Skocz do zawartości
Legion665

Blue Screen Of Death przy flashowaniu Androida 2.2 na Swifcie

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam

    Pytam, gdyż nie znalazłem podobnego problemu na forum i nie potrafię sobie poradzić z tym problemem. Chodzi o wgranie Froyo. Mam ROMa z fastbootem i chcę przez fb wgrać system.img i tak jak jest w tutorialu (http://forum.android.com.pl/f200/tutorial-wgrywanie-custom-roma-w-przez-fastboot-recovery-i-jako-backup-42570/) wszystko jest OK do punktu 6. Gdy wpisuję w cmd komendę "fastboot flash system system.img" to chwilę komp myśli, potem przez ułamek sekundy widać że pojawiło się send... cośtam i nagle Blue Screen Of Death, komp się zwiesza, zrzut pamięci fizycznej i reset windowsa (pracuję na win xp).

    Utknąłem i nie wiem jak teraz działać z fastbootem, by system się nie zwiesił? Proszę o radę bo dużo czasu poszło na przeszukiwanie netu i nic nie pomaga.

    P.S. recovery też nie idzie wgrać - to samo BSOD i reset komputera.

    Edytowane przez Legion665

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Miałem to, najszybciej jest to zrobić na innym kompie. Ja instalowałem wszytko trzy razy i darowałem sobie.

    __________

    Written with Tapatalk on GT540

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    OK dzięki. W sobotę spróbuję na innym kompie poodpalać wszystko i dam znać czy ruszy, może znajdę jakieś sensowne rozwiązanie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    StabiL

    proponuje Ci zakutalizować sterowniki do wszystkiego, chipseta płyty głownej przede wszystkim;p wyskakiwał mi kiedys BSOD w pewnym programie po aktualziacji własnie sterowników;p a jak masz najnowsze, to poszukałbym starszych ;p przynajmniej osobiscie bym zaczał tu szukac przyczyny;p

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    xzxzxy

    Z góry przepraszam za ponad roczny odkop, ale mój problem jest podobny a nie chcę zakładać nowego tematu :P

    Kiedy próbuję coś wysłać na telefon w Fastboocie (np. "fastboot flash recovery recovery.img") wyskakuje chwilowa informacja o wysyłaniu plików i za chwilę mam bluescreen na monitorze komputera :( Jest szansa, żeby to jakoś doprowadzić do ładu? Może wystarczy tylko zmiana/reinstall sterowników?

    Z góry dziękuję za pomoc :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Możesz próbować ale najlepiej zmienić kompa. Na laptopie poszło bez problemu:)

    Swypnięte ze Swifta

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Radzę sprawdzić czy masz poinstalowane sterowniki do chipsetów,usb,płyt głównych. Sprawdzić czy w biosie aktywna jest opcja usb 2.0 compatibile.

    Wysłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x