Skocz do zawartości
Tuhaj

Galaxy S3 nie uruchamia się, nie ładuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Podawales dane swoje, imei czy cos, co moze cie zidentyfikowac? Pytanie retoryczne. W razie potrzeby oddania na gwarancje czyscisz tel, wgrywasz wlasciwy rom i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@malach

czytaliście w ogóle tą dyrektywę ? Wiecie co oznacza gwarancja producenta ? Jeśli w zapisie gwarancyjnym jest wpis że jakakolwiek ingerencja w oprogramowanie urządzenia jest równoważne z utratą gwarancji to tak jest i żadna dyrektywa tego nie zmieni. To że dostajesz gwarancję jest tylko uprzejmością sklepu/producenta ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
bva

Witam,

spotkał mnie dziś roblem, ktory pasuje do tematu - SGS3 podłączony zostal okoloło 4 rano do ładowarki, gdy mial jeszcze jakies 30% naładowania baterii. Okolo 13 (nota bene w piątek 13) telefon pokazywal czerwoną diodę i pierwszą planszę z logo SGS3, ktora wywietla się przy uruchamianiu, ale telefon "wisiał" (nie wiem co pokazywal wczesniej, bo spałem, urlop mam ;]).

Sytuacja wygląda tak, ze po ponownym uruchomieniu słuchawki i po podłączeniu do ładowarki:

- na ekranie pojawia się logo ładowania, ale bez animacji (swoją drogą nie pamiętam, czy jakas animacja powinna byc, czy nie, ale patrząc na okrąg na srodku, to chyba tak);

- dioda nie świeci się na żaden kolor - powinna na czerwono;

Próbowałem:

- wyciąganie baterii - najdłuzej na kilkanascie minut;

- 2 rozne ładowarki i przewód USB z kompa.

Dalej to samo - martwa ikona ładowania, brak diody.

Próbowalem wejsc do RECOVERY i się nie udało, ale wszedl w stan DOWNLOAD - tylko po co mi on, jak tele teoretycznie padnięty z baterii...

Czy ktos mial podobn problem - ta dioda może byc kluczowa?

Telefon aktualnie podłączony, czekam aż cos moze zaskoczy - SGSIII z JB 4.1.1 XXDLJ5 (zrootowany).

Pozdrawiam, b.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Matt23

Przeflashuj najnowszym romem, czy jakim tam chcesz. Powinno pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
bva

Probowalem najpierw wgrac 3 plikowy ROM stad:

http://forum.android.com.pl/f551/rom-i9300xxalef-3-plikowy-newbl-debrandowanie-czyszczenie-sgs3-z-nowym-bootloaderem-258955/

Niestety bez powodzenia, oto komunikat:

Spoiler

<ID:0/003> Added!!
<OSM> Enter CS for MD5..
<OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
<OSM> Please wait..
<OSM> CODE_I9300XXALEF_alexndr.tar.md5 is valid.
<OSM> MODEM_I9300XXEMG4_alexndr.tar.md5 is valid.
<OSM> CSC_I9300OXFALEA_alexndr.tar.md5 is valid.
<OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
<OSM> Leave CS..
<ID:0/003> Odin v.3 engine (ID:3)..
<ID:0/003> File analysis..
<ID:0/003> SetupConnection..
<ID:0/003> Initialzation..
<ID:0/003> Set PIT file..
<ID:0/003> DO NOT TURN OFF TARGET!!
<ID:0/003> 
<ID:0/003> Re-Partition operation failed.
<ID:0/003> Added!!
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

 

 

Po tym FAILu telefon wisi - odłaczenie i podłączenie do USB nie generuje komunikatu w ODINie, muszę zresetowac telefon do kolejnej proby :/

Edytowane przez Camulos
na forum, zdjęcia i grafiki umieszczamy w tagu spoiler, reg. [4.11]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
jakubhab

A podłączasz plik PIT ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
bva

Tak, tego co jest w paczce z ROMem.

Jak chcialem wczesniej wgrac sam CF-Root-SGS3-v6.4 korzystajac z ODINa, to bez PITa i z odznaczoną opcję "re-partition" wyswietla sie taki komunikat:

Spoiler

<ID:0/003> Added!!
<ID:0/003> Odin v.3 engine (ID:3)..
<ID:0/003> File analysis..
<ID:0/003> SetupConnection..
<ID:0/003> Initialzation..
<ID:0/003> Get PIT for mapping..
<ID:0/003> 
<ID:0/003> There is no PIT partition.
<ID:0/003> Added!!
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

 

 

Moze bootloader zwalony? Mozna uaktualnic sam bootloader? Skad wziac pasujacy do JB 4.1.1 XXDLJ5?

Edytowane przez Camulos
na forum, zdjęcia i grafiki umieszczamy w tagu spoiler, reg. [4.11]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Matt23

Zmień porty w komputerze, ewentualnie kabel. Spróbuj na innym kompie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
bva

Kable i porty poszly juz wczesniej w ruch - bez pozytywnego rezultatu. Znalazlem posty osob, ktore mialy identyczny problem - dwie stad i jedna na XDA. Dzis oddalem tele do serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Kumon

Witam 

mam s3 której nie mogę włączyć gdy podłączam do ładowania (niezależnie  do komputera czy poprzez ładowarkę) na telefonie wyświetla się bateria i nic poza tym, próbowałem uruchomić download mode czy jak się to nazywa poprzez wciskanie  przycisku głośności i odblokowywania, bateria na chwilę znika i po ok 15 sekundach pojawia się z powrotem.

Może macie jakieś pomysły aby chociaż odzyskać np zdjęcia 

jest to dla mnie bardzo ważne 

Z góry dziękuje ;)

  

 

Spoiler

maxresdefault.jpg

 

 

Edytowane przez Camulos
na forum, zdjęcia i grafiki umieszczamy w tagu spoiler, reg. [4.11]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.