DreamCatch hej, Czy próbował ktoś łączyć się z VPN w androidzie 1.6? W firmie mamy VPN cisco, ale nijak nie mogę skonfigurować telefonu żeby działało VPN... Np. gdy dodaje certyfikat, to mam pusta liste zupełnie ;/
sebo999 z cisco może być problem mi bez problemu udało się połączyć z VPN'em windows'owym. ale niestety przeglądarka już nie widzi sieci lokalnej :rozpacz: ktoś wie jak to obejść?
aleksxx Witam. Czy ktoś korzystał połączeń VPN za pomocą VPN Connection, lub innego narzędzia? Pozdrawiam
janpod A mója motka nie łączy się z serwerem VPN (windows XP). Czy po połączeniu można korzystać z zasobów serwera (pliki xls) ? Do czego wykorzystujesz VPN?
VerSet Witam. Jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość. Mam następujące pytanie: czy telefon z androidem może być serwerem VPN? Wiem, że może się do takiej sieci podłączyć, ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Z góry dziękuję za pomoc 😉 Sent from my E15i using Tapatalk
horloge A do czego takie coś Ci jest potrzebne? Pewnie aby ukryć lokalizację własnego telefonu względem BTS-ów i korzystać z internetu z innego miejsca poprzez szyfrowany kanał do niego, aby ukryć swoją prawdziwą lokalizację jako użytkowanika. Chyba to bez znaczenia po co mu to :-) Jak wiesz to mu odpowiedz, ja nie wiem czy są serwery vpn na Andka.
VerSet W sumie to już chyba nieważne. Chciałem zrobić Wake on Lan przez VPN, ale doszłem do wniosku, że to chyba jest niemożliwe. Jeśli jednak ktoś miałby pomysł jak to zrobić to proszę o odpowiedź 😃 (chodzi mi o WoL przez internet a nie w sieci domowej bo to potrafię zrobić). Sent from my E15i using Tapatalk
vatazhka Może postawić OpenVPN w trybie bridge na routerze? Korzystam z takiej konfiguracji, ale nie używam WoL.
VerSet Tylko do tego trzeba mieć router obsługujący taką funkcję, tak? Sent from my E15i using Tapatalk
SongoQ Pewnie aby ukryć lokalizację własnego telefonu względem BTS-ów i korzystać z internetu z innego miejsca poprzez szyfrowany kanał do niego, aby ukryć swoją prawdziwą lokalizację jako użytkowanika. Chyba to bez znaczenia po co mu to :-) Jak wiesz to mu odpowiedz, ja nie wiem czy są serwery vpn na Andka. To chyba vpn client, bo z serwera i tak będziesz tak samo wychodził. Ja mam zestawiony vpn-server na serwerze a vpn-client na telefonie. Wtedy można ruch dobrze kontrolować, ale w 2 stronę sensowne rozwiązanie mi do głowy nie przychodzi.
a_jur Witam Mam problem z połączeniem VPN z komputera jeżeli jakom modem lub hotspot działa mój telefon - HTC Sensation. Mój VPN wymaga protokołów IPSec Wie ktoś może jak rozwiązać problem a_jur