Skocz do zawartości
Mazek

Samsung Galaxy Mega 6.3 GT-I9205 <- Problem z ładowaniem w samochodzie.

    Rekomendowane odpowiedzi

    Mazek

    Witam.

    Wczoraj leciałem trasę 120mil z włączoną nawigacją i ładowarką OEM Samsung 2AMP, a dokładnie ECA-U21CBEBXAR

    Ładowanie podłączone wyświetlacz na maksa w dół i oszczędność energii wlączona + łączność internetowa dla OEM nawigacji.

    Średnio z 100% spadło przez 120mil do 65%.

    Dziś poszedł format i zobaczmy czy może jakiegoś gówna mi nie wrzuciło na telefon.

    Jakieś pomysły ?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    JED

    Ja mialem takie problemy, gdy podlaczylem sgs3 do ladowarki od sgs2.

    A wczoraj przeprowadzilem test Note 3 na ladowarce HTC (1A): wyswietlacz na maksa, 3G, nawigacja, etc.,

    i po 15 minutach jazdy, doladowalo mi 4% - a to tylko 1A przeciez...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Mazek

    Czyli co proponujesz? Ladowarka jest nowa... i 2amp

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    JED

    Moze sprawdz z jakas inna?

    Ile A ma stacjonarna?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Mazek

    2amp ma stacjonarna i 2amp ma samochodwa. Ikona z ladowania jest. W ustawieniach pokazuje ladowanie ale ciezko to widzę.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ładowarka pewnie jest dobra. Może w gnieździe zapalniczki jest za mało Amperów i ładowarka nie ma co przerabiać ;/

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    bobiak

    Moja ładowarka sieciowa oryginalna naładowała mi przez całą noc(8godz) 20%, już szybciej mi idzie po usb z komputera.

    Dziś w nocy sprawdzę ładowarkę Sony

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    JED

    Oryginalna 20%?

    Wiem, ze to śmieszne zabrzmi, ale sprawdz czystosc stykow baterii.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    bobiak

    Nie chodzi o sam telefon, raczej problem leży po za nim, przy ładowaniu USB jest ok.

    Po za tym jest 50%, albo ładuje, albo nie. Więc żadne styki nie wchodzą w grę,

    bo niby ładuje, ale słabo.

    Dzisiaj po 7 godzinach ładowania na ładowarce sony z 26% naładowałem do 89%. Myślę, że ten wynik jest w porządku.

    Edytowane przez bobiak

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Risu
    Moja ładowarka sieciowa oryginalna naładowała mi przez całą noc(8godz) 20%, już szybciej mi idzie po usb z komputera.

    Jakie masz oznaczenia na tej ładowarce? Oryginalna ETA-U90EWE ładuje mi I9205 w niecałe 2 godziny (od 5%).

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.