trochę odkop, ale skoro jest temat o zmianie ikon to nie widzę sensu tworzyć nowego.
Postanowiłem się pobawić w podmiankę ikon. przejrzałem ten temat i poradnik z pierwszego posta tutaj:
How-To Change the Icons on every Application - Android @ MoDaCo
o to co zrobiłem:
wyciągnąłem root explorerem parę aplikacji z system/apps (zegarek, przeglądarka, youtube)
przerzuciłem na karę pamięci
z karty na kompa, tam pliki apk otworzyłem winrarem, wyszukałem ikony, podmieniłem je
wrzuciłem całość na kartę telefonu
root explorerem przeniosłem znowu do system/apps
i teraz mam problem:
aplikacje w folderze system/apps są ze zmienionymi ikonami, co jest ok, ale jak włączam app drawer to w ogóle nie mam tych programów.
ok... domyślam się że pewnie przydało by się je zainstalować po takiej akcji przenoszenia. ale kiedy daję w root explorerze install i pokazuje się standardowe okno instalacji aplikacji to po potwierdzeniu chwilę mieli a później wywala "aplikacja nie jest zainstalowana"
co robię źle? muszę coś poprzestawiać w root explorerze?
nie robiłem tego całego "podpisywania" bo według opisu z linku powyżej aplikacje systemowe tego nie wymagają
poza tym jest tam napisane, że aplikacje systemowe wystarczy przenieść. Tylko pozostałe trzeba przeinstalowywać.
Nie mam w tej chwili ani budzika ani przeglądarki. Będę musiał przywracać system, żeby je odzyskać? A nawet jeśli to gdzie jest błąd i jak to zrobić następnym razem?