piotrek_l Witam serdecznie! Przymierzam sie do zakupu HERO, ale nurtuje mnie jedna rzecz, chodzi o podtrzymywanie sesji GPRS przy wygaszonym ekranie przy uzywaniu np jakiegos komunikatora. Czy jest to jakos sensownie rozwiazane tak jak np w iPhone (Push notifications) ?
[usunięty] to znaczy jak jest podtrzymywana w iphone? ;P w każdym bądź razie android podtrzymuje sesje ile tylko da rade
piotrek_l przyklad: mam aktywna siec wifi i korzystam z gtalk, nastepnie wygaszam ekran i tu moje pytanie czy siec wifi sie rozlacza i laczy sie przez siec komorkowa aby nie rozlaczyc mnie z komunikatora, czy calkowicie mnie rozlacza?
[usunięty] teoretycznie sieć wifi (przy odpowiednim ustawieniu) powinna się rozłączyć i wtedy automatycznie telefon łączy się z 2g/3g. natomiast mi mimo ustawienia rozłączenia przy wygaszonym ekranie wifi się nie rozłącza. aha i jak masz połączenie 2g/3g, a włączysz wifi i jest dostępna sieć do której się można połączyć to automatycznie następuje wyłączenie 2g/3g i łączenie przez wifi
piotrek_l faktycznie duza jest roznica przy zmodyfikowanym rom-ie? po ewentualnym zakupie sklanialbym sie do rom-u Modaco
[usunięty] nie wiem jak na hero, ale na g1 tak 🙂 no i zmiana romu wiąże się z opcją roota która jest przydatna
piotrek_l No i kupilem HERO, od razu zrobilem root-a i wgralem rom od MoDaCo 🙂 zrobilem tez 3 partycje, ale programy w dalszym ciagu instaluja sie w pamieci telefonu :/ sciagnalem gg, nawet oplacilem za 3mce i efekt jest taki ze trzyma sesje 3-5min po czym rozlacza (internet przez gsm) 🙁 jest jakis sposob abym byl caly czas online??
bwitek Witam Sprawdz czy w opcjach GG nie masz wlaczonego oszczedzania baterii ?? Ja mam gadu droid i jesli to wlacze to gg loguje sie do sieci co jakis ustawiony czas by sprawdzic czy dostal nowa wiadomosc Pozdrawiam Witek
piotrek_l no wlasnie ta opcja jest wylaczona i teorytycznie powinno byc ok, ale nie jest...troche sie zawiodlem, chyba ze jest jakis sposob?
bwitek nigdy nie sprawdzalem ale raczej caly czas ale ja mam gadu-droid a nie oficjalne gg sprawdziłem niestety mój też nie trzyma sesji 🙁