Skocz do zawartości
himeron

Problem z grafiką, zasilaniem czy softem ?

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam

    Od niedawna jestem posiadaczem GT540 - obecnie ROM Europejski V20B, wcześniej próbowałem kilka innych brandowanych i niebrandowanych i problem wciąż pozostaje.

    Objawy są takie (po zwyczajnym restarcie telefonu z naładowaną baterią):

    - animacja "ANDROID" jakby zacina się (po restarcie telefonu podpiętego przez USB ta animacja odtwarza się płynnie)

    - nie działają "Aktywne tapety" - jest tylko komunikat "Wczytywanie aktywnej tapety ..." (po restarcie telefonu podpiętego przez USB aktywne tapety działają - ale zatrzymują się od razu po odłączeniu kabla i potem nie chcą działać)

    - nie działają bardziej wymagające gry np. "Angry Birds" (po restarcie telefonu podpiętego przez USB da się chwile normalnie grać - ale tylko do momentu gdy bateria się doładuje do pełna lub odłączy się kabel)

    - jeśli ustawie "Program uruchamiający" zamiast "Ekran główny LG" - widzę tylko czarny ekran i pasek stanu (po restarcie telefonu na USB Program uruchamiający przez jakiś czas działa)

    Na zamienniku oryginalnej baterii telefon zachowuje się tak samo.

    Uruchomienie podpiętego do ładowarki daje takie same objawy jak nie podpiętego.

    Wszystkie pozostałe funkcje telefonu działają bez zastrzeżeń.

    W związku z tym mam pytanie, czy ktoś spotkał się już z podobnymi problemami i gdzie szukać przyczyny?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A robisz wipe po każdej zmianie ROMu?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    A robisz wipe po każdej zmianie ROMu?

    Tak, czasem nawet dwukrotnie - kombinacją przycisków i potem opcją "Ustawienia fabryczne".

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Objawy od momentu przejścia na 2.1 czy po jakimś czasie, może GPU Ci siada, a wtedy - serwis.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Objawy od momentu przejścia na 2.1 czy po jakimś czasie, może GPU Ci siada, a wtedy - serwis.

    Przeszedłem na 2.1 niedługo po zakupie telefonu, dlatego nie potrafię powiedzieć czy już wcześniej występowały takie objawy. Nie uruchamiałem na starym sofcie niczego o większych wymaganiach graficznych niż standardowe programy.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    swirus

    Może być dokładnie jak pisze @ZduneX25. Ja najpierw miałem 2.1 niebrandowane, później Quarxa, teraz Vanilla. Nie mam żadnych z opisywanych przez Ciebie objawów. Być może coś ci siada z hardware'u telefonu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x