przeraziłem (sama przejściówka była większa niż mój iPod shuffle), po za tym używałem jako główny odtwarzacz poprzedni tel. (k800i z kartą 8GB) i miałem trochę dość przejściówek.
Po drugie 8 GB wew. pamięci - lubię mieć dużo muzyki przy sobie, bo często w zależności od nastroju mam ochotę na co innego. Na razie te 8 GB mi wystarczy 🙂
Po trzecie - zaje***ty wyświetlacz 🙂 To chyba najmocniejsza strona Galaxy - rewelacja !
Po czwarte - jestem w Play, tel. jest z Play, więc Play ma obowiązek zawsze służyć mi pomocą w ewentualnych problemach
Design - jak już pisałem byłem napalony na Hero, miałem ochotę na nutkę ekstrawagancji 🙂 Za to Galaxy jest bardzo elegancki i cieniutki. Na stronie Samsunga jest też wersja w białej obudowie, może kiedyś uda mi się na taką zmienić (ww. nutka 🙂 )
Parę minusów:
Pokrowiec - straszna wtopa z tym pokrowcem, Samsung powinien przewidzieć co się będzie działo (że też nie wyszło im to na testach ? )
Bateria - faktycznie na początku strasznie szybko mi schodziła, ale po zainstalowaniu nowego firmware I7500XXII5 działa przyzwoicie 🙂
New PC Studio - kolejna wtopa po pokrowcu, samsung dodaje na płytce programik który ni współpracuje z telefonem O_o Na szczęście nie przywykłem do korzystania z programów tego typu, zawsze łączyłem się mój komputer -> dysk wymienny (oprócz iPoda, bo tam niestety tak to nie działa)
Aparat - po 2 latach z k800i przywykłem do tego że mam w miarę przyzwoity aparat zawsze przy sobie ( i nie muszę zawsze targać cyfrówki), niestety oprogramowanie do aparatu w Androidach (nie tylko w Galaxy) jest bardzo proste i słabe, więc mimo że Galaxy ma 5 MPX to przy 3,2 MPX k800i wypada blado :/ Miejmy nadzieję że kolejne aktualizacje poprawią to w przyszłości
Podsumowując: warto kupić Galaxy, sam telefon jest bardzo fajny, jeżeli przełkniemy niedociągnięcia w akcesoriach i będzie nam się chciało personalizować i aktualizować andruta - taj jak napisał MikeTNK tel. dostajemy z goluteńkim systemem bez żadnych dodatków (akurat dla mnie to zaleta) - Samsung będzie nam dobrze służył 🙂