Witam!
Mam Era G1 od kilku dni i zauwarzylem ze jak jest WiFi to bateria szybko wyladowuje sie...
Kilkanascie minut na przegladarce i tyle samo mniej % baterii..
Narazie jak juz napisalem mam od kilku dni wiec mozliwe ze nie wiem o jakims tricku lub programie dajacym wieksza zywotnosc.
Teraz używam Power Managera i np. na noc wylaczam wifi, gps, cell location i bt i musze powiedziec ze jest dobrze bo malo spada poziom baterii.
Co do Power Managera to zaczyna mi sie nie podobac bo sam zmienia profile z zaleznosci od poziomu baterii i profile ktore juz w nim sa nie sa edytowalne (albo nie wiem jak) wiec mozliwe ze przesiadke zrobie na jakis lepszy profile manager ktoremu jak ustawie raz profil jaki chce to bedzie go trzymalaz sam zmienie albo reset.
Ogolnie dodatkowo mam jeszcze wylaczony caly czas net 2g/3g za pomoca APNdroida gdyz przdluzalem umowe i jeszcze mi nie uruchomili odpowiednich pakietow i taryfy takze jedno jest pewne narazie - WiFi zjada ladnie baterie (co w zasadzie mnie specjalnie nie dziwi).
Jakby ktos mial inne zdanie na te tematy prosze o opinie bo jak juz pisalem mam telefon kilka dni i narazie docieram do pewnych trickow, programow i rozwiazan.
Pozdrawiam!
Edit:
Co do Power Managera to juz wiem bo wystarczy przytrzymac palec na danym profilu i wybrac opcje Edit....
😃:D:D