Skocz do zawartości
Zenderable

Instalowanie oprogramowania za pomocą programu Flashtool

    Rekomendowane odpowiedzi

    iver7

    Zrobiłem tak jak napisałeś. Włączył się fastboot mode i faktycznie wyskoczyło że sterowniki zainstalowane poprawnie jednak ciągle wyskakuje to samo niestety.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Reset kompa robiłeś? Może zmień port USB na inny, a jeżeli robisz to na jakimś Hubie, to zrób bezpośrednio bez niego.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    iver7

    Nie wiem już która twoja porada pomogła próbowałem wszystkich po kolei i w końcu ruszyło. Bardzo Ci dziękuję za pomoc.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Zrobiłem tak jak napisałeś. Włączył się fastboot mode i faktycznie wyskoczyło że sterowniki zainstalowane poprawnie jednak ciągle wyskakuje to samo niestety.

    Patrz punkt 10

    C:\Flashtool\drivers\ <--- tam sa sterowniki zainstalowales je..????

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    iver7

    Problem został rozwiązany. Cieszę się już nowym softem :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Czy to aby na 100% bezpieczne... Dajmy na to, że chcę oddać telefon do Plusa bo coś mi się z nim popsuło a widzą, że tel. nie ma ich brandingu to co?? Nic się nie stanie.... Chodzi o oddanie na gwarancje

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Shnat

    Po pierwsze, nie oddawaj do Plusa, tylko do Sony.

    Po drugie, to nie jest na 100% bezpieczne, ale szansa że coś się zchrzani gdy będziesz działał ściśle według poradnika jest niewielka.

    Po trzecie, taka operacja MOŻE naruszyć gwarancję, ale NIE MUSI (zależy od usterki).

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dzięki, idzie piwko ;D

    ---------- Post dołączono o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

    POMOCY NIE WIEM CO MAM ROBIĆ!

    https://docs.google.com/file/d/0B5kMrQpsNleJSDRlWFNWWjF4SG8/edit?usp=sharing

    Oczywiście zainstalowałem z C;L/flashtool/drivers i tam były takie elementy do odznaczenia Xperia X8 P, S ale SP nie było.

    Ja się pytam o co kaman? ;D

    Aha którego flashtoola mam uzywać flashtool64 czy flashtoll (mam windowksa 64 bitowego)

    Edytowane przez Przemek123

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    iver7

    Przeczytaj kilka postów wyżej porady i wykonaj je wszystkie. Mi, również wyskakiwał ten błąd ale po skorzystaniu ze wszystkich porad w końcu ruszyło. Powinieneś użyć flashtool64. Ze sterownikami jest ok bo nie ma komunikatu, że trzeba zainstalować.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Zmieniałem porty USB i nic, kombinowałem aż doczytałem na 2 str., że trzeba odłączyć telefon przed punktem 9 a nie podczas komunikatu... Dzięki Wszystkim!

    Ale PC Companion nie pokazuje mi aktualizacji do 245 :( jeszcze raz thx

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x