Policz punkty dla Nexusa i dla SIII których potrzebujesz. Ten telefon który będzie miał więcej jest dla Ciebie:
Ekran IPS (N4)
Ekran Amoled (S3)
Brak PenTile(N4)
Proporcje 16:10(N4)
Proporcje 16:9 (S3)
Brak przycisków ekranowych (S3)
Przyciski na ekranie mi nie zawadzają, i tak mogę je schować (N4)
Muszę mieć 4.8" (S3)
4,7" z przyciskami jest nadal ok (N4)
Bardzo wydajny procesor Snapdragon (N4)
Mniej wydajny ale nadal mocny Exynos (S3)
Szybka aktualizacja oprogramowania (N4)
Wzorowe audio (S3)
Audio takie na 4/6 (N4)
GPU Adreno 320, jeszcze długo pociągnie (N4)
GPU Mali 400mp4, jeszcze daja radę ale krócej niż to w N4 (S3)
Świetny aparat (S3)
Poprawny aparat (N4)
Szklane plecki (N4)
Plastikowe plecki (S3)
Boję się o szklane plecki bo zamierzam iść z telefonem na wojnę (S3)
Możliwość wyjęcia baterii (S3)
I tak nie wysadzę baterii w powietrze, a jak coś to odkręcę te dwie cholerne śrubki bo pod spodem nie ma plomby i zmienię baterię choć jeszcze w żadnym telefonie tego nie robiłem (N4)
Slot na karty SD (S3)
Nie potrzebuję slotu, zmieszczę się w 13GB (N4)
Chcę czystego Androida (N4)
Chcę TouchWiza (S3)
Wymagam bezwarunkowej płynności (N4)
Jak czasem telefonik pomyśli to mi korona z głowy nie spadnie (S3)
Lubię robić na telefonie dziesiątki rzeczy na raz więc potrzebuję 2GB RAMU (N4)
Raczej robię 2-3 rzeczy na raz wystarczy mi 1GB (S3)
Wolę telefon ogólnie mocniejszy hardware`owo bo przez długi okres czasu go nie zmienię (N4)
Wolę troszkę słabszy, jak przestanie mi wystarczać, a przestanie szybciej niż N4, to sobie zmienię (SIII)
I prośba dla osób ślepo zapatrzonych w urządzenia z GPU Mali. Zaraz wylecicie z argumentami że optymalizacja pod mali bla bla bla bo jest ich dużo bla bla bla. A powiedzcie mi ile jest telefonów z Adreno skoro produkuje je Sony, LG, Motorola, Sony Ericsson, Sam Samsung czy HTC. Waszym zdaniem będzie je można policzyć na palcach jednej ręki do cholery? Już mnie zaczyna irytować fakt że zdaniem niektórych developerzy piszą tylko pod mali a pod adreno czy inne gpu nie. Co może każdy z was jest takim geniuszem że zdekompilował każdą grę po kolei i sprawdzał pod co jest lepiej napisana? Przecież nie ma szans żeby Mali z S3 nie wspominając już o S2 było w stanie wygenerować taką grafikę jak Adreno 320.
Tyle ode mnie
by N4