Amsfkfns mam dokładnie jak na Twoim zdjęciu. Tak wyglądają informacje zapisane w zdjęciu. W komórce mi wyświetla dobrą lokalizację na mapie (Android Froyo, GT540, Cynaogenmod) natomiast w picasa nie wykrywa (i w informacjach pliku już nie ma lokalizacji). Ktoś ma podobny problem? Dodam, że ustawienia w picasie mam ok.
--EDIT--
Ok, rozwiązałem problem - może komuś pomogę. Opisywana sytuacja dotyczy systemu Android 2.2.1/ OpenSwift-4.4/Cyanogenmod-6.1.2. Otóż GPS działa, zapisuje współrzędne w pliku jpg, można je odczytać z telefonu, wyświetlić na mapie w telefonie ale ... dane o lokalizacji zapisywane są w jakimś dziwacznym formacie, którego żadna inna aplikacja nie odczytuje ... Tak więc Picasa, Flickr nie wykrywa geotagów i poza telefonem nic z tymi zdjęciami nie można zrobić (w sensie wyświetlania lokalizacji). Rozwiązaniem jest zainstalowanie jakiejś innej aplikacji do robienia zdjęć. Ja ściągnąłem camera 360 🙂 I spisuje się świetnie. Po wgraniu na kompa wszystko ładnie pokazuje. Coś za coś ... lokalizacji nie można wyświetlić na telefonie 😛 Ale to mały ból. Dane o lokalizacji są zapisywane w "normalnie" wyglądającym formacie. Mam nadzieję, że przydatne informacje. Pozdro
W przypadku innych problemów z geotagami należy sprawdzić czy odpowiednie informacje są zapisywane w zdjęciu. Jeśli tak (i wygladaja "normalnie") to wina leży po stronie oprogramowania. W przypadku Picasy np. często wystarczy w ustawieniach prywatności zaznaczyć opcję aby automatycznie pokazywało zdjęcie na mapie 🙂