dr.no 0 #1 Napisano 24 Stycznia 2011 Witam. Mam pewien dosyć irytujący mnie problem z blokadą ekranu. Po zablokowaniu się ekranu muszę kilkukrotnie wciskać środkowy klawisz aby pokazał się ekran i możliwość odblokowania telefonu. Czasem wystarczy wcisnąć 2x a czasem i 7x. Po wyjęciu karty sim jest znacznie lepiej. Czy to wina telefonu czy karty sim? Czasem zdarza się, że telefon jakby "gubił" połączenie z kartą sim i po chwili wszystko wraca do normy. Też tak macie? Telefon nowy, z salonu Plusa i niestety z brandowanym softem JG3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarryRobinson 0 #2 Napisano 24 Stycznia 2011 Sprawdz naciskanie innm przyciskiem niz HOME, u mnie ekran wlacza sie rowniez po nacisnieniu lewego i prawego przycisku. Co do karty sim trudno powiedziec, zazwyczaj to problem softu w telefonie. Moze kup taktaka albo heyaha za 5zl , wsadz i zobacz czy telefon tak samo bedzie gubil polaczenia z karta sim. I5800 nie ma simlocka wiec mozna przetstowac na dowolnej karcie sim w sumie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mak0wi3c 0 #3 Napisano 24 Stycznia 2011 Słaby zasięg? Reaguje jakby się czymś zajmował... podobnie jest jak w SetCpu ustawisz 83MHz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dr.no 0 #4 Napisano 24 Stycznia 2011 Na przyciski reaguje podświetlając ekran ale tło zostaje czarne. Do ekranu blokowania podświetla czasem po 1 próbie a czasem i po 10. Z połączeniami nie mam problemu, ale zdarza mu się gubić kartę(pojawia się przekreślone kółko na górnej belce). Po chwili wszystko wraca do normy. Zasięgu nie gubi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarryRobinson 0 #5 Napisano 24 Stycznia 2011 ale zdarza mu się gubić kartę(pojawia się przekreślone kółko na górnej belce). Po chwili wszystko wraca do normy. Zasięgu nie gubi. A jedziesz na necie 3G? bo jak tak to norma. Polecam przelaczyc sie na 2G, duzo bardziej stabilne i oszczedza baterie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dr.no 0 #6 Napisano 25 Stycznia 2011 3G wyłączone przez APNdroid. Próbowałem teraz z karta Ery(co prawda nie aktywną) i jest poprawa ale też ekran reaguje z małym opóźnieniem. Po przesunięciu palcem ekran robi się czarny i zaraz pojawia się ekran główny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mak0wi3c 0 #7 Napisano 25 Stycznia 2011 Procesor nie wyrabia. Coś tam Ci siedzi w tle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dr.no 0 #8 Napisano 25 Stycznia 2011 Oprócz TasKillera nic nie mam włączonego. Telefonu używam raczej zgodnie z jego przeznaczeniem, tj. SMS i rozmowy telefoniczne. Gry sporadycznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach