Witam wszystkich serdecznie,
Jakiś czas temu szukałem z ciekawości testu Power Banków (przenośnych banków energii, dzięki którym można w podróży doładować np. tablet lub telefon bez konieczności poszukiwania gniazdka). Niestety w tej kwestii zaliczyłem porażkę. Postanowiłem coś takiego stworzyć.
Tak więc zapraszam do analizy:
Link do testu
Sponsorem tego testu był... mój portfel - także proszę o wyrozumiałość.
Na dobry początek przedstawiam test praktyczny (nie jest przeprawa chwilowa z multimetrem, ale testy praktyczne z użyciem SGS4) 14 różnych Power Banków oraz dla porównania oryginalnej ładowarki sieciowej.
Mam nadzieję, że zebrane przeze mnie informacje pomogą komuś w podjęciu decyzji przed zakupem. Z racji tego, że niektóre Power Banki można znaleźć pod różnymi brandami załączone są zdjęcia każdego przetestowanego, które powinny pomóc podczas identyfikacji.
Jeśli ktoś jest w posiadaniu jakiegoś Power Banku, którego nie ma na liście i do tego jest zainteresowany dorzuceniem go do testów to proszę o kontakt (będzie to wymagało przesłania Power Banku w oryginalnym opakowaniu wraz ze wszystkimi akcesoriami dołączonymi przez producenta - po zakończeniu testów oczywiście sprzęt zostanie odesłany do właściciela).
Na testy poświęciłem naprawdę dużo czasu (i nie tylko). Także proszę o nie kopiowanie zawartości. Jeśli ktoś chce się podzielić testem - nie mam nic przeciwko. Proszę o dzielenie się za pomocą podanego powyżej linku (nie mam zamiaru usuwać testu z GDrive'a także nie ma się co martwić o to, że zniknie), oraz o wzmiankę o autorze (nick wystarczy). Skoroszyt posiada również drugą zakładkę przedstawiającą dokładnie te same dane, z tą różnicą, że w języku angielkim - także można bez problemów wrzucać link na serwisy zagraniczne (ale tutaj raczej lepiej skorzystać z LINK , który prowadzi bezpośrednio na drugą zakładkę).
Jeśli któraś pozycja kogoś zainteresuje, to na samym dole pierwszej zakładki znajduje się link prowadzący do aukcji z przetestowanymi Power Bankami (link zostanie usunięty w późniejszym czasie z testu).