Cze艣膰!
I ja od niedawna posiadam "bohatera" i mam pewien problem w艂a艣nie z kontaktami google. Og贸lnie rzecz ujmuj膮c, troszk臋 dziwnie rozwi膮zano t臋 kwesti臋 i pocz膮tkowo niekt贸re osoby mia艂em zdublowane po 3, 4 razy (sim, telefon, google i facebook) no w ka偶dym razie uda艂o mi si臋 to jako艣 uporz膮dkowa膰, ale wci膮偶 pozostaje jeden problem:
W Kontaktach (Gmail) s膮 zasadniczo 2 g艂贸wne grupy: MOJE KONTAKTY i WSZYSTKIE KONTAKTY
Problem polega na tym, 偶e chcia艂bym aby w telefonie by艂y jedynie te z grupy "moje kontakty",a tymczasem synchronizuj膮 si臋 "wszystkie", co oznacza mn贸stwo pojedynczych adres贸w mailowych, z kt贸rymi kiedy艣 pisa艂em, albo po prostu nie s膮 mi obecnie potrzebne.
Czy da si臋 w jaki艣 spos贸b wybra膰 opcj臋, aby do telefonu wchodzi艂y jedynie "moje kontakty"?
btw. mam jeszcze jeden problem, o kt贸rym sporo czyta艂em, ale nigdzie nie ma prostego, jednoznacznego rozwi膮zania.
chodzi o sms i polskie znaki, czyli w sytuacji korzystania ze s艂ownika spadku ze 160 do 70. W poprzednim telefonie po prostu zmienia艂o si臋 kodowanie i przy zachowaniu polskich znak贸w smsy zaczyna艂y przyjmowa膰 normalny kszta艂t. Czy w Hero jest gdzie艣 taka opcja?