Skocz do zawartości
Staszicu

[JB][UB/LB] Honami MoonWalker HD V10 | ☆ Just More Than Only Speed ☆

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam,

    Mam pewien problem, miałem zainstalowanego JB, później robiłem wg instrukcji dla odblokowanego bootloadera, zainstalowałem V8 poprzez CWM. Zrobiłem reset i odczekałem te 10 minut. Flashowałem V10 poprzez CWM, instalacja zakończyła się na stanie "rebooting system" i tak z pół godz, w końcu wyjąłem baterię, V10 się niby zainstalował, ale wyskakują błędy typu "aplikacja kreator konfiguracji została zatrzymana" czy "aplikacja interfejs została zatrzymana", nie mogę wejść w ustawienia. Przy próbie powrotu poprzez CWM do V8 wyskakuje "aborted" ale odpala się V8 i chodzi normalnie. Co mogę robić źle instalując V10? Czy jest duża różnica pomiędzy V8 a V10? W jaki sposób mogę zainstalować klawiaturę alfanumeryczną na tym sofcie bo nie mogę tego znaleźć?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Tfgru

    robiłeś wipy, factory reset? spróbuj wszystkiego od początku, włącznie z wgraniem stocka. gdzieś musiałeś popełnić błąd

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Starałem się robić wg poradnika,

    1. Wgrałem stocka JB niebrandowanego
    2: Zrobiłem Roota i odblokowałem bootloadera
    3: Przeniosłem pliki na pamięć telefonu
    4: Wyłącz telefon
    5: Zainstalowałem Nemesis metodą flashtool (fastboot mode)
    6: Następnie poprzez CWM Recovery flashowałem V8 (z mount system i data)
    7: wipe data/factory reset, wipe cache partition i wipe dalvik cache
    8: Poczekałem z 15 minut
    9: Potem poprzez CWM Recovery flashowałem v10 poprzez install zip
    10: wipe data/factory reset, wipe cache partition i wipe dalvik cache
    11: Restart urządzenia

     

    Coś robię źle? V10 flashujemy tak samo jak V8 przez CWM Recovery i install zip?



    [Dodano: 16.08.2015 - 20:23]

    Wgrałem stockową klawiaturę xperii bo używam alfanumerycznej i co kilka dni mi się krzaczy i muszę na nowo zainstalować. Czasem xperia gubi mi zasięg na V8.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam
    Pewien problem u mnie występuje, tzn blad w postaci "aplikacja interfejs zostala zatrzymana" i nie moge wejsc do ustawien ...
    Edit:

    Dobra zrobilem wszystko od nowa i działa prawdopodobnie nie bedzie problemu, pozniej napisze czy wszystko ok

    Edytowane przez Gremorith

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Mam jednak problemy z aplikacją Google lub Widgetem Google;

    Niestety aplikacja wyszukiwarka Google została zatrzymana

    Jest też problem z albumem, pomimo usuwania danych aplikacji wszystkie zdj i filmy są pokazane lecz każdy jest czarnym obrazem tzn nic nie widać jak klikam i miniatury też czarne

    Chciałem też sprawdzić co robi aplikacja whats new i tak samo nie mogę włączyć bo aplikacja została zatrzymana

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Szar3k

    Witam

    Mam problem, gdy zainstaluje wersję v10, telefon sam się restartuje i po ponownym wejściu w tryb recovery i wykonanie punktu 15 w telefonie usuwają ustawienia. Miał ktoś taki problem i go naprawił? 
    Bardzo różni się wersja v8 od v10? Bo na v8 telefon normalnie mi działa.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    rekja

    Witam Szanowne Grono. Walczę od kilku dni ze sparowaniem modułu bluetooth (HC-06, BTM112) z telefonem LT22i i romem Honami MoonWalker HD V8. Moduł się paruje u stawieniach bluetooth ale przy uruchomieniu aplikacji, która ma się łączyć przez bluetooth prosi o ponowne sparowanie i się zawiesza na parowanie... Moduły bez problemu  parują się z innym telefonem z androidem 2.3.7 oraz współpracują z ww. aplikacją.

    Szperając po internecie doszukałem się informacji o problemach z androidem  4.x oraz modułami bt 2.x, niestety nie znalazłem rozwiązania. Czy ktoś się spotkał z takim problemem? Może posiada sposób na rozwiązanie tego problemu? Dziękuję za wszelkie sugestie, które mogą naprowadzić mnie na rozwiązanie problemu. Pozdrawiam Jarek

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x