Skocz do zawartości
kAdi

instalacja aplikacji systemowych po backupie

    Rekomendowane odpowiedzi

    kAdi

    witajcie,

    na oryginalnym romie 2.1 zrobiłem backup systemowych appsów z /system/app/,

    zmieniłem rom na Vanillę od Arka (2.0), niestety brak w niej app np. kalendarza czy widgetu do niego. Przeniosłem te apki z sd (wraz z plikami odex) do system/app, probowalem je normalnie zainstalowac, lecz gdy instalacja dobiegnie konca wyskakuje komunikat "aplikacja nie została zainstalowana"..

    ktoś może wie co z tym fantem zrobić? zależałoby mi na standardowym widgecie do kalendarza czy tez budzika ;]

    pozdrawiam

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    sprobuj może nadać uprawnienia potem normalnie zainstalowac a gdy wyskakoczy komunikat 'aplikacja nie została zainstalowana' wyłącz tel i zrób w recovery wipe dalvik cache wtedy powinno działać przynajmniej mi na zdeodexowanych app działa ten sposób

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    kAdi

    zrobiłem jak pisałeś, ale nadal nic :/ aplikacja nie zainstalowana, zrobilem wipe dalvik-cache, ale apków nadal ni ma..

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    no to ja już niewiem jak Ci pomóc:( może ktoś bardziej kumaty Ci pomoże ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    kAdi

    Trudno, mam nadzieję, że masz rację.. ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Po co cała ta zabawa? Jak przenosisz coś w system to już tego nie instaluj, zostaw też plik odex - przecież rom został zdeodexowany.

    Ja wrzucałem apk w system i uprawnienia rw-r--r-- restart i to tyle już apka jest w menu i działa.

    A jakby jeszcze nie było to wipe dalvik cache i będzie.

    __________

    Written with Tapatalk on GT540

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    kAdi

    ustawilem prawa rw-r--r--, zrobilem res, wipe dalvik, co niestety dalej nie pomaga..:(

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    kAdi

    Dzięki, zadziałało. Piwko i do zamknięcia.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x