Skocz do zawartości
Nerkon

ZTE Blade G- aplikacje wyłączają się lub w ogóle nie uruchamiają.

    Rekomendowane odpowiedzi

    Nerkon

    Witam od 2-3 dni jestem posiadaczem ZTE Blade G, wszystko było ok (do czasu).

    Mam problem z aplikacjami, uruchamiam powiedzmy Subway Surfer, lub inną aplikacje jak Piano, a aplikacja zanim się załaduje wyłącza się.

    Czasem wyłącza się podczas działania.

    Czy ktoś wie z czym wiąże się taki problem?

    Pozdrawiam

    Edytowane przez Iceberg
    Poprawa tytułu wątku na zgodny z regulaminem.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Nie napisałeś gdzie masz te aplikacje - na karcie pamięci czy w pamięci telefonu. Jest pewien procent aplikacji które musza być zainstalowane w pamięci telefonu aby działały prawidłowo...może tu jest problem. Czy po zakupie telefonu przywracałeś go do Ustawień Fabrycznych...dobrze jest to zrobić ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Nerkon

    Aplikacje zainstalowane są na telefonie i na karcie.

    Nie przywracałem żadnych ustawień.

    Taka czynność pomoże?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    marcinadd

    Moga byc dwie przyczyny 1. problem z aplikacja po prostu fon jej nie wytrzymuje. 2.Problem z software czyli oprogramowaniem sprobuj zrobic wipe(usuniecie wszystkich danych tzw. Reset fabryczny ang.Factory Reset). Jezeli nie pomoze to zmiana ROMu (jezeli sie na tym cos znasz). Podaj mi parametry telefonu RAM Procek itp.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Nerkon

    RAM 512,

    Procek : II x 1,2 GHz Qualcomm MSM8225.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam:) mam ten sam problem. ;/ posciagalem pare gier z google play i chce odpalic gierke i mi sie poprostu wylacza albo poprostu nie wlacza sie wgl. robilem przywracanie ustawien fabrycznych po zakupie ( telefon mam od 3 dni) i dalej to samo. prosze o jakas rade

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Crais

    Żadne gry nie chodzą? U mnie nie ma z nimi żadnego problemu. Chociaż instalowałem je tylko na chwile do testu, to wszystkie się odpaliły. Używam dużo programu Locus do rysowania trasy i nic się nie wywala.

    Robiłem też hard reset, chociaż bez niego też nie było problemów.

    Jaka gierka się wywala? To sprawdzę u siebie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    U mnie wszystko śmiga, mam problem tylko z jedną grą, którą bardzo lubię, to Beach Buggy Blitz.

    Na moim poprzednim sprzęcie, dużo gorszym gra śmigała, a na Blade G, po włączeniu wywala grę.

    Może ktoś wie w czym problem ?

    Edytowane przez Piotr432
    poprawka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Crais

    @up

    U mnie ta gra także wywala się po włączeniu, słychać tylko muzyke i po chwili się wyłącza.

    Edytowane przez zdybo
    Nie cytujemy posta poprzedzajacego.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam, od kilku dni posiadam ww telefon i zauważyłem w nim kilka (najprawdopodobniej) fabrycznych błędów, przez które mam dużo problemów :)

    Od początku, wpierw zacznę od tego, że włączam muzykę, omijając fakt że gra zdecydowanie ZA CICHO nawet na słuchawkach, po chwili całkowicie odtwarzacz się wyłącza, próbowałem na winampie i innych ale problem ten sam... aplikację mam włączoną, kilka godzin/minut i koniec, nagle się wyłącza (podczas korzystania z niej). Przypuszczam, że problemem jest sam android 4.1.2 ponieważ w google ludzie piszą masowo o takich samych problemach... chciałbym wrócić do poprzedniej wersji androida ale jedyny program jaki do tego znalazłem służy xperiom... na prawdę nie mam pojęcia o tych sprawach, w androidzie nigdy nie miałem potrzeby grzebania bo było ok (jeszcze na L7 fajnie śmigało choć muli) dla tego proszę o zrozumienie po prostu sprawa jest pilna a miną dni zanim cokolwiek zacznę "sam" ogarniać.

    Jakby ktoś mógł podać instrukcję co pobrać, na co uważać itp to byłbym niezmiernie wdzięczny.

    Pozdrawiam

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x