Witam. Moja sprawa wygląda tak:
Właśnie udało Mi się uciec od Play'owego wyzysku tzn. abonamentu 65zł ( nie przedłużyłem umowy ). Karta z numerem telefonu dobrzy ludzie z Play zostawili Mi na miesiąc z 10zł na koncie. Jeśli nie doładuję w ciągu miesiąca, kartę z numerem mogę wyrzucić. Mam jeszcze 2 tygodnie na zastanowienie się czy doładować, podpisać nową umowę czy po prostu nic nie robić i odejść do innej sieci. Postanowiłem pozostać na jakiś czas w Play na kartę ( Lubię to ) . Doładowanie 30zł w tym dwa pakiety internet 1gb i nielimitowane sms do wszystkich , po 10zł każdy pakiet i 10zł zostaje na rozmowy. Myślę że to najlepsze wyjście, póki nie w Play oferty tylko drożeją i są po prostu gorsze dla dużej ilości użytkowników. Osobiście myślę nad tym doładowaniem 30zł ( które mi wystarczy w zupełności ) i doborze jakiegoś telefonu na raty niżeli płacić po 79/89zł miesięcznie by dostać abonament z pakietem internetu i sensowny telefon w Play. Co myślicie o mojej sytuacji ?
Btw. z moich wyliczeń w których akurat dobry nie jestem wychodzi że jeśli powalczyć chciałbym o Nexusa 4 :
24x89 = 2136 zł + 149 zł + 50 zł ( 24 miesiące umowy razy abonament 89 zł , 149 zł za Nexus'a 4 , 50 zł aktywacji ) = 2335 zł
720 zł ( 24 miesiące razy 30 zł za miesiąc ) + 24x58,3 = 1396 zł ( 24 raty po 58,3 zł za Nexusa 4 w RTV Euro AGD ) = 2116 zł
Czyli w sumie wychodzi o ok. 220zł na moje w sytuacji w której wziąłbym ofertę na kartę+nowy telefon ze sklepu RTV AGD jeżeli akurat byłbym chętny na zakup Nexusa. :facepalm1: