Witam.
To mój pierwszy wpis na tym forum, chociaż Magica mam od 3 miesięcy i jestem tu częstym bywalcem.
Co do baterii to właśnie jestem tą jedną osobą, która zalicytowała na wyżej opisywanej aukcji.
Powiem wam o niej tyle. Wg moich obserwacji wytrzymuje około 180% czasu baterii oryginalnej, czyli wg mnie idealnie, działam na niej 3-4 dni przy dość częstym używaniu, z neta korzystam około 3 godzin dziennie na UMTS, GPS i WIFi wyłączone, wyświetlacz na około 30%. Bateria jest rzeczywiście dużo grubsza (2x), ale ten dodatkowy panel jest o dziwo z bardzo dobrego plastiku, w dotyku jest taki sam jak w oryginalnej obudowie. ładuje się dość szybko (około 3 godzin, może trochę więcej) nie nagrzewa się.
Nie korzystam z niej często ponieważ wolę oryginalną a tą mieć jako zapas lub ewentualnie jak mam przed sobą jakąś podróż dłuższą w Polskę. Jeszcze jedna wada baterii - telefon nie mieści się w oryginalnym pokrowcu niestety :-/
Ogólnie nie żałuję zakupu. Polecać nie będę bo to zależy kto co woli, może lepiej dla niektórych dokupić sobie drugą oryginalną.
Pozdrawiam szczęśliwych posiadaczy Magica :-)