Skocz do zawartości
raven3run

Nie rozpoznano urządzenia usb - problem.

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam!

    Na wstępie chciałbym napisać, że szukałem rozwiązania mojego problemu, lecz niestety nie znalazłem.

    Problem jest następujący:

    Po podłączeniu telefonu do kompa wyskakuje komunikat "Nie rozpoznano urządzenia usb". Dodam, że kilka dni temu wszystko było wporządku, telefon normalnie się ładuje i z usb i z ładowarki sieciowej.

    Próbowałem różnych portów usb, na innych komputerach, zawsze to samo...

    I moje pytanie? Czy może to być walnięta port USB w telefonie? Czy ktoś miał taki problem? Czy można to jakoś rozwiązać?

    System operacyjny: win xp 32

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ustawienia>Aplikacje>Programowanie>Debugowanie USB no i zmień bo nie wiem czy masz zaznaczone czy nie

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    zaznaczone czy nie, błąd nadal wyskakuje.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Może to kabelek? Sprawdzałeś na innym?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    proponuje odinstalować sterowniki z systemu jeśli jakieś masz (instalują się razem z programem Kies) i spróbować podłączyć telefon wtedy. Pamięć masowa powinna działać. Jeśli będzie chciał instalować sterowniki to proponuje ściągnąć dużą paczkę z tego tematu o aktualizacji. http://forum.android.com.pl/f132/galaxy-spica-aktualizacja-softu-przez-odin-oraz-root-lk-2-08-a-8876/ U mnie wszystko działa na tych sterach.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Napisał że sprawdzał na innych komputerach, więc to raczej n nie wina sterowników.

    Sent from my GT-I5700 using Tapatalk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Mialem to samo po tym jak samo mi odlaczylo karte sd od pc. pozniej juz nie chcialo wykryc telefonu. res telefonu res kompa i wszystko znow smiga jak nalezy.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Niestety reset telefonu i reset kompa nic nie daje... nadal nie mogę rozwiązać problemu, może to faktycznie coś z kablem się podziało? Jutro sprawdze jeszcze na jednym kompie u mnie w pracy.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    weeds

    Witam Posiadam SE w205 i mam ten sam problem co ty dokladnie Uzywam systemu Win XP i do mojego fona niema zadnych sterownikow. Probowalem juz wszystkiego i nadal ten sam problem nawet kilu kabli USB nic mam przeczucie ze to port usb w fonie lub pliki usb w telefonie padly ;/

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Moja spice wykrywa tylko jeden port usb. Pod reszta właśnie jest nie rozpoznano urządzenia usb.. Po postawieniu systemu gdy podpinalem tel system wgrywał sterowniki gdy mu coś przeszkodziło wywalił właśnie ten komunikat. Zainstalowało się na jednym porcie a reszta nie działa.

    Wysłano z GT-I5700 z użyciem Tapatalk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x