Ash Czy ktoś z was używa CHomp SMS ? chodzi mi o informację odnośnie płatności... Jak rozumiem aplikacja jest darmowa. Ale coś wyczytałam że pobierają opłatę za każdego smsa ? Niebardzo to rozumiem. No i wysyłanie odbywa się jakoś przy użyciu neta, niemniej twierdzą ze 1 mb to 1000 smsów. Testował ktoś ?
Mikolak Nie. Używałem przez tydzień i nic się nie dodało na rachunek. Po tym tygodniu przerzuciłem się na Handcent Sms 😉
Zorin a jeszcze takie moje male pyatnie co trzeba zrobic zebyustawic domyslnie Chomp SMS bo dostaje "dwa smsy" probowalem sam sobie poradzic ale sie nie udalo. dziekuje
Mikolak a jeszcze takie moje male pyatnie co trzeba zrobic zebyustawic domyslnie Chomp SMS bo dostaje "dwa smsy" probowalem sam sobie poradzic ale sie nie udalo. dziekuje Wchodzisz w ustawienia w normalniej aplikacji sms i odznaczasz powiadomienia
Bo-s Mógłby ktoś sprawdzić czy w tej wersji jest źle wyświetlana emotikonka ":-D" (zamiast tego jest grafika ":/" i literka D) i czy program się wywala po wejściu w Settings => Notifications => Repeat Notification (On) => Number of Repeats ? Bo w kilku wersjach Donate, które sprawdzałem problemy te występowały, natomiast w wersji darmowej z marketu wszystko działa Ok (łącznie z reklamami 😛)
lukpep a takie pytanie - szybsze to w duzych watkach od standardowej aplikacji w 1.5 z sense UI? Sprawdzalem Handceta ale przy watkach ~ 800 smsow dziala raczej tak samo jak i standardowa aplikacja wiadomosci - czyli srednio.
Bo-s Po parutygodniowych testach mogę powiedzieć, że aplikacja raczej tylko dla wytrwałych 😉 Po pierwsze zżera dużo ramu (~15 MB jak nie więcej), po drugie trzyma cały czas otwartą aplikacje Wiadomości w tle, a po trzecie nie oszczędza baterii. Wg wskaźnika w telefonie czas pracy przy wybudzeniu to było gdzieś 80% całkowitego czasu pracy telefonu czyli tylko 20% czasu był w sleep mode. Po odinstalowaniu chompSMS czas pracy przy wybudzeniu to góra 20%... Nie używałem widgetu więc to nie jego wina.
SpiderFYM Mam kilka pytań - czy można edytować emotki żeby zamiast ":-)", wyświetlały się po wpisaniu " : )" (bez spacji) Drugie - kiedy otrzymam SMSa, to po przeczytaniu, nadal mam informacje od systemowej aplikacji SMS że otrzymałem wiadomość. Koperta znika dopiero po wejściu tamże, można to jakoś zmienić?
Bo-s Mam kilka pytań - czy można edytować emotki żeby zamiast ":-)", wyświetlały się po wpisaniu " : )" (bez spacji) Można to zrobić, ale nie przez ChompSMS tylko przez inną klawiaturę - HTC_IME mod by jonasl (znajdziesz na XDA). Tam masz opcję uśmieszków bez myślnika jak również dodania własnych uśmieszków. Drugie - kiedy otrzymam SMSa, to po przeczytaniu, nadal mam informacje od systemowej aplikacji SMS że otrzymałem wiadomość. Koperta znika dopiero po wejściu tamże, można to jakoś zmienić? Musisz wyłączyć powiadomienia systemowej aplikacji. Otwórz ją, potem kliknij klawisz Menu (czy co tam masz w swoim telefonie), wejdź do ustawień i tam znajdziesz tą opcję.
SpiderFYM Musisz wyłączyć powiadomienia systemowej aplikacji. Otwórz ją, potem kliknij klawisz Menu (czy co tam masz w swoim telefonie), wejdź do ustawień i tam znajdziesz tą opcję. Faktycznie, dzięki Ci. Ale jest jeszcze jedna rzecz - bo zablokowaniu telefonu, a następnie "wybudzeniu" (ale jeszcze nie odblokowaniu), na ekranie mam powiadomienie o tym iż mam nieprzeczytaną wiadomość. Co w takim przypadku?
ekogroszek Siema, czy ktoś używa tego programu i mógłby napisać swoje spostrzeżenia? Szukam alternatywy dla go sms z uwagi na to że programiści go zrobili z niego śmietnik. Jeszcze tylko latarki w nim brakuje i byłby cudowną apk dla każdego szanującego się gadzeciarza... Poszło z HTC One V
ekogroszek Dzięki za odpowiedź! Po kilku dniach używania, stwierdzam że jest to chyba najlepsza aplikacja sms/mms. Program spełnia swoje zadanie, jest lekki i nie przysparza użytkownikowi problemów np. w postaci ciągłego zmulania tel. jak np. go sms
ekogroszek No wlasnie o to chodzi, ze nie zwalnia mocno. Szukalem szybkiej aplikacji sms, szybszej od standardowej w one v, no i chomp jest jak na razie najszybszy. Dobry tez jest pansi, zdarza mu sie natomiast spowalnianie w trakcie wchodzenia do aplikacji, w chompie takie sytuacje maja miejsce naprawde rzadko. Dziwi mnie ze chomp jest tak malo popularny. Poszło z HTC One V