Witam.
Bardzo prosiłbym o pomoc w wyborze telefonu. Jest to Alcatel One Touch Idol lub HTC Desire X.
Przyznam szczerze, że bardzo podoba mi się wygląd Alcatela oraz jego wielkość, byłaby przydatna przy wielu aplikacjach czy też grach. Bardzo cieszy mnie 1gb pamięci RAM. Nie jestem jednak przekonany co do jego sprawności.
HTC Desire X podoba mi się na starcie ze względu na dwurdzeniowy procesor i również ilość pamięci RAM gdyż dotychczas męczyłem się z 512 MB. Jedyne co mnie boli to jego wielkość. Posiadam obecnie Xperię Neo V i wydaje się być podobna rozmiarowo co średnio mi akurat pasuje.
Może powiem czego oczekuję od telefonu. Głównie o to żeby się nie ciął. Nie mam na myśli całkowitego braku bo wiadomo, że każdy telefon łapie tzw. lagi. Jednak moja obecna Xperia działa tragicznie. Po przeinstalowaniu systemu i instalacji ponownie aplikacji wytrzymuje dosłownie 2 tygodnie przy płynnej pracy po czym telefon staje się nie do użytkowania, książka telefoniczna włącza się ze 4 sekundy. Mnie osobiście bardzo kusi owy Alcatel, miałem okazję trzymać go w dłoni i byłem wniebowzięty, słyszałem, że aparat wcale nie jest taki genialny jak na 8mpx ale filmy robił całkiem przyzwoite. Chcę żeby ten telefon starczył mi na dwa lata i abym nie musiał tracić tyle nerwów co straciłem na Neo V. Nie oczekuję nie wiadomo jakiej płynności bo jak już mówiłem - każdemu telefonowi zdarzą się lagi, jednak chciałbym znać wasze zdanie.
Z góry OGROMNIE dziękuję za pomoc.