Skocz do zawartości
wdarku

[port hov] xperia z j.b[Praca wznowiona]

    Rekomendowane odpowiedzi

    wdarku

    Rom został przeportowany ,pierwotnie z Xperia Arc s a następnie na HOV.Jest to pierwszy rom twórcy tego romu.Autor zaleca ustawić procesor min 1.4 - dodaję gładkości a nawet użyć http://forum.android.com.pl/f639/09-05-2013-v3-01-turbo-boost-295611/.

    Podczas rozruchu trzeba poczekać dosyć długo a po uruchomieniu poczekać 2-3 minuty bo są lagi.

    Dobra przejdźmy do sedna.

    Zrzuty :

    home.jpg

    home2.jpg

    Pamiętaj przed instalacją:

    -naładuj baterie

    -zrób backup w recovery w razie nie powodzenia

    Pobieranie:

    Gapps cm10 : Goo.im Downloads - Downloading gapps-jb-20121011-signed.zip

    Kernel cm10 : [Kernel] [PrimoU] 2013/05/21 HELLBOY - xda-developers

    Rom XperiaZ/HOV J.B : http://projectsmyrna.com/dogaozkaracahost/paolosrom/XperiaZ_OneV_build2.zip

    Dodatki :

    Xperia Keyboard : [APP][JAN/24/13] Xperia Z / S Keyboard for ALL [swipe][Multi-Lang][stable][iCS][JB] - xda-developers

    Instalacja:

    Przenieś gappsy oraz rom na na kartę pamięci.

    Uruchom Hboota i przejdź w tryb bootloader i podmień kernel(boot - win7 ,boot.img - win vista)

    Przejdź do recovery i zrób full wipe ,następnie wgraj rom oraz gappsy.

    Życzę miłej zabawy.

    Edytowane przez wdarku
    Dodano w temacie -[Praca wznowiona]

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Fajny romik siedziałem na nim 2 tygodnie szkoda że prace nad nim zostały wstrzymane.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Chciałem go przetestować, karta pamięci wyczyszczona, karnel zmieniony i telefon rom wgrany, gapps też i telefon się uruchamia od 10 min. i nie potrafi wstać jakieś sugestie ?

    Już sobie poradziłem :)

    Edytowane przez iRafciu

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Fate

    to jak sobie poradziłeś? bo ja w sumie podobny błąd widzę mam po drugim zainstalowaniu romu :>

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    KLIFord
    to jak sobie poradziłeś? bo ja w sumie podobny błąd widzę mam po drugim zainstalowaniu romu :>

    Hej. Mialem podobne przypadki u siebie z wszelkimi innymi romami... taka sytuacja (brak konkretow wiec zakladam) najbardziej pasuje pod zly kernel...

    Sprawdz jeszcze raz ktory miales wgrac i zainstaluj go ponownie... (nie koniecznie za pomoca pliku paczki z romem)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x