misiu2186 Witam Mam problem z niedziałającym czasami dotykowym ekranem. Normalnie wszystko działa dobrze np na pulpicie albo w menu. Ale np jak wybieram dzwonek to nie mogę nacisnąć OK ani ANULUJ, trackballem się da ale dotykiem już nie. Podobnie jest jak włączę ASTRO to nie działa pasek na prawie samym dole o szerokości około pół centymetra. Spotkał się ktoś z tym??
Krzysiec Witam Mam problem z niedziałającym czasami dotykowym ekranem. Normalnie wszystko działa dobrze np na pulpicie albo w menu. Ale np jak wybieram dzwonek to nie mogę nacisnąć OK ani ANULUJ, trackballem się da ale dotykiem już nie. Podobnie jest jak włączę ASTRO to nie działa pasek na prawie samym dole o szerokości około pół centymetra. Spotkał się ktoś z tym?? A telefon masz w rece czy połozony na stole i tylko dotykasz palcem ekranu ?
misiu2186 A telefon masz w rece czy połozony na stole i tylko dotykasz palcem ekranu ? W obu przypadkach dzieje się to samo
mumin27 Mam ten sam problem. Zdarza mi się że ekran w ogóle nie reaguje na dotyk, innym razem wyświetlacz szaleje i sam zmienia ekrany. Podczas pisanie smsa potrafi zachowywać się zupełnie irracjonalnie. po oderwaniu palca od ekranu literki mnieniają się same zupełnie jak by palec cały czas poruszał się po ekranie. Z początku myślałem że to wina softu więc przywróciłem ustawienie fabryczne - nie pomogło. Ma ktoś jakiś pomysł co do rozwiązania problemu?
vellkan Potwierdzam, u mnie podobnie. Czasami podczas pisania sms'a nie reaguje na wszystkie dotknięcia, niektórych liter w ogóle nie mogę wybrać. Lepiej jest w pozycji horyzontalnej, ale i tak jest kicha. Nie przywaliłem telefonem ani nie upuściłem, tak jest od dwóch - trzech dni...
chosen_one Jeśli nie straszna wam utrata gwarancji to zmieńcie rom - popularny jest Modaco Custom Rom, aktualna wersja 3.0
gzajac Ostatnio i w moim Hero dzieją się cuda z ekranem dotykowym. Wariuje kilka razy dziennie, czasem chwile dobrze podziała. Czy komuś udało się finalnie ustalić rozwiązanie problemu? Ktoś oddał aparat na gwarancji? Pozdrawiam, Grzesiek
itzeq U mnie problem nie występuje i nigdy nie występował zarówna na oryginalnym sofcie jak i na modaco w wersji 2.9 i 3.0. Telefon brany w Play.
chosen_one Potwierdzam, u mnie podobnie. Czasami podczas pisania sms'a nie reaguje na wszystkie dotknięcia, niektórych liter w ogóle nie mogę wybrać. Lepiej jest w pozycji horyzontalnej, ale i tak jest kicha. Nie przywaliłem telefonem ani nie upuściłem, tak jest od dwóch - trzech dni... Ustawienia touch input -> Wprowadzanie tekstu -> Narzędzie kalibracyjne lub Resetuj kalibrację.🙂
gzajac Nic to nie dało. Generalnie to nie działa dolna część ekranu (tam gdzie na home screenie są 3 przyciski, m.in. Telefon) Czasem zaskoczy i podziała kilka minut a potem znowu nic. Wydaje mi się że może być problem sprzętowy z panelem dotykowym. Chyba skończy się na reklamacji 🙂 Pozdrawiam, Grzesiek
chosen_one Reklamuj, ja raz miałem dziwny problem bo mogłem nacisnąć tylko jeden ekranowy przycisk, obojętnie gdzie tapnąłem na ekran to wybierało ten przycisk, o ile dobrze pamiętam był przycisk który otwiera listę programów. Zrób kopię kontaktów, skopiuj zdjęcia itp a potem reset fabryczny, może pomoże 😉
Kaskader Ostatnio i w moim Hero dzieją się cuda z ekranem dotykowym. Wariuje kilka razy dziennie, czasem chwile dobrze podziała. Czy komuś udało się finalnie ustalić rozwiązanie problemu? Ktoś oddał aparat na gwarancji? Pozdrawiam, Grzesiek Witam. Ja oddałem swojego Hero do naprawy. Oddawałem go na zasadach nie zgodności towaru z umową czyli zrezygnowałem z gwarancji. Punkt Play gdzie był kupiony telefon nie zdążył z naprawą zepsutego Hero w ciągu 14 dni tak jak wymaga tego ustawa i musieli mi dać nowy telefon. Po miesiącu od oddania starego telefonu zadzwonił pan z salonu Play iż ma dla Mnie nowy telefon. Nie myślcie iż poszło wszystko gładko. Troszkę pism trzeba było napisać ale się opłaciło
chosen_one Czy macie dobrze wyczyszczone ekrany?? Powiem tak: Mam teraz brudny ekran kremem którego używam do gojenia tatuaży i ekran bardzo słabo reaguje, aż jestem zdziwiony. Gdy go wytarłem to się poprawiło
gzajac Po resecie do ustawień fabrycznych - bez zmian. Po ponownym przeflashowaniu oryginalnym softem od HTC - bez zmian. Bohater się posypał 🙂 Jutro oddaje do reklamacji. Pozdrawiam, Grzesiek
vellkan Ustawienia touch input -> Wprowadzanie tekstu -> Narzędzie kalibracyjne lub Resetuj kalibrację. 🙂 A widzisz, zapomniałem o tym 😉 Na chwilę obecną pomogło, ale nie wiem czy nie oddać telefonu na gwarancji... Chociaż 4 tygodnie bez Hero będą ciężkie 😉
cinek1987cinek A telefon masz w rece czy połozony na stole i tylko dotykasz palcem ekranu ? a jakie to ma znaczenie ?? bo ja dzisiaj zauwazylem ze jak magic lezy i dotykam tylko jednym palcem to jakby dotyk byl slabszy a gdy trzymam w dwoch rekach to elegancki :confused: hmm....
krisprince Witam Mam problem z niedziałającym czasami dotykowym ekranem. Nie chce cie martwic, ale ja mialem z moim Hero problemy z wyświetlaczem od początku na oryginalnym sofcie. Po prostu ekran wygasal i powracal po jakims czasie. Wgralem rom Modaco i to nie pomoglo, a po kilku dniach ekran sie wygasil i nie chcial wlaczyc 2-3 dni. Juz myslalem ze zepsulem bohatera, ale ekran ozyl, wgralem jak najszybciej orginalny rom i wyslalem Hero do naprawy. Wymienili plyte glowna i teraz lata az milo. Naprawa trwala okolo miesiaca bo nie mieli czesci zamiennych gdyz bylo to sierpniu. Mam nadzieje ze u ciebie to kwestia softu. Pozdrawiam
McVein U mnie tez są problemy z wyświetlaczem. Najczęściej jak pisze smsa w pozycji poziomej nie to nie reaguje na klawisz o ale ostatnio tez miałem sytuacje taką jak opisał ktos wyzej, tzn. obojetnie gdzie nie nacisnąłem wybierał mi dolną centralną pozycje menu albo w trybie gotowości telefon. Nie wiem sam co robić z tym bohaterem, czy oddawać na gwarancje czy moze kupić sobie samsunga i8510?