Zenderable @up Te z pierwszego postu i późniejszego 🙂 EDIT.: Ja Ci radzę stąd pobrać: Sony XPERIA SP C5303 - Android 4.1.2 - firmware 12.0.A.2.254 Bo tam jest upload na MEGA i szybciej ściąga
tomaszek1808 @nobody jak zgrać rom z telefonu i utworzyc taki plik ftf? mój kolega ma telefon z brandem Orange a ludzi czasami takiego potrzebują, mógłbym stworzyć.
Hunter3000 https://mega.co.nz/#!MM4VlKIK!FnHrOx9fa3DOWR94xA0rOT3Az701KUn2txDNlvDh67s stąd sobie pobierz
cegulla Da się sprawdzić z jakiego regionu mam rom? Tzn czy jest on z ce1, ce2 lub ce3, ja swój niebrandowany soft ściągnąłem ze strony Xperiafirmware.com a tam nie pisało a może to być ważne przy aktualizacji do 4.3 bo wiadomo sony wypuszcza aktualki regionami 😉
DMX Witajcie mam pytanie czy posiada ktos soft dla xperi sp bez brandu 2.254 ?? w jednym pliku tft ?? wgralem tego ze strony xperiafirmware ale teraz mam problemy z wybudzaniem telefonu i nie moge go naladowac wylaczonego poniewaz ladowarka go uruchamia i niewiem co jest tego powodem !! Prosze o pomoc chce zaznaczyc ze kiepsko u mnie z angielskim i za duzego pojecia niemam ..😃
fishbed-f13 Witam! Mam wypakowane te pięć plików, jak zrobić z tego .ftf? Ktoś obiecał, że jak dostanie te pięć plików to przygotuje .ftf, ale się nie doczekałem 🙁
fishbed-f13 Ok, poszukałem plik .ftf 254...pomoże mi ktoś jak to wgrać Flashtool'em, co zaznaczyć krok po kroku? Nie wiem dlaczego mój telefon nie widzi aktualizcji do 4,3 z automatu? Ostatnio zaktualizował mi się z 245 na 254 po tym jak zrobiłem ROOT, niby nie mam branda, ale telefon do 4,3 w PCC nie widzi aktualizacji? hm...
GrochuSP Wrzucasz plik .ftf do folderu firmwares w folderze flashtoola, urochamiasz flashtool blyskawica, flashmode wybierasz ten plik ftf zaznaczasz wszystkie wipe i flash, potem kaze ci podlaczyc telefon przy podlaczeniu trzymaj przycisk sciszania.
wisniowy13 Ok, poszukałem plik .ftf 254...pomoże mi ktoś jak to wgrać Flashtool'em, co zaznaczyć krok po kroku? Nie wiem dlaczego mój telefon nie widzi aktualizcji do 4,3 z automatu? Ostatnio zaktualizował mi się z 245 na 254 po tym jak zrobiłem ROOT, niby nie mam branda, ale telefon do 4,3 w PCC nie widzi aktualizacji? hm... Wystarczy poszukać 😉 https://forum.android.com.pl/topic/307800-sony-xperia-sp-debranding-oryginalnym-oprogramowaniem/
soyerx ktoś posiada jeszcze [ftf] [C5303] 12.0.A.2.254 R1A CE bez brandu, wszystkie linki które znalazłem nie działają.