Rad-X HTC udostepniła źródła swoich kerneli dla Androida,w tym dla HTC Hero. http://developer.htc.com/ Czyzby kolejny kamien milowy w rozwoju Androida. Prostsze portowanie ROM-ow. Brak wyboru pomiedzy androidywm czy HTC np dla portow Hero dla G1. Zycie staje sie prostsze.
meliorus Bardzo polityka otwartosci poprzez HTC mi sie podoba, zawsze mialem przekonanie ze ta firma preferuje raczej ograniczanie mozliwosci uzytkownika i gustuje raczej w zamknietych rzeczach... I tu sie teraz przekonalem ze tak nie jest 😉 ale zobaczymy w praniu co z tego wyjdzie ^^
Nataniel Android jest od Google a HTC co najwyżej dodaje jakieś swoje bardziej lub mniej przydatne dodatki...
sroka22 Nie jest tak, że HTC jest takie dobre. Jądro androida, bazuje na jądrze linuksa - wydanego na licencji GPL. HTC musi udostępnić jego kod źródłowy.
crow6 HTC dobre byloby gdyby udostepnila zrodla swojego softu (np. Sense 😃). Ale poki co nie widzialem zrodel wiec nie ma czym sie chwalic. Zreszta Android na dzien dzisiejszy nie jest i raczej nie bedzie w pelni otwarty chociazby z powodu licencji Google na swoje programy tj. Maps. Mail, Market itd.
jell zrodla do hero pojawily sie chyba w czwartek - pozostale byly tam od dluzszego czasu. a jeszcze 2 tygodnie temu support htc wciskal mi kit ze oni nic nie zmieniali w zrodlach kernela - ze po zrodla mam sie zglosic do google...
si3wc4 Zreszta Android na dzien dzisiejszy nie jest i raczej nie bedzie w pelni otwarty chociazby z powodu licencji Google na swoje programy tj. Maps. Mail, Market itd. Nie mylmy pojęć. Android Androidem. Jest to system otwarty. A Aplikacje już nie muszą być. To jest tak, jak np. z Photoshopem dla Linuksa. Niby system otwarty, ale Adobe nie udostępnia źródeł swoich programów...