Skocz do zawartości
Mintor

Problem ze sterownikami w trybie fastboot

    Rekomendowane odpowiedzi

    Mintor

    Witam. Chciałbym odblokować sobie bootloadera, żeby pobawić się trochę z custom kernelami a może i CM9 by sobie wgrać... tak czy daje to spore możliwości.

    Próbuje zrobić to metodą oficjalną : Instructions | Sony Xperia i do kroku 13 szło mi całkiem nieźle.

    Mam kod z kroku 7, zainstalowane android_SDK, bootloadera odblokować mogę.

    Wskazuje ten sterownik android_winusb.inf-file, instalacja przebiega pomyślnie, jednak dalej coś jest nie tak.

    Telefon w menedżerze urządzeń gdy jest podłączony w trybie fastboot ciągle wygląda tak (na windows 8):

    http://img801.imageshack.us/img801/7420/j8c.png

    http://img585.imageshack.us/img585/8724/xbnt.png

    a gdy próbuję zrobić krok 15, mam taki obrazek:

    http://img96.imageshack.us/img96/1217/h8c4.png

    Próbowałem ze sterownikami z różnych źródeł, zawsze kończy się na tym samym. a;(

    Miał ktoś może podobnie i dał radę?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Zainstaluj na komputerze program flashtool, on zainstaluje sterowniki.

    Tak po za tematem, nie zawracaj sobie głowy CM9, tylko 10, lub 10.1. CM9 jest szybki, ale wielozadaniowość to porażka, praktycznie jej nie ma.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Mintor

    Sterowniki z flashtoola również próbowałem, efekt ten sam. Przynajmniej flashmode i fastboot drivers, bo bezpośrednio do XMP na liście nie znalazłem. Gdy podłaczam telefon normalnie, to komp pięknie rozpoznaje fonika, ale w fastboot już ni cholery.

    Na stronie CyanogenMod wersja 9.1 jest najnowsza jako stabilna, w eksperymentalne nie chcę się bawić.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Mango

    Po pierwsze ja mam cm10 i wcale nie ma takich bugów jak co niektórzy piszą, jedynie nie wszystko jest spolszczone i nie działa pamięć masowa, ale wybór pozostawiam Tobie. A co do sterowników to spróbuj według tego poradnika Fastboot & Flashboot ADB Driver installation on Windows 8 Guide for Sony Xperia Users - xda-developers Prawdę mówiąc mi też coś nie chciało pójść(niestety też mam hu*owy Windows 8 :mad: ) ale jak wyłączyłem jakieś podpisy sterowników(czy coś takiego) to poszło! ;p

    Poradnik jest w języku angielskim ale jest też nakręcony filmik jak i co trzeba zrobić:) Liczę na piwo ;p

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Mintor

    Instalowanie niepodpisanych sterów włączyłem już wcześniej, nic to nie dało :/

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Mango

    No to w tym przypadku nie jestem w stanie pomóc spróbuj na innym kompie lub daj sobie spokój :( Napisz jeszcze w tym dziale Software PC i dokładnie opisz problem że wyłączyłeś podpisy sterowników itp.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Mintor

    Chyba mi wyszło. Problemem był... chyba popsuty port USB. Podłączyłem do nowego i sterowniki ślicznie się zainstalowały gdy tylko podpiąłem telefon. :/

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x