witam,
czy macie jakies problemy z sms'ami? (magic orange oryginalny soft, do smsow Handcent)
Używam magica od około miesiąca, od kilku osob słyszę, że nie odpisuje na sms'y a wczesniej nigdy nie zdarzały sie takie sytuacje (NIGDY na 1000%)
a co dziwne: zdarza sie to czasem, słyszę dzwiek jaki ustawiłem dla smsów+vibracja. Jednak w telefonie NIC. Na belce powiadomień NIC. W aplikacji systemowej od smsów NIC. W Handcent NIC. Pomimo ze to ustawienie dzwięków chyba tez do innych powiadomień jest używane, podejrzewam ze dostaje sms'a a system go gubi. I podejrzewam ze nie Handcent tylko system bo to on odbiera pierwotnie wiadomość.
Jakie macie doświadczenia z sms'ami? Czy kiedykolwiek zdarzały się Wam takie sytuacje?
DRUGA Sprawa: Potwierdzenia dostarczenia.
i w systemie i w Handcent sądze ze mam wszystko (dot. potwierdzen) dobrze ustawione i:
- mam w domu 3 rozne telefony z rożnymi numerami (wszystkie orange ale to chyba nie powinno mieć zadnego znaczenia jaka sieć) i testuje na wszystkich numerach to samo
- wysyłam z magica (handcent + testy z systemowej aplikacji) sms'a na drugi telefon - obok wysłanej wiadomosci pojawia sie koperta, gdy klikniemy w nią tuż po wysłaniu wyświetli się komunikat OCZEKUJE, a po chwili gdy klikniemy znów pojawia sie ODEBRANE. Niby wszystko ok (juz pomijam fakt ze obraowanie dostarczonej wiadomosci jest mocno niewygodne a wręcz źle rozwiązane, w telefonach SE (w nokiach chyba podobnie) taki raport wyskakuje na ekran z sygnałem dzwiękowym, szczegónie pomocne gdy wiadomosc dochodzi dużo pozniej niz zaraz po wysłaniu, mamy jasne i czytelne info ze WŁASNIE w tej chwili odbiorca odebrał naszego sms's) i trudno to przeoczyć.
- robie drugi test: WYŁĄCZAM drugi telefon i wysyłam kolejnego sms'a testowego. Znów pojawia sie koperta, OCZEKUJE, za chwilke klikamy i mamy juz status ODEBRANE (!!!!!) jakim cudem?? telefon docelowy jest wyłączony i nie odebrał SMS's wiec dlaczego status w aplikacji to ODEBRANE? to samo w systemowej aplikacji,
Czy u Was też tak jest ? Skoro nie miałem nigdy kłopotów z sms'ami to zakładam, że nie jest to wina operatora / ORANGE.
pozdrawiam
Sebastian