AlooneBlooDot 0 #1 Napisano 26 Października 2013 Kilka dni temu mój brat nastąpił na mój telefon Huawei Y300.Przednia obudowa oczywiście pękła >.Plus jest taki że reszta działa dobrze digitalizer reaguje na dotyk lcd też wyświetla normalnie obraz.Jednak pęknięta szybka bardzo mnie denerwuje szukałem na necie tej części i znalazłem to Obudowa przednia (bez ekranu dotykowego) Huawei U8833 Ascend Y300 (oryginalna) - Oryginalne części i akcesoria GSM problem w tym że nie wiem jak to się wymienia i czy opłacalne bedzie kupno tej części bez digitalizera(dotyku) proszę więc o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasaty 0 #2 Napisano 26 Października 2013 Niestety - nic z tego . Wymiana szybki razem z wyświetlaczem . nawet jak kupisz sam digitalizer:( W serwisie wymiana ok.300 zł. Fachowcy nie podejmują się wymiany. Szukałem u różnych fachowców i nic nie osiągnąłem, niestety Po dwóch miesiącach już się przyzwyczaiłem, chociaż w pierwszej chwili jak mi spadł to płakać mi sie chciało . Głowa do góry, za rok będzie nowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AlooneBlooDot 0 #3 Napisano 26 Października 2013 Szkoda myślałem że da się coś zaoszczędzić: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sander00 0 #4 Napisano 26 Października 2013 Dlatego opłaca się kupować ubezpieczneie telefonu. 10zł miesięcznie i możesz nawet rzucać telefonem o ścianę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasaty 0 #5 Napisano 27 Października 2013 Może masz rację, ale... To ubezpieczyciel ocenia, czy rzuciłeś o ścianę czy nie Jak oceni,że zniszczyłeś specjalnie to nie dostaniesz grosza na naprawę. Poza tym jak znam życie to dobrze tylko pobiera się kasę A jak przyjdą kłopoty , to różnie bywa. Poczytaj sobie o doświadczeniach ubezpieczonych . Nie jest tak fajnie jak to napisałeś. Przypuszczam,że lepszym wyjściem jest pokrowiec. Mój , niestety , dotarł do mnie dopiero po zdarzeniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drakko 0 #6 Napisano 28 Października 2013 Dużo zależy od warunków ubezpieczyciela - niektórzy gwarantują tylko naprawę (bez możliwości wymiany). Przy czym zastrzegają że na naprawę mogą przeznaczyć maksymalnie kwotę wartości sprzętu (lub jakiś jej procent). I teraz ich wredny myk: koszty naprawy w wycenie zostają zawyżone, a wartość sprzętu zaniżona (no przecież używany ). Warto dokładnie owu przeczytać. Po przeglądaniu kilku z nich, na jakie trafiłem, chyba tylko jedna oferta (bodajże 3 lata temu w Vobisie, przy kupnie kamery) była ok. W sumie widziałem takich z 5 czy 6 i prawie każda z nich miała takie kruczki, że w myśl umowy klient miał obowiązek płacić, a ubezpieczyciel obowiązek tą wpłatę zaksięgować . Opłacało się to tylko dla drogich rzeczy (a nasz telefon do takich nie należy). W jednej umowie szczytem było niepokrywanie kosztów naprawy uszkodzeń mechanicznych powstałych w związku z niedostatecznym zabezpieczeniem sprzętu (w sumie wszystko mogli pod to podciągnąć - spadł? trzeba było pilnować itd.). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nezo01 0 #7 Napisano 12 Listopada 2013 (edytowane) Nie wiem czy aktualne ale znalazłem na YT osobę która rozebrała Y300: Niestety język hiszpański. Ale wszystko dobrze przedstawione Przy tym poradniku rozebrałem Huawei'a na części a potem złożyłem i wszystko działa . Pozdrawiam. Edytowane 12 Listopada 2013 przez Nezo01 Dopisek i błąd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flyte 0 #8 Napisano 5 Grudnia 2013 Wymieniałem digitizer kilka dni temu i wszystko jest ok. Różnica pomiędzy oryginalnym elementem a zamiennikiem (rzekomo też oryginałem) jest taka, że w nowej części nie ma "gąbki" przyklejonej od wewnątrz i LCD lata. Po podłożeniu kawałka starego wypełniania pod dolną krawędź wszystko jest ok. Digitizer ok 90 PLN w wAw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach